Lidera Timişoara trage cortina cu 3-2 contra Pro Volei Arad

„U” Timişoara a fost egalată de două ori la seturi de Pro Volei Arad înainte de a cîştiga jocul – cădere de cortină peste prima jumătate a sezonului în seria de sud-vest a ligii secunde, Divizia A2, întărindu-şi primul loc şi apropiindu-se de un potenţial baraj cu ocupanta locului 2 în seria de nord-vest, pentru accederea la patrulaterul de promovare în elită.

"U" în atac, în cel mai bun set realizat, de 2-1...

Universitatea, antrenată de Sorin Grădinaru, care luna viitoare va aniversa 19 ani la cîrma grupării masculine timişorene, a adunat 6 puncte în clasament în dauna arădenilor, care le-au luat la rîndul lor trei, ceea ce înseamnă că doar un 3-0 pentru Pro Volei în primăvară, pe malul Mureşului, le-ar aduce cap la cap pe rivalele la întîietatea în serie. Cu alte cuvinte, Timişoara poate spera din nou la un patrulater de promovare, ca în luna mai, cînd însă rata la Botoşani şansa elevării în elită cu eşecuri pe linie.

„U” Timişoara face echilibristică pe firul de aţă al neajunsurilor financiare şi se zbate într-un anonimat aproape total, existenţa divizionarei secunde de volei băieţi fiind o victorie în sine iar tentativa de a promova, o adevărată aventură, în condiţiile în care antrenorul Grădinaru e şi cărăuşul genţii medicale şi al sticlelor de apă în zi de meci.

„Unica scăpare, dacă suntem mai deştepţi ca ei”, şi-a capacitat Sorin Grădinaru elevii într-un time-out din setul cinci, apelînd la arsenalul psihologic al elevilor săi. Şi deşi „U” n-a cîştigat sîmbătă nici o minge imediat după time-out, s-a desprins însă apoi la 12-9 cu un blocaj reuşit şi şi-a adjudecat o minge îndelung disputată, 13-10, decisivă în economia partidei. 15-10 şi victorie!

Şi în acest ultim set s-a repetat scenariul cu arădenii la pupitru, graţie superiorităţii în apărare în linia a doua, mergîndu-se totuşi cap la cap pînă la 8-8, cînd „U” a punctat pe o minge atingînd tavanul Sălii Universitatea din blocajul arădean.

În setul patru, cel mai dezechilibrat din meci, Pro Volei s-a lansat cu 3-0, a fost egalată la opt, dar s-a desprins din nou, la 13-10, moment cînd profesorul Grădinaru a apelat la forţe proaspete, Dragoş Unguraş şi Paul Olar, chiar şi aşa arădenii distanţîndu-se la 16-10 şi finalmente la 25-14: doi – doi la seturi.

Pro Volei condusese şi în debutul setului trei, pînă cînd a fost egalată la nouă de Universitatea, care a întors spectaculos, 19-12 şi în cele din urmă 25-16. Acesta ar fi putut fi punctul final al jocului, dacă în setul secund Alexandru Craia n-ar fi irosit un servici, moment în care echilibrul s-a rupt, Pro Volei egalînd la unu cu 25-22. Asta după ce în primul set, adjudecat de „U” cu 25-19, nimic n-ar fi sugerat că jocul se va întinde pe două ore…

„U” Timişoara s-a impus cu 3-2, pe seturi 25-19, 22-25, 25-16, 14-25, 15-10, în sextetul de bază 3. Sebastian Palfi-Tamaş, 5. Alexandru Ungureanu, 7. Albert Balint, 11. Alexandru Craia, 13. Ciprian Dărnescu – libero, 18. Ioan Mihai-Grama. Au mai jucat 15. Cristian Bălulescu, 8. Dragoş Unguraş, 16. Paul Olar.

Declaraţii şi mai multe detalii din jurul partidei, în ştirile ataşate acestei cronici.

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− trei = 6

 


Alte articole legate de acest subiect: