Preambul la derby-ul divizionar timișorean de liga a II-a, fetele s-au duelat și la juniori: ACS Agroland – CSȘ Bega 3:1

La nici 24 de ore după ce au fost protagoniste ale unor jocuri de 5 seturi în liga secundă de volei feminin a FRV, cele două garnituri de aspirante la mai mare de pe malurile Begăi s-au întrecut și la nivel juvenil, în Divizia Juniori a forului național, duelul neînvinselor sfârșindu-se în 4 seturi, ca o promisiune pentru un captivant derby local în Divizia A2 Vest: ACS Agroland – CSȘ Bega Timișoara 3:1.

ACS Agroland Timișoara a găzduit în weekend două jocuri în sala Universității, sâmbătă la senioare, 2:3 cu CSU Oradea, iar duminică în Divizia Juniori, 3:1 cu CSȘ Bega Timișoara

 

 

Într-adevăr, tinerele voleibaliste ale Timișoarei erau sâmbătă în focurile celei de-a doua etape a campionatului divizionar de seniori, Divizia A2 Vest, CSU Politehnica repurtând primul triumf de la relansarea alb-violetelor, 3:2 departe de casă, la Râmnicu Vâlcea, iar ACS Agroland, grupare nou-înființată, cedând și acasă, 2:3 cu CSU Oradea, în sala ”Universității”.

Duminica n-a echivalat însă cu o zi de odihnă după provocările la nivelul senioarelor, ci o nouă revenire pe parchet, și tot în sala ”Universității”, în cadrul rundei a III-a și ultima a turului în Seria F a Diviziei Juniori, ACS Agroland Timișoara – CSȘ Bega Timișoara, un derby al neînvinselor în grupa patrulater vestică, în care Agroland tranșase până acum cu 3:0 duelurile de la Caransebeș și cu CSȘ Lugoj, iar ”Bega” cu 3:0 deplasarea pe Timiș și cu 3:1 contra lui CSȘ Caransebeș.

Divizia Juniori constituie cea mai înaintată grupă de vârstă a piramidei juvenile în voleiul autohton, rezervată generațiilor 1996-1997, dar în care grupările de forță tind să alinieze și sportive mai tinere, de exemplu de la nivelul cadeți, caz al ambelor formații de pe malurile Begăi, care au retrimis în teren și voleibaliste prezente la jocurile divizionare din urmă cu 24 de ore, cu o caznă în plus pentru junioarele ”Begăi” plusând și la CSU Politehnica, dat fiind revenirea spre casă, sâmbătă seară, de la Râmnicu Vâlcea.

A rezultat un duel atractiv și echilibrat, câștigat de ACS Agroland cu 3:1, în 101 minute, grație a 97 de puncte adjudecate, față de 84 cedate, pe seturi 25:18, 25:18, 22:25, 25:23.

Dan Mihai Jitaru a apelat la Ungureanu, Orlandea, Vasilică, Ordean, Melniciuc, Bartha, Păiușan și Dăniloaia, învingătoare pentru ACS Agroland, pe când Cerasella Șerban le-a rulat pentru CSȘ Bega pe Florea, Vlaicu, Sfetescu, Cotumbianu, Buric, Ileana, Demian, Gădian, Ignat, Urican și Gligorovici.

Duelul juvenil a prefațat astfel derby-ul divizionar al Timișoarei, din etapa a III-a a Diviziei A2 Vest, CSU Politehnica Timișoara – ACS Agroland, ce va avea loc sâmbătă 8 noiembrie de la ora 11, în sala ”Profesor Mircea Albu” din zona Circumvalațiunii, joc ce coincide cu debutul acasă al alb-violetelor în liga a doua românească. Rămâne de văzut în timp care sală va fi gazdă a meciurilor fetelor Universității ”Politehnica” în A2 Vest, nefiind exclus ca tânăra garnitură a Cerasellei Șerban să organizeze meciurile în noua ”Polivalentă”, odată cu darea în folosință a incintei de la ”Baza 2 UPT”, însă până atunci noul derby de pe Bega, la fileul feminin, se va derula în intimitatea sălii din Circumvalațiunii, urmând ca revanșa din retur să fie în sala ”Universității”.

Ca program de sfârșit de săptămână, ACS Agroland mai are în calendar două jocuri în Divizia Cadeți, o restanță programată joi de la ora 15 în sala Școlii Generale 30, cu cele din Caransebeș, respectiv duminică 9 noiembrie la Lugoj, cu CSȘ din localitate.

 

Acest articol a fost publicat în Juniori, Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte × = 35

 


Ultimele articole din categoria Juniori: