„Noile achiziţii şi-au făcut treaba” în CSM Lugoj – Medicina 3:2

Peste 5 luni de zile au aşteptat susţinătorii voleiului feminin lugojean revederea favoritelor lor într-un joc oficial pe teren propriu, iar dacă pe 25 aprilie CSM se despărţea de propriul public ştiind că un succes fie şi cu 3:2 ar egala la unu situaţia la meciuri în duelul pentru locurile 7-8 în A1, cu craiovencele, ceea ce s-a şi întîmplat, de această dată, sîmbătă seară, în sala „Ioan Kunst Ghermănescu”, elevele lui Bogdan Paul n-aveau altă şansă pentru a surmonta acel 0:3 de miercuri, din turul optimilor de finală ale Cupei României, decît cu un şi mai clar triumf la zero. În cele din urmă a fost CSM – CSU Medicina CSS Târgu Mureş 3:2.

Insuficient pentru calificare, acontată de ardelence, care vor juca tur-retur în sferturile din noiembrie cu Tomis Constanţa. S-au mai calificat după această seară a manşei secunde în turul întîi şi nou-promovatele de la Alba Blaj, învingătoare cu 3:0 şi la Piteşti, dar şi CSM Sibiu, precum şi VC Unic LPS Piatra Neamţ, prin neprezentarea retrasei Comision Brăila.

Cert este însă că disputa Lugoj – Târgu Mureş a fost de departe cea mai la vîrf dintre partidele ridicare de cortină din voleiul feminin autohton, iar timişencele rămîn măcar cu satisfacţia unei victorii de moral, dacă nu doar de palmares.

A fost 3:2 (19:25, 25:20, 25:18, 21:25, 15:10), mureşencele calificîndu-se practic odată cu acontarea primului set al partidei de sîmbătă de la ora 18, vizionată în sala „Ioan Kunst Ghermănescu” de circa 500 de fani. Aşadar tragerea la sorţi n-a fost cea mai favorabilă Lugojului, dar dubla manşă cu „Medicina” s-a constituit poate într-un excelent test pentru mai importantele jocuri de campionat, ce bat la uşă.

Dacă miercuri, în meciul tur, „nu le-am putut folosi pe jucătoarele străine, pentru că nu au fost eliberate certificatele de transfer internaţional, şi a rezultat un joc destul de slab valoric, dar nu neapărat pentru că au lipsit străinele, ceea ce a fost de fapt cazul şi de o parte, şi de alta, şi mureşencele neavînd două bulgăroaice, ci pentru că n-aveam schimbări”, după cum a notat antrenorul bucureştean al timişencelor, Bogdan Paul, în schimb returul de astă-seară a fost abordat „în efectiv complet, şi chiar dacă setul I a fost cîştigat de Târgu Mureş, care ne-a dominat iar noi nu am avut capacitatea de a reveni după prima sa jumătate, oaspetele tot au continuat să joace cu prima garnitură, rezultînd un meci bun.”

„Chiar am jucat un volei calitativ crescut faţă de meciul tur, pe parcursul următoarelor 4 seturi. S-a văzut că avînd jucătoare de schimb la dispoziţie, putem să echilibrăm anumite situaţii de joc”, a mai explicat Bogdan Paul, subliniind că toate noile achiziţii „şi-au făcut treaba, şi pe final, cînd Carmen Grama a intrat pe centru în locul lui Ioana Vasîncă. Desigur, nu putem fi în totalitate mulţumiţi de evoluţia noastră dar, după 10 zile proaste, cu pregătiri anevoioase, acum s-a văzut altceva, dătător de speranţe. Iar victoria ajută la psihicul echipei”, a încheiat Bogdan Paul, care a apelat la start la Diana Tătaru, Ivana Radonjic – Ionela Canea, Ioana Vasîncă – Laura Lungu şi Katarina Jovanovic, cu Andreea Ispas ca libero. Au mai jucat pe parcurs Veronica Lupaşcu, Dana Lupescu şi Carmen Grama, fiind convocate în lotul de meci şi Maria Matei şi Mădălina Şonda.

Acest articol a fost publicat în Timişene, Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 7 = saizeci trei

 


Ultimele articole din categoria Timişene: