Piatra Neamț și Pitești retrase, timișenele încep afară într-un program modificat. UVT Agroland, trei prime jocuri în deplasare înaintea găzduirii meciului cu CSM Lugoj pe 28 octombrie

Vraiște în Divizia A1 de volei feminin, în care o grupare ce încheia de exemplu pe podium și medaliată în urmă cu 10 ani și care de-atunci a rulat constant bine în elită s-a retras din campionatul ce urma să-l înceapă în deplasare la Lugoj, fiind vorba despre VC Unic LPS Piatra Neamț, iar o alta, care abandona parcursul în decembrie 2012 după turul sezonului regulat, și anume formația din Pitești, a renunțat la rândul ei la locul în primul eșalon, astfel încât FRV a purces la o nouă tragere la sorți a programului de întrecere. Implicit, schimbări…

foto: fază de joc CSM Lugoj - Unic Piatra Neamț

Fază de joc dintr-un duel CSM Lugoj – VC Unic Piatra Neamț derulat în Banat. Ultimul se consemna în 23 octombrie 2016, 3:2 de la 0:1 și 1:2

Federația Română de Volei anunța la încheierea lunii mai programul competițional al întrecerilor divizionare de elită ale seniorilor însă de-atunci vara a indus concluzii neplăcute pentru ocupantele locurilor 9 și 10 la finalul sezonului trecut, din Piatra Neamț și Pitești, care s-au retras din competiție fără a se găsi înlocuitoare pe tabloul de concurs dintre formațiile care au fost implicate fără succes în barajul de promovare derulat în primăvară la Timișoara, și anume CS Rapid respectiv CSM LPS 2007 Focșani, motiv pentru care Divizia A1 va porni la drum cu numai zece participante, o nefastă premieră în acest deceniu, dar și cu un nou program de parcurs.

Astfel, dacă pe baza programării inițiale urmau să debuteze în octombrie în noua ediție în meciuri pe teren propriu, prim-divizionarele din județul Timiș se vor lansa în întrecere conform reprogramării în dispute în deplasare. CSM Lugoj urma să primească în runda inaugurală tocmai vizita celor din Piatra Neamț iar nou-promovata UVT Agroland pe cea a Penicilinei Iași, care a anunțat la rândul ei că se retrage, doar pentru a se răzgândi peste câteva zile, însă în noua conjunctură elevele de pe Timiș ale lui Valerijan Luka vor avea parte în 14 octombrie de o primă deplasare tocmai la campioanele din Blaj pe când timișorencele nou-promovate de o ieșire în Moldova, la Bacău.

Dacă CSM Lugoj va juca în 21 octombrie în etapa a doua pe teren propriu, cu cele din Bacău, în schimb nou-promovata UVT Agroland va fi tot în deplasare, la Dinamo, pe care o va întâlni imediat mai apoi într-o ”dublă” cuplată tot în capitală și în Cupa României, pe 25 ale lunii. Ulterior, în runda a III-a, din ultimul weekend al lunii octombrie, pe 28, duelul direct bănățean de pe Bega, UVT Agroland – CSM Lugoj.

Ambele formații vor beneficia de doar câte 3 partide acasă în primele 8 runde din totalul de nouă ale turului, având în schimb câte 5 meciuri pe teren propriu în returul sezonului regulat, ce va lua sfârșit în 24 februarie 2018, cu mențiunea că parcursul tur-retur va avea așadar cu 4 etape mai puțin în comparație cu formatul edițiilor precedente, 18 față de 22. Lucrurile se echilibrează totuși în anul calendaristic 2017, dat fiind că prima etapă din retur, a zecea a campionatului, este programată tot până la sărbători drept ultima, pe 16 decembrie, când trupele din Timiș vor evolua pe teren propriu, încheind așadar anul cu două apariții la rând acasă.

Au rămas așadar în concurs primele 8 clasate în campania trecută, dintre care CSM Lugoj a șasea la final, cărora li s-au alăturat nou-promovatele UVT Agroland Timișoara și CS ”U” NTT Cluj, revenită după un an în elită. Divizia A1 se derula într-un număr inferior de competitoare și în ediția 2012-2013, când CSM CSU Argeș Volei Pitești se retrăgea de pe parcurs la încheierea turului iar returul sezonului regulat continua cu numai 11 cluburi.

Dar iată programul complet al turului respectiv returului din Divizia A1 de volei feminin pe sezonul 2017-2018, conform celor publicate de FRV, accesibil apăsând pe legăturile din text.

Conform obiceiului din precedentele 7 sezoane cu lugojencele în elită, Sporttim va publica programul etapelor în timp util și pe coloana dreaptă a secțiunii Volei, cea a clasamentelor. 

 

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 + noua =

 


Ultimele articole din categoria Volei: