Pušić e încă la Mondial, vineri semifinala Serbia – Olanda, UVT Agroland își amână debutul de sezon de sâmbătă

Partida din primul tur al Cupei României la volei feminin, dintre CS Dinamo și UVT Agroland Timișoara, anunțată pentru finele acestei săptămâni la București, pe 20 octombrie, ca debut în noul sezon, a fost amânată pentru ultima zi a lunii în curs, clubul bănățean solicitând FRV reprogramarea acestui joc deoarece liberoul Teodora Pušić continuă cu naționala feminină a Serbiei cursa pentru medalii la Campionatul Mondial din Japonia.

Iar Federația Română de Volei a răspuns pozitiv solicitării grupării timișorene de a reprograma meciul din turul I al Cupei României, astfel încât confruntarea va avea loc miercuri 31 octombrie pe terenul formației bucureștene Dinamo, la patru zile după debutul noului sezon din Divizia A1. În care, în prima rundă, bănățencele vor juca pe teren propriu meciul cu CS ”U” NTT Data Cluj, programat în sala Constantin Jude la finele săptămânii viitoare, sâmbătă 27 octombrie de la ora 19.

Conform programării inițiale, meciul din Cupa României la Dinamo trebuia să aibă loc sâmbătă 20 octombrie, dată la care Teodora Pušić este încă la competiția supremă din Japonia.

Naționala Serbiei a obținut două victorii din tot atâtea posibile în faza Final 6 a competiției, 3:0 cu Japonia și 3:1 (25:21, 25:19, 23:25, 25:23) astăzi cu Italia, în una dintre cele două serii triunghiular pre-semifinale, și se va duela cu Olanda în semifinalele competiției, vineri 19 octombrie. În celălalt meci din penultima fază a competiției se întâlnesc Italia și China. Apoi, meciurile pentru medalii sunt programate duminică 21 octombrie.

Pušić n-a jucat în ultimele două meciuri din seria pre-semifinală, postul de libero fiind acoperit de Silvija Popovic, într-o formulă în care Serbia a mai apelat la schimb la o singură voleibalistă în partida de duminică împotriva gazdei Japonia și la 3 astăzi cu italiencele.

În celălalt meci din seria Serbiei, ieri, Japonia – Italia 2:3, pe când în cealaltă serie s-au consemnat China – SUA 3:2, Olanda – SUA 3:2 și China – Olanda 3:1, astfel încât gazda Japonia și SUA au ieșit din cursă înaintea semifinalelor.

Formația UVT Agroland continuă antrenamentele în cele două săli din oraș omologate pentru Divizia A1, și anume Constantin Jude și UVT-Oituz, dar staff-ul tehnic nu se poate baza încă pe Andreea Petra. Centrul formației bănățene se resimte în continuare după accidentarea la gleznă suferită la lotul național și întârzie să reintre în programul normal al echipei. Până la startul campionatului, Daniela Lupescu & Co. au programat un antrenament comun cu CSM Lugoj, vineri seară, la sala Ioan Kunst Ghermănescu.

 

 

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei − = 1

 


Ultimele articole din categoria Volei: