România U18 pierde la Euro U18 cel mai clar, 0:3 cu Slovenia, și e eliminată: locul 5 din 6 în Grupa 2

Selecționata sub 18 ani a României și-a încheiat participarea la turneul final al Campionatului European U18 de volei feminin din Olanda odată cu încheierea fazei grupelor preliminare a câte 6 naționale, din care n-a obținut calificarea între primele 8 garnituri continentale, pierzând la potou chiar și intrarea în zona 5-8 prin cea mai grea înfrângere suferită la Arnhem, 0:3 în această seară cu Slovenia U18, care a devansat-o astfel la setaveraj.

Teams_WebLogo_or_ClubLogo_100_x

Începând competiția cu un succes la limită, 3:2 sâmbătă cu Serbia U18, cadetele ”tricolore” au alternat apoi eșecurile cu victoriile, 1:3 duminică în fața Poloniei, 3:1 marți cu Grecia dar și 2:3 miercuri cu Belarus, și au ieșit în cele din urmă din cursă, 0:3 cu slovenele la încheierea etapei finale în Grupa 2, pe seturi la 24, 17 și 17, după 80 de minute de joc efectiv.

Marile eforturi depuse aseară în echilibratul duel cu liderul Belarus, pe care l-a egalat de două ori la seturi, 26:28, 29:27, 25:27, 25:18, 14:16, și-au spus astăzi cuvântul pentru românce, care au încheiat întrecerea cu bilanțul 5 1-1-1-2 6 puncte și setaveraj 9:12, după Belarus (14 puncte) și Serbia (10 puncte) – calificate în semifinale, respectiv Polonia (9p) și Slovenia (6p), intrate în zona 5-8.

Calificată la turneul final de pe locul 2 într-un relativ facil patrulater găzduit în faza a II-a și cu selecționate abordabile precum Portugalia respectiv Azerbaijan, depășite cu 3:0, unicul eșec survenind cu 2:3 în fața liderului Rusia, România U18 a izbutit cu o generație de perspectivă o rară reușită de a fi prezentă între cele mai bune 12 reprezentative continentale la această categorie, însă, în ciuda unor evoluții apreciabile în Olanda, n-a răzbătut spre eliminatoriile pentru medalii sau de clasament. În efectivul lui Bokor Istvan s-au aflat și 3 voleibaliste de la fileul timișorean, Adelina Ungureanu, Bianca Pașca și Florina Murariu.

Belarus – Rusia și Italia – Serbia sunt semifinalele competiției din Olanda, pentru un loc în ultimul act la aur și argint, pe când Polonia – Germania și Olanda – Slovenia sunt disputele din zona 5-8 pentru accederea spre pozițiile 5-6 respectiv 7-8. Italia a pierdut doar un set în fruntea Grupei I, pe când Rusia s-a calificat a doua, cu două eșecuri, Belarus învingând precum peninsularele, în toate disputele avute în Grupa 2.

Nu s-au calificat nici bulgăroaicele, tot cu două victorii, pe locul 5 în Grupa 1, respectiv Turcia, cu un succes, pe locul 6 în aceeași serie, elenele rămânând fără victorie în Grupa 2. Astăzi a fost unica zi de meciuri cu 3:0 în Grupa 2, inclusiv Serbia – Grecia 3:0 și Belarus – Polonia 3:0.

Urmează turneul final al băieților la U19, din 22 aprilie, în Ungaria și Slovacia, în același format competițional, românii urmând a debuta contra Finlandei.

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Juniori, Volei și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Juniori: