Program schimbat. UVT Agroland începe Divizia A1 cu două jocuri acasă, cu echipele ardelene

Operațiune efectuată din nou. A fost schimbat programul Diviziei A1 de volei feminin, după ce formațiile și CSU Medicina Târgu Mureș și CSU Oradea, o nou-promovată, s-au retras din viitoarea ediție a elitei. La sediul Federației Române de Volei a fost stabilit astăzi țintarul Diviziei A1 de volei feminin în sezonul 2018-2019, conform căruia UVT Agroland Timișoara va disputa primul meci din campionat în compania echipei U NTT Data Cluj, la 27 octombrie, pe teren propriu, tot acasă urmând a juca și în etapa a II-a, cu vicecampioana din Blaj.

Dacă în Cupa României programul este cel stabilit inițial iar formația timișoreană se va duela cu Dinamo București pentru un loc în sferturile competiției, în deplasare, la 20 octombrie, în schimb în campionatul Diviziei A1 voleibalistele de pe malurile Begăi nu vor primi în runda inaugurală vizita gălățencelor nou-promovate, conform primei trageri la sorți, dinaintea retragerilor cluburilor din Ardeal, ci a clujencelor, după care în etapa a II-a va sosi în sala ”Constantin Jude” vicecampioana CSM Volei-Alba Blaj.

Prima divizie mai reunește așadar două cluburi din capitală în frunte cu campioana CSM București, unul din Regat, CSM Târgoviște, consolidat în ”careul de ași”, 3 grupări moldave, din Bacău, Iași și Galați – revenită în elită după numai un an, formațiile ardelene din Blaj și Cluj dar nu și în ultimul rând bănățenele din Timiș, CSM Lugoj și UVT Agroland.

Conform ordinii echipelor în Tabela Berger, și anume 1. UVT Agroland Timișoara, 2. CSM Volei Alba Blaj, 3. CSM Târgoviște, 4. Penicilina Iași, 5. Știința Bacău, 6. CSM Lugoj, 7. Dinamo București, 8. CSM București, 9. CSU Belor Galați, 10. U NTT Data Cluj, elevele lui Bogdan Paul vor avea următorul program în sezonul regular:

  • Etapa 1 (a) / 10 (d) UVT Agroland – U Cluj
  • Etapa 2 (a) / 11 (d) UVT Agroland – Volei Alba Blaj
  • Etapa 3 (d) / 12 (a) CSM Târgoviște – UVT Agroland
  • Etapa 4 (a) / 13 (d) UVT Agroland – Penicilina Iași
  • Etapa 5 (d) / 14 (a) Știința Bacău – UVT Agroland
  • Etapa 6 (a) / 15 (d) UVT Agroland – CSM Lugoj
  • Etapa 7 (d) / 16 (a) Dinamo București – UVT Agroland
  • Etapa 8 (a) / 17 (d) UVT Agroland – CSM București
  • Etapa 9 (d) / 18 (a) CSU Galați – UVT Agroland.

Sistemul competițional rămâne însă neschimbat. Astfel, după încheierea sezonului regular cu 18 etape, formațiile vor fi împărțite în două grupe valorice, 1-6 și respectiv 7-10, în cadrul cărora vor disputa din nou meciuri tur-retur.

 

 

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× noua = 18

 


Ultimele articole din categoria Volei: