Lugojencele își vând scump pielea în București dar fruntașa CSM tot învinge cu 3:0 pentru a șaptea oară acasă

Substanțial salt de puncte cucerite în această seară în deplasare de CSM Lugoj, 64 față de cele 43 adjudecate sâmbătă seară la Blaj, dar voleibalistele de pe malurile Timișului tot au pierdut pentru a doua oară în ultimele 5 zile cu același 3:0 în fief-ul unei fruntașe din ”careul de ași”.

Un duel dezechilibrat, între gazdele clasate pe locul 2 în Divizia A1 de volei feminin, și vizitatoarele căzute pe penultima poziție, s-a încheiat cu un deznodământ previzibil, CSM București – CSM Lugoj 3:0, într-un joc contând pentru etapa a XIX-a a sezonului, o rundă intermediară, care, ca și în weekend, a fost nefavorabilă elevelor lui Valerijan Luka.

Astfel, nu doar că prim-divizionarele din Timiș n-au smuls un set în deplasare, dar și alte rezultate le-au lăsat puțin câte puțin de căruță, spre coada clasamentului, VC Unic Piatra Neamț trecând astăzi cu 3:0 de Penicilina și sărind peste ieșence în clasament, cu 17 față de 15 puncte, în vreme ce CSM Lugoj a rămas cu numai 13.

Și totuși, lugojencele, recent calificate în semifinalele Cupei României, spre deosebire de bucureștence, care au fost eliminate în sferturi de Știința Bacău, le-au ”întins” pe favorite pentru mai bine de o oră și jumătate, menținând pe cât posibil echilibrul în fiecare set. Mai mult cu gândul la deplasarea-șoc de sâmbătă, la Blaj, pentru meciul televizat de la 13,30 cu gazda CS Volei-Alba, din antepenultima etapă, CSM București a risipit suficiente puncte, agonisite cu sârg de lugojence, până să le înfrângă rezistența: 25:20, 25:23, 25:21. 

Chiar și așa, ceva mai anevoios, elevele lui Miroslav Aksentijevic, care a rulat întreaga garnitură, au adunat toate cele 3 puncte în ierarhie, învingând pentru a șaptea oară cu 3:0 pe teren propriu în actualul sezon al Diviziei A1, în penultima apariție acasă. Doar Medicina Târgu Mureș și cele din Blaj smulgeau câte două seturi la București, CSM fiind înfrântă acasă, în 21 noiembrie, doar de CS Dinamo Romprest, care-i stopa pe atunci neverosimila serie invincibilă din debutul sezonului.

Desigur, CSM s-a revanșat cu același scor în deplasarea din weekend, 3:0 la alb-roșii, astăzi repetând succesul fără set pierdut din meciul tur, de la Lugoj, când ceda doar 18, 9 respectiv 15 puncte.

Diferența dintre cele două grupări este însă cel mai bine reliefată de faptul că pe când la ea acasă evolua în calitate de căpitan, ca piesă de bază, Diana Lorena Tătaru, ridicătorul cu numărul 4, ajunsă în vara trecută din Timiș în capitală, la CSM, are meciuri ale bucureștencelor în care nici măcar nu este dezechipată, rămânând în tribună, pe fondul consistenței valorice și numerice a lotului pretendentei la onoruri. CSM București își poate permite acest lux, pe când CSM Lugoj se descurcă după posibilități. Iar de la caz la caz, Tătaru rămânea pe margine, intra pe parcurs sau începea jocul, însă nu mai are, în orice caz, statutul de primă opțiune, cu care își creiona Bogdan Paul sextetul…

Marele hop pentru lugojence urmează însă în weekend, sâmbătă seară, acasă cu CSM Satu Mare, în antepenultima etapă și penultimul meci acasă, decisiv pentru relansarea în cursa de urmărire a locului opt. Mai ales în condițiile în care ultimul joc pe teren propriu, cu CSM Târgoviște, se anunță a fi mai dificil. Iar între cele două partide acasă, trei deplasări ”cuplate” în Moldova, la Bacău, Piatra Neamț și Iași, ultimele două fiind care pe care…

* Rezultatele complete ale etapei a 19-a și ierarhia la zi, pe coloana dreaptă. În etapa intermediară a elitei masculine, VC Banatul Caransebeș – Steaua București 3:0 (25:18, 25:22, 25:21).

 

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− trei = 0

 


Ultimele articole din categoria Volei: