Pe nisip în iulie. CSM Timişoara, cu echipă de volei pe plajă

CSM Timişoara a reuşit să înfiinţeze la iniţiativa profesorului Dan Jitaru, implicat în sectorul juvenil la CSS Bega, o sectie de volei, cu activitate exclusivă pe voleiul de plajă, secţie afiliată deja la F.R. Volei, legitimând deocamdată doar două sportive, din cauza lipsei unui buget, fiind vorba de campioana naţională en-titre de cadete şi junioare Denisa Bianca Pujky, născută în 1995, şi Adriana Melniciuc (n.1997), o sportivă de mare perspectivă cu care se urmăreşte calificarea la Jocurile Olimpice pentru tineret din 2014, de la Nanjing, China.

„Dorinţa mea este aceea de a reuşi uşor, uşor să specializez 2-3 cupluri doar pentru voleiul pe plajă, pentru a putea prinde deja anul viitor podiumul european la U18 respectiv calificări la campionatele mondiale U19. Pentru aceasta este nevoie de susţinere şi de muncă toata perioada anului”, a explicat profesorul Jitaru, antrenor al lotului naţional de tineret, aflat în acest moment la cârma pregătirilor selecţionatei reprezentative la Constanţa, unde Pujky şi Adriana Rotaru (CSM Bucureşti) au participat la Satelitul European de Seniori ce se desfăşoară la Mamaia.

„Fiind la început de drum şi încă foarte tinere, au reuşit să treacă miercuri cu scorul de 2-1 în Country Quota de cuplul Vlad/Armeanu, două sportive componente ale lotului naţional de senioare ce au participat în Grecia, anul trecut, la prima etapă a calificărilor pentru Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012. În urma şedinţei tehnice, în calificări pentru tabloul principal de 16, sorţii au adus ca şi adversar echipa elveţiană Schmid/Fuchs. După un prim set câştigat cu 21-11 de echipa noastră, în urma lipsei de experienţă, jucătoarele noastre au cedat celelalte două seturi, pierzând astfel şansa uriaşă de a intra pe tabloul principal de 16 la o vârstă atât de fragedă. În continuare ne pregătim pentru Campionatele Naţionale de cadete şi junioare ce vor avea loc săptămâna viitoare la Mamaia, unde avem ca obiectiv medaliile de aur pentru ambele competiţii. Este un obiectiv îndrăzneţ dar având în vedere rezultatele de anul trecut şi debutul bun de anul acesta, dorim reeditarea lui. În cazul în care aceste fete vor reuşi să se impună la ambele nivele, vor fi probabil trimise la Campionatele Europene U23 ce vor avea loc în Portugalia între 4-7 august şi la Campionatele Europene U18 din Lituania, cu o săptămână mai târziu. În perioada 19-21 august, acestea două vor participa la Balcaniada U20 ce va fi găzduită de Bulgaria, în oraşul  Kurdzhali, unde încercăm obţinerea unei medalii”, a mai explicat Dan Jitaru.

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− sase = 2

 


Ultimele articole din categoria Volei: