LPS Banatul Timișoara, vicecampioană pe țară a liceelor în Olimpiada Națională a Sportului Școlar la volei băieți, într-un turneu final în care gazda LAPI Dej și-a tras partea

O generație de excepție a voleiului juvenil timișorean, încropită peste ani de profesorul Dan Mihai Jitaru la CSȘ Bega Timișoara, a obținut astăzi și a patra clasare pe podium la nivel național în ultimele tot atâtea sezoane, respectiv a doua în Olimpiada Națională a Sportului Școlar, după ce a pierdut ultimul act al turneului final cu 8 licee găzduit de LAPI Dej.

Iar alinierea la competiția liceală din județul Cluj a venit ca o bună pregătire înaintea turneului final al Campionatului Național federal, Divizia Juniori, cea mai înaltă categorie de vârstă a piramidei juvenile a voleiului în țara noastră, la care CSȘ Bega și-a asigurat biletele, ca și anul trecut.

Ocupantă a locului 3 în turneul final de la București al Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar pentru elevi de gimnaziu, în anul 2011, această generație izbutea în aceeași primăvară să câștige titlul național al Diviziei Speranțe în campionatul Federației Române de Volei, ceea ce conferă speranțe ca și argintul ”școlar” de la Dej să fie dublat de o medalie și în întrecerile federației de profil, la Juniori.

LPS Banatul Timișoara, unde învață juniorii legitimați la CSȘ Bega, a cucerit astăzi locul 2 în sala în care aceiași voleibaliști deveneau anul trecut vicecampioni naționali de cadeți în divizia de profil a FRV, atunci fiind depășiți în finală de redutabila Tomis Constanța.

De această dată, în întrecerea O.N.S.Ș. pentru licee, aurul l-a smuls gazda Liceul Alexandru Papiu Ilarian Dej, grupare contopindu-se cu un Centru Național de Excelență aliniat cu succes și în competițiile FRV, și care era depășită de timișoreni în turneul final de anul trecut cu 3:0, clujenii încheind pe locul 3.

Acum, după LAPI Dej și LPS Banatul s-au situat, în ordine, liceele reprezentând centrele Baia Mare, Craiova, Bacău, București, Râmnicu Sărat și Ploiești, la capătul unui turneu cu câte 5 jocuri pentru fiecare formație.

Timișorenii au trecut în grupă cu 3:0 de băcăuani și CTF Mihai I București, cedând cu 3:0 dejenilor, iar în semifinală au dispus de băimăreni cu 3:1, jucând astăzi cu trofeul pe masă.

În componența Bădiceanu, Mircea Roșu, Marius Roșu, Kaburek, Ene, Călin, Poleac, Vîrlan, Itu, LPS Banatul a încheiat a doua iar Florian Kaburek a fost desemnat cel mai bun libero al turneului final.

Din păcate, superioritatea gazdei LAPI Dej a fost completată de atitudinea și maniera amfitrionilor de a căuta prin orice mijloace să se facă siguri de triumful final. Astfel, în condițiile în care arbitrajul a fost asigurat și de profesori activând la liceul în speță, cu ajutorul unor asistenți dintre liceeni ai Dejului, și deciziile au tins să fie părtinitoare, cu predilecție împotriva vizitatorilor, fie din București, Baia Mare sau Timișoara. Hilar, conducătorul timișorenilor, Dan Mihai Jitaru, a fost poftit în tribună la ora partidelor cu gazda din Dej, dat fiind că, într-adevăr, nu activează ca profesor la LPS Banatul, rol pe care îl deține în cazul voleibaliștilor Monica Dumitru, ci este antrenor al acelorași liceeni în echipa divizionară CSȘ Bega, dar a fost lăsat pe margine, la banca echipei sale, cu ocazia jocurilor care nu-i implicau pe amfitrioni. La români, interesul organizatorilor poartă fesul, iar victoria cu orice preț e mai presus de orice…

Acest articol a fost publicat în Juniori, Sport juvenil, Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi × = 18

 


Ultimele articole din categoria Juniori: