Prima acasă! CSM Lugoj naşte întîiul 3:0 după peste 9 luni

CSM Lugoj şi-a confirmat statutul de favorită şi şi-a adjudecat miercuri seară avantajul terenului propriu, pentru prima oară în acest sezon, tranşînd restanţa din etapa a patra cu o promovată argeşeană în 2011 ce tocmai a fost la un pas de dezintegrare, 3:0, drept cel mai clar succes după peste 9 luni de zile.

Ca parte a unei „duble” în care urmează mai echilibratul duel de sîmbătă de la ora 18,30, cu SCM U Craiova, pe care o detrona la finele ediţiei trecute de pe poziţia a şaptea, CSM Lugoj a adăugat aşadar unui prim succes stagional, obţinut sîmbătă sub Feleac, cu U Cluj, un alt triumf în dauna unei grupări pe care o devansa în precedenta ediţie a Diviziei A1, semn că elevele lui Bogdan Paul şi Dorin Horvath cel puţin îşi menţin poziţia cu trudă acontată în 2011-2012.

Dar dacă la finele sezonului regulat trecut timişencele treceau ceva mai anevoios de regăţence, cu 3:1 (19:25, 25:20, 25:10, 25:22), pe 10 martie, de data aceasta neajunsurile financiare din tabăra oaspetelor, păsuite cu 11 zile pentru a juca în deplasarea în sala „Ioan Kunst Ghermănescu”, s-au reliefat şi pe teren, unde, de o manieră profesionistă şi concentrîndu-se întru acapararea a alte 3 puncte în ierarhie, CSM Lugoj şi-a făcut într-adevăr viaţa mai uşoară.

Primul set a durat circa un sfert de oră, lugojencele impunându-se cu 25:7, după care au marşat spre victorie cu 25:20 şi 25:21, ca o reconfirmare că locul 9 este şi pe mai departe, bineînţeles, sub şapte.

Jocul s-a constituit totodată într-o foarte bună pregătire în vederea mai dificilului examen de sîmbătă, în compania craiovencelor, cînd CSM Lugoj ar putea înregistra un al treilea succes în doar 8 zile, după ce debutul de campionat îi scotea în cale adversare ca Medicina Târgu Mureş, Dinamo Romprest sau CSM Bucureşti, în faţa cărora s-a înclinat.

Timişencele se mai impuneau la fel de clar, cu 3:0, pe 21 ianuarie 2012, în deplasarea la retrogradata Penicilina Iaşi, căreia îi ceda ceva mai multe puncte decît astă-seară piteştencelor, şi anume 53.

Lugojul, pe o pantă ascendentă… Urmează aşadar sosirea Craiovei, o mai inedită deplasare la nou-promovata din Blaj, iar apoi primirea Sibiului.

Acest articol a fost publicat în Timişene, Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase − 1 =

 


Ultimele articole din categoria Timişene: