Pentru „căcovanul” Sorin Grădinaru, de la Dorinel Munteanu

În cei aproape 19 ani trăiţi intens ca antrenor în voleiul masculin timişorean, drept cel mai longeviv tehnician din sporturile pe echipă din oraş, Sorin Grădinaru a văzut multe din preajma fileului. Dar chiar şi un ultim joc de ligă secundă din 2010, ce-i drept de 3-2, îl poate menţine ca un arc pe banca tehnică.

Practic, fără Grădinaru, voleiul de club timişorean la nivelul seniorilor ar putea pune lacătul, pasiunea sa fiind cheia prezenţei Universităţii în Divizia A2. De aceea, n-a fost de mirare că şi sîmbătă, coborît din sală la biroul său de la parterul Sălii Universitatea, unde activează ca profesor în învăţămîntul superior pe specializarea volei, Grădinaru a avut nevoie de minute bune pentru a absorbi tensiunea jocului, pentru a se linişti după un meci „surprinzător de greu, în care am avut şansă”.

Şezînd la biroul său, Grădinaru s-a deconectat luînd de pe raft tricoul galben cu numărul 8 al reprezentativei de fotbal a României şi vorbindu-ne despre prietenia cu consăteanul său, Dorinel Munteanu. „Cu deosebit respect şi prietenie pentru căcovanul meu Sorin Grădinaru”, astfel i-a scris dedicaţia pe tricou Dorinel Munteanu. „Căcovani” sunt cei din Cacova, sat aparţinînd Grădinariului cărăşan.

De-acolo, Dorinel a ajuns în ziua de azi în fruntea Ligii 1 de fotbal, cedînd cu 2-0 la Timişoara, în faţa lui Poli, derby de toamnă la care a asistat din tribuna a doua şi profesorul Grădinaru. „Nu este de mirare unde a ajuns, cu dăruire şi perseverenţă, cu stîngul său forte”, spune „căcovanul” Sorin Grădinaru, subliniind că Dorinel a dovedit tărie de caracter în faţa vicisitudinilor vieţii, a pierderii ambilor părinţi ca tînăr fotbalist.

Remarcabil, Munteanu are la Galaţi, drept mîna sa dreaptă, cu care a forjat un parteneriat la cîrma cluburilor pe care le-a condus, un alt căcovean, Cătălin Ciormac, absolvent în 1999 de Educaţie Fizică la Universitatea de Vest.

Antrenori în fotbal respectiv volei, Munteanu şi Grădinaru sunt legaţi de o prietenie pe viaţă şi de legătura cu locurile natale. Iar numărul 8 tricolor le comprimă depărtarea, cu respect şi prietenie.

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Pentru „căcovanul” Sorin Grădinaru, de la Dorinel Munteanu

  1. I just added your blog site to my blogroll, I pray you would give some thought to doing the same.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 × sase =

 


Alte articole legate de acest subiect: