Paul: „Probabil Târgu Mureş, care ar fi, să zic, mai accesibilă”

Pe cînd lugojencele puneau punct vineri după-amiază confruntărilor din acest sezon cu prime clasate ce trag la titlul naţional, gîndindu-se încă de pe-acum la cele minim 4 dispute, maxim şase, pe care le vor avea în săptămînile viitoare în zona locurilor 5-8, la Cluj Napoca şi Iaşi tocmai începeau disputele supravieţuirii, din play-out, unde miza este rămînerea în elită. Semn că timişencele şi-au făcut pentru al doilea sezon la rînd cuib frumos la mijlocul ierarhiei…

Altfel, CSM Lugoj a cedat şi vineri liderului Ştiinţa Bacău, în circa 70 de minute, şi tot cu 3:0 (25:21, 25:9, 25:17), dar acumulînd cele mai multe puncte în cele 4 confruntări stagionale cu moldovencele. Pe seturi, în primul gazdele au condus de exemplu cu 11:7 şi 17:16, dar elevele lui Bogdan Paul au avut porţia lor de superioritate, în al doilea cu 9:4 şi 16:5 iar în ultimul, cu 10:9, 15:12 sau 18:16, CSM trecînd de asemenea pentru scurt timp la conducere. Locul 8 nu s-a putut pune cu liderul cu 20 de succese din 22 posibile…

„Am întîlnit un adversar foarte puternic, recomandat de cîştigarea sezonului tur-retur, şi am jucat mai bine astăzi (n.n.: vineri), pe alocuri mai bine, avînd unele momente mai bune. Sperăm însă să fim într-o formă cît mai bună duminica viitoare, cînd vom debuta în faza II din play-off, cu învingătoarea dintre Târgu Mureş şi Ecorec Bucureşti”, a explicat Bogdan Paul, antrenor al lugojencelor, admiţînd că ar prefera mai degrabă un duel cu ardelencele: „Probabil că adversara noastră va fi CSU Medicina, care ar fi, să zic, mai accesibilă”.

„Am condus pe alocuri în primul set şi în cel de-al treilea, pentru că a existat şi o mai mare coerenţă a construcţiei atacurilor, pe fondul unei uşoare creşteri, uşoare, în ceea ce priveşte primirea din serviciu”, a continuat antrenorul Paul, adăugînd că „astăzi Larisa Paşca a jucat mai mult, precum şi Alexandra Badea şi Ionela Canea”.

CSM, care va reveni în Lugoj pe calea ferată şi va reîncepe de luni pregătirile, ar putea afla deja sîmbătă, odată cu meciul revanşă de la ora 17, CSU Medicina CSS Târgu Mureş – CSM Ecorec Bucureşti (0:3 în primul joc), dacă gruparea din capitală, de care a fost învinsă deja de 4 ori în acest sezon, de două ori în Divizia A1 respectiv de două ori în Cupa României, îi va fi adversară în „2 din 3”, începînd de la finele săptămînii viitoare, pentru accederea în faza finală a partidelor pentru locurile 5-6.

În play-out, Penicilina Iaşi – SCM U Volei Argeş Piteşti 2:3 (de la 2:0) şi U Cluj – CSM Sibiu 3:1, în primele jocuri ale zonei 9-12, sîmbătă avînd loc partidele cu numărul 2, pe acelaşi teren.

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Timişene, Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 3 = sase

 


Ultimele articole din categoria Timişene: