Patru echipe românești în semifinalele Balcaniadei U20

Vineri, în cea de a doua zi a Balcaniadei U20 s-au stabilit echipele care vor juca sâmbătă semifinalele. România intră în această fază a competiției cu patru formații, două la masculin și două la feminin. Primele întreceri sunt cele ale fetelor. De la ora 9, cuplul Adriana Melniciuc/Adelina Ungureanu va întâlni formația Greciei, apoi echipa formată din Matei Adriana și Vaida Beata va înfrunta reprezentativa Serbiei.

Faza de joc Romania - Republica Moldova

Faza de joc Romania – Republica Moldova


La masculin, în prima semifinală, Republica Moldova va întâlni Serbia de la ora 11, iar în cea de a doua, vor lupta pentru un loc în finală, două echipe românești. Prima alcătuită din Andrei Crișan și Raul Ilieș, va trebui să înfrunte cuplul Marius Roșu/Lucian Bădiceanu, care în această seară a dispus cu 2-1 în sferturi de reprezentativa Greciei. Meciul a fost unul spectaculos, în primele două seturi, echipele luand conducerea pe rând. La finalul actului secund, greșelile grecilor au adus puncte importante tricolorilor, care și-au adjudecat setul după mai multe mingi bine plasate în terenul advers. La sfârșitul meciului, oaspeții au acuzat arbitrajul, reproșând faptul că în mai multe faze cheie, formația română a fost ajutată.
Faza de joc Romania - Grecia

Faza de joc Romania – Grecia


La final, antrenorul României, Dan Jitaru a declarat: „mă așteptam să intrăm cu patru echipe în semifinale pentru că avem sportivi disciplinați. Fără doar și poate a fost mai greu pentru echipele masculine, mult mai apropiate din punct de vedere valoric. În orice caz, ne așteaptă semifinale grele, pentru că în această fază au ajuns cele mai bune formații. La feminin, mi-a fost mai teamă de meciul pe care Melniciuc și Ungureanu l-au jucat împotriva Moldovei și câștigat cu 2-1 de fetele noastre. Partidele împotriva Turciei și Serbiei au fost ceva mai lejere, dar nu trebuie să lăsăm garda jos. Semifinala de sâmbătă împotriva Greciei nu va fi una ușoară și consider că și în acest meci, ca și în toate semifinalele de altfel, diferența va fi făcută de starea în care se va afla fiecare sportiv. Repet, la acest nivel vorbim de echipe bune, de sportivi foarte apropiați din punct de vedere tehnic”.

De cealaltă parte, tehnicianul Greciei, Efstathios Chandrinos , se așteaptă la o semifinală echilibrată și speră ca echipa sa să se califice în ultima fază a competiției: „am învins această formație a României în primul meci, dar să știți că partida nu a fost ușoară. Este un cuplu puternic, fetele au un blocaj bun, preluări de asemenea, însă noi vom face totul pentru a ne impune din nou”, a spus antrenorul grec pentru www.sporttim.ro.

Iată rezultatele partidelor disputate vineri:
Masculin:
România 4 – România 5 ( 1-2 )
Bulgaria – Turcia 1 (2-0 )
Moldova 2 – România 2 ( 2-1 )
Turcia 2 – Grecia ( 0-2 )
România 1 – Moldova 1 ( 1-2 )
România 3 – Serbia ( 2-0 )
România 5 – Bulgaria ( 0-2 )
Moldova 2 – Grecia ( 1-2 )
Serbia – Bulgaria ( 2-0 )
România 1 – Grecia ( 2-1 )
Feminin:
Moldova 2 – România 1 ( 1-2 )
Serbia 2 – România 4 ( 2-0 )
Moldova 1 – Serbia 1 ( 0-2 )
România 2 – Bulgaria ( 0-2 )
Grecia – Turcia 2 ( 2-1 )
România 3 – Turcia 1 ( 2-0 )
România 1 – Serbia 2 ( 2-0 )
Serbia 1 – Bulgaria ( 2-0 )
Turcia 1 – România 1 ( 0-2 )
Turcia 2 – Serbia 1 ( 0-2 )
Sâmbătă dimineață cu începere de la ora 9 sunt programate partidele semifinale, iar în cea de a doua parte a zilei se vor juca finalele, atât la băieți cât și la fete.

Sporttim vă va ține la curent cu ce se va întâmpla în ultima zi a Balcaniadei U20.

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Volei: