”Rieker Volley Cup 2019”, la ediția a IV-a cu CSU Politehnica Timișoara, CSM Târgu Mureș și echipele gazdei CSM Lugoj

Cele mai vrednice în noul an sunt voleibalistele, cu apariții la fileu încă din prima decadă a lunii ianuarie, în această seară fiind programată apariția finală acasă a reprezentativei de senioare a României în Grupa F din preliminariile Campionatului European, iar săptămâna viitoare, în pregătirea reluării returului seriei vestice în eșalonul secund, o nouă ediție a turneului amical ”Rieker Volley Cup 2019”, găzduit în Sala Sporturilor ”Ioan Kunst Ghermănescu” din Lugoj de Asociaţia Sportivă Banatul Lugoj, S.C. Rieker şi Clubul Sportiv Şcolar Lugoj.

Lider al Grupei F după primele 4 etape din totalul de șase ale calificărilor la turneul final al Campionatului European de volei feminin ce va avea loc între 23 august și 9 septembrie 2019 în Polonia, Slovacia, Ungaria și Turcia, România a găzduit sâmbătă seară de la ora 18 ultimul joc pe teren propriu din seria patrulater, împotriva Spaniei, a doua clasată, de care dispunea cu 0:3 în peninsula iberică în a doua jumătate a anului trecut.

Ibericele și-au luat însă revanșa după ce au fost conduse respectiv egalate la seturi, dar și conduse cu 5:2 în cel decisiv, succes al vizitatoarelor cu
2:3 (25:22, 16:25, 23:25, 25:21, 13:15), prin care au urcat pe primul loc și și-au asigurat deja calificarea înaintea rundei finale de săptămâna viitoare, cu 11 puncte, la egalitate cu România, devansată la numărul de victorii, patru față de trei, prim criteriu de departajare ierarhică într-o asemenea situație, deși setaverajul este favorabil și în continuare ”tricolorelor”, 13:6.

Învinse în prealabil tot acasă și cu același scor, 2:3 în runda inaugurală cu Bosnia și Herțegovina, a treia în clasament cu 8 puncte după victoria cu 0:3 din Letonia, ”tricolorele” vor lupta miercuri după-amiază pentru cel de-al doilea loc de calificare la turneul final ce va reuni 24 de naționale, dintre care 20 și-au asigurat deja prezența. Iar revanșa găzduită de ex-iugoslave la Lukavac va fi care pe care, învingătoarea urmând a obține biletele la Euro Volley 2018.

Tot miercuri după-amiază va demara la Lugoj o nouă ediție a patrulaterului amical intercompetițional ”Rieker Volley Cup”, reunind la start prim-divizionara CSM Lugoj și cluburi din seria vestică a ligii secunde, și anume liderul cu punctaj maxim CSM Târgu Mureș, a cincea clasată, CSM Lugoj II, și CSU Politehnica Timișoara, pe locul 7 după cele 11 etape ale sezonului de toamnă, între care și primele două runde din retur, ce va începe sâmbăta viitoare.

Într-adevăr, pe 12 ianuarie este programată prima etapă din 2019 a Diviziei A2 Vest de volei feminin, prima dintre cele 7 rămase de disputat în retur, iar CSU Politehnica va primi la Timișoara vizita fruntașei din Târgu Mureș, pe când garnitura secundă a lugojencelor va juca la Deva, cu a noua clasată.

Abia peste două săptămâni, pe 16 și 19 ianuarie, va debuta oficial în 2019 și prim-divizionara CSM Lugoj, unica în ”A1” din Banat după retragerea luna trecută a timișorencelor de la UVT Agroland, elevele lui Uglesa Segrt primind vizita Științei Bacău, mai întâi în sferturile de finală pentru intrarea în turneul Final4 al Cupei României, din 14-15 mai, iar apoi la startul returului în sezonul regular al campionatului elitei.

Până atunci însă, și pregătiri sub formă de jocuri amicale în tradiționalul turneu al pauzei de iarnă, pus în scenă de Asociaţia Sportivă Banatul Lugoj, S.C. Rieker şi Clubul Sportiv Şcolar Lugoj, care organizează în perioada 9–11 ianuarie 2019 patrulaterul de volei feminin “Rieker Volley Cup 2019“.

Iată programul competițional al celei de-a patra ediții, cu observația că oponentele din meciul de campionat de sâmbăta viitoare de pe Bega se vor întâlni în partida inaugurală a turneului…

Miercuri, 9 ianuarie:

                              16.30: CSU Politehnica Timişoara – CSM Târgu Mureş

                              18.30: C.S.M. Lugoj (II) – C.S.M. Lugoj (I) 

Joi, 10 ianuarie:

                              16.30: C.S.M. Tg.Mureş – C.S.M. Lugoj (II) 

                              18.30: C.S.U. Politehnica Timişoara – C.S.M. Lugoj (I) 

Vineri, 11 ianuarie:

                              16.00: C.S.M. Lugoj (II) – C.S.U. Politehnica Timişoara  

                              18.00: C.S.M. Lugoj (I) – C.S.M. Tg.Mureş 

În încheiere, de la ora 19:30, va avea loc festivitatea de premiere.                                                             

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte + 3 =

 


Ultimele articole din categoria Volei: