Misiune imposibilă: campioana nu-şi mai permitea să piardă şi a doua semifinală. CSM Lugoj – Ştiinţa Bacău 1:3 în Final Four – Cupa României

A aborda având cele mai mici şanse o semifinală a Cupei României în faţa campioanei rănită de eliminarea în urmă cu doar 4 zile din penultimul act al primei ligi echivala cu o misiune imposibilă, conturată ca atare în această seară la Cheile Grădiştei, unde CSM Lugoj a evitat totuşi a patra înfrângere la rând cu 0:3, după cele din campionat, dar totodată şi primul eşec cu 0:3 din 5 apariţii în actuala ediţie a întrecerii knock-out, însă fără a se califica în iluzoria finală: 1:3 cu Ştiinţa Bacău.

Imprevizibilul serii din inima Carpaţilor s-a rezumat luni la jocul inaugural din Final Four, televizat, în care CS Dinamo Romprest a detonat bomba de a se califica în dauna celor de la CS Volei Alba Blaj pentru finala de mâine, dar surprizele nu s-au ţinut lanţ, lugojencele doar bisând rezultatul cu care cedau tot în faţa Ştiinţei şi în semifinala Cupei din urmă cu 4 ani, la Chiajna.

În campionat, Dinamo a fost depăşită tur-retur de ardelence, 0:3 acasă în noiembrie şi 3:1 la Blaj, dar la munte a răsturnat calculele hârtiei, ocupanta locului 5 eliminând-o astăzi cu 3:2 din semifinale pe ocupanta locului 2 după retur şi proaspăta finalistă a campionatului Diviziei A1, CS Volei-Alba, care se califica recent în finala din A1 cu un sec 3-0 la meciuri cu CSM Bucureşti, dintre care două adjudecate cu 3:0.

16 zile au trecut de la precedentul meci al lugojencelor, răstimp în care campioana CS Ştiinţa Bacău a jucat de 5 ori în semifinalele din Final Four în elita Divizia A1, iar sextetul moldav a ţinut astăzi neapărat să nu cumva să mai păşească greşit, în încercarea de a mai repara ceva în sezonul ca şi ratat pentru trupa de pe Trotuş prin neaccederea în finala luptei pentru apărarea titlului naţional.

Mai exact, a fost 3:0 şi 2:3 la Bacău pe 21 şi 22 martie, iar apoi 3:0 pentru Târgovişte şi 1:3 pe 28 şi 29 martie sub Turnul Chindiei, dâmboviţencele învingând în decisiv pentru a doua oară în 12 zile pe Trotuş.

Depăşită surprinzător cu 3-2 la meciuri de revelaţia CSM Târgovişte, care a câştigat decisivul din semifinale joi seară tocmai la Bacău, Ştiinţa s-a revanşat prin a-şi apropia o victorie aşteptată, 3:1 cu CSM Lugoj, care a revenit însă puternic pe finele setului I şi mai ales al celui de-al treilea, adjudecat de la 16:20 şi apoi 20:24, cu 27:25.

În prealabil, lugojencele au câştigat rezonabil de multe puncte în setul I, abordat cu Denisa Viloiu, Gabriela Bălae, Krista De Geest, Laura Lungu, Ionela Canea, Cristina Zanfir şi Ivana Milanovic ca libero, ceea ce le-a permis să revină ameninţător pe final de la 17:22 la 23:24, dar atât.

Setul II a fost categoric al favoritelor, 14:25, CSM căzând fără replică de la 2:3 la 2:10 iar apoi la 4:14, după care doar un mic reviriment a fost insuficient.

Surpriza a fost conferită de reuşita de a smulge setul III, în a cărui primă jumătate a condus în permanenţă de puţin, cu excepţia primului schimb, efectuat la 7:8, şi în care voleibalistele din Timiş au revenit spectaculos pe final, de la 16:20 şi 20:24 la 27:25, după ce cedau în prealabil iniţiativa.

Aşa cum a început setul IV, dezechilibrat, 1:7, s-a şi încheiat, cu cel mai mare handicap de pe parcursul său, 12:25, în ciuda unei reveniri bănăţene la 8:10.

Aşadar, CSM Lugoj – Ştiinţa Bacău 1:3 în semifinalele Cupei României, pe seturi 23:25, 14:25, 27:25, 12:25, pentru învinse rămânând jocurile din lupta pentru locurile 7-8 cu Unic Piatra Neamţ, programate în 18 şi 29 aprilie în Moldova iar pe 25 în sala “Ioan Kunst Ghermănescu”, la despărţirea oficială pe 2014/2015 de suporterii timişeni. Peste nici 3 săptămâni…

Iar apropo de Unic, nemţencele se fofilau anul trecut în Final Four, împărtăşind exact aceeaşi soartă în semifinala cu Bacăul: 1:3.

Valerijan Luka efectua astăzi prima înlocuire la 2:9 în setul II, Jasmina Petromăneanţ intrând în locul lui Zanfir pentru câteva mingi, iar puţin mai apoi şi Cory, de la 4:14, Andreica debutând în Final Four pe finalul aceluiaşi set, la schimb cu Viloiu.

Pentru CSM a fost însă o performanţă în sine simpla prezenţă la Cheile Grădiştei..

Cât despre finala de mâine, Ştiinţa şi Dinamo se întâlnesc pentru a treia ediţie la rând, ultimele două fiind adjudecate cu 3:2 de moldave, după ce alb-roşiile treceau de fiecare dată în semifinale de concitadina CSM, cu 3:1 respectiv 3:2. Pentru conformitate, astăzi a fost CS Dinamo Romprest – CS Volei-Alba 3:2 (26:24, 24:26, 17:25, 25:21, 15:12).

În campionat, finala după sistemul „3 din 5” demarează în 25 aprilie la Blaj. Aşadar, ca o raritate faţă de alţi ani, finalistele din A1 nu se regăsesc şi în ultimul act din Cupa României…

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru − 1 =

 


Ultimele articole din categoria Volei: