Meci de cinci stele între UVT Agroland și Medicina Târgu-Mureș

Vineri, 8 aprilie, a început la Timișoara turneul din faza a doua a play-off-ului diviziei A2, seria vest. Primul meci al zilei a fost cel dintre UVT Agroland și Medicina Târgu-Mureș, ocupantele primelor două locuri ale clasamentului seriei, la sfârșitul returului. Așa cum era de așteptat, întâlnirea dintre cele două formații a fost una echilibrată, încheiată în cele din urmă cu victoria clubului bănățean, 3:2. De o parte și de alta a fileului s-au aflat două echipe tinere, care au în componență sportive cu selecții la reprezentativele României, și asta s-a văzut în joc. A fost un meci disputat, din care nu au lipsit răsturnările de scor, fiind nevoie de cinci seturi pentru stabilirea grupării câștigătoare.
balon-y-maya-volei

 

UVT Agroland Timișoara a deschis tabela, însă formația Medicinei, pe loviturile bune din serviciu ale timișorencei Alexandra Cauc, a preluat conducerea. La primul time-out tehnic, scorul a fost 8 – 7 pentru ardelence, care, treptat, au pierdut avantajul în fața echipei din Timișoara. UVT a punctat în câteva rânduri prin Adelina Ungureanu, și a angajat formația Medicinei într-o cursă de urmărire finalizată cu un blocaj al bănățencelor care a pus capăt primului set: 25 – 20 pentru clubul din Timișoara.

Actul secund a început cum nu se poate mai bine pentru echipa din Mureș. Pe loviturile din serviciu ale unei alte timișorence, Leea Rancz de aceasta dată, Medicina punctează de cinci ori consecutiv și își creează un avantaj care avea să fie decisiv în câștigarea acestui set. Oaspetele au dominat jocul, intrând cu avantaj atât în primul cât și în cel de-al doilea time-out tehnic. Profitând de spațiile goale lăsate în teren de timișorence, gruparea ardeleană își adjudecă fără prea multe griji actul secund cu 25 – 15.

Dacă începuturile primelor două seturi nu au fost în favoarea echipei timișorene, în actul al treilea, gruparea bănățeană a pus piciorul în prag. Câteva mingi bine plasate în terenul advers au însemnat punctele de care Agroland avea nevoie pentru un plus la capitolul moral. Instalată la conducere, formația UVT-ului a reușit să își creeze un avantaj pe tabela de scor, unul de șapte, apoi opt puncte, de care s-a bucurat până aproape de finalul setului. Medicina a reușit de câteva ori să reducă diferența până la două puncte, însă în cele din urmă, gruparea timișoreană a avut ultimul cuvânt de spus: 25 – 19 la finalul actului al treilea.

Începutul setului patru le-a avut în prim-plan tot pe timișorencele Alexandra Cauc și Leea Rancz, în prezent, legitimate la Medicina. Prin loviturile din serviciu, cele două voleibaliste au pus probleme serioase apărării timișorene, care a găsit cu greu calea de ieșire din impas. Au urmat însă câteva puncte făcute de Ioana Ordean pentru UVT, datorită cărora echipa a preluat conducerea și a intrat cu avantaj în cel de-al doilea time-out tehnic, 16 – 14. Nu pentru mult timp însă, deoarece mici greșeli au permis Medicinei să restabilească egalitatea și să preia conducerea, câștigând în cele din urmă setul cu 25 – 23. După patru seturi disputate, în care ambele echipe au trecut de la agonie la extaz, stabilirea formației câștigătoare părea o ecuație cu din ce în ce mai multe necunoscute.

Ultimul act al meciului a fost încă o dovadă că întâlnirea era una spectaculoasă. Cele două echipe s-au aflat pe rând la conducere, fiecare dintre cei doi antrenori recurgând la schimbări pentru a-și surprinde adversarul. Victoria a aparținut în cele din urmă clubului timișorean, care a tras cortina peste primul meci al zilei, după ce și-a adjudecat cel din urmă set cu 15 – 11.

Dan Jitaru, antrenorul fetelor de la UVT Agroland, a început meciul în formula: Natalia Preda, Larisa Vasilică, Ioana Mircioagă, Petruța Orlandea, Adelina Ungureanu și Ioana Ordean. Pe postul de libero, Adriana Melniciuc. Au mai intrat Bella Bartha, Gabriela Constantin, Doina Cojocaru, Andreea Niță și Laura Mitrică.

De partea cealaltă, Bokor Istvan a răspuns cu Leea Rancz, Eliza Varga, Alexandra Cauc, Loredana Dobriceanu, Antonia Crișan, Maria Badea și Carla Mărginean pe postul de libero. Au mai intrat pe parcursul meciului Carmen Arniceru, Diana Vereș și Rodica Buterez.

În cel de-al doilea meci al zilei, CSU Politehnica Timișoara a învins cu 3 – 0 CSU Oradea.

*

Sâmbătă, în sala ”Profesor Mircea Albu” din cartierul Circumvalațiunii, sunt programate meciurile CSU Oradea – CSU Medicina Târgu-Mureș de la ora 16, urmând ca la ora 18 să înceapă derby-ul Timișoarei la volei feminin între UVT Agroland și CSU Poli.

Turneul se va încheia duminică, atunci când de la ora 10, UVT Agroland va întâlni CSU Oradea, iar de la ora 12, CSU Politehnica Timișoara va evolua împotriva Medicinei Târgu-Mureș.

Vă reamintim, primele două echipe clasate se vor califica la turneul de promovare în prima divizie. Dintre cele patru formații participante la turneul play-off din Timișoara, Medicina nu are drept de accedere în următoarea fază a competiției, fiind gruparea satelit a prim-divizionarei din Târgu-Mureș.

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Volei: