România U18, victorie la debutul în Campionatul European feminin, 3:2 cu Serbia

Cu junioare din voleiul secund-divizionar timișorean printre principalele protagoniste, Adelina Ungureanu detașându-se cu totalul de 24 de puncte adjudecate pentru ”tricoloare” dintre care 8 pe serviciul advers iar Aurora Bianca Pașca excelând cu cel mai mare număr de ași, cinci, selecționata sub 18 ani a României a câștigat la debutul de sâmbătă seară în ediția din acest an a turneului final al Campionatului European U18 din Olanda, dispunând cu 3:2 de vecinele sârboaice la capătul a aproape două ore și jumătate de joc efectiv, 143 de minute.

Teams_WebLogo_or_ClubLogo_100_x

România U18 a triumfat în prima apariție la Arnhem, după un duel foarte echilibrat cu Serbia U18, care a egalat la seturi de la 2:0 însă ”tricolorele” l-au câștigat cu 15:13 pe cel decisiv, în care câștigătoarele au fost cel mai adesea la cârmă, și cu avantaje de 3 puncte, pe când oponentele doar în două cazuri, la limită, cu 5:6 și 10:11.

Româncele au câștigat primele două seturi cu același 25:21, de fiecare dată după ce Serbia U18 a fost inițial la conducere, ”tricolorele” distanțându-se pe finalul setului secund, cu 4 puncte consecutive. Adversarele și l-au adjudecat pe cel de-al treilea cu 18:25 după ce au condus în permanență și au egalat apoi la seturi printr-un 24:26 în care au cedat avantajul pe tabela de marcaj o singură dată.

Urmează alte 4 partide pentru ”tricolorele” în rândul cărora se află de la fileul de pe Bega și Adelina Ungureanu, Bianca Pașca și Florina Murariu, și anume duminică, marți, miercuri și joi, toate în cadrul Grupei a II-a, de șase echipe, la Arnhem, pe rând cu Polonia, Grecia, Belarus și Slovenia, după ce tot în runda inaugurală de sâmbătă Belarus a trecut cu 3:0 de Grecia iar Polonia cu 3:1 de slovene.

În Grupa I, tot de 6 naționale, la Arnhem, Turcia a dispus sâmbătă de Germania cu 3:0 iar în continuare Bulgaria de gazda Olanda, cu 3:1, iar Italia de rusoaice, cu 3:0. Primele două clasate în fiecare serie la capătul celor 5 etape se califică în semifinalele pentru medalii iar ocupantele pozițiilor 3-4, în jocurile de clasament din zona 5-8.

”Tricolorele” au debutat în Olanda sub îndrumarea selecționerului Bokor Istvan Zoltan într-un efectiv cu Adelina Ungureanu-Budai, Andreea Cora Niță, Florina Murariu, Carmen Ioana Dițu, Francesca Ioana Alupei, Andra Maria Artin, Bianca Aurora Pașca, Ana Valentina Stoian, Maria Badea și Alexia Căruțașu iar ca libero Carla Mărginean și Mihaela Florentina Dinu, lotul incluzând așadar și 3 junioare din voleiul timișorean ce activează la ora actuală la UVT Agroland, câștigătoare a sezonului regulat în seria vestică ce în perioada 28-30 aprilie va juca la Cluj și alături de CSU Politehnica în turneul play-off de calificare la barajul patrulater de promovare din mai.

 

Acest articol a fost publicat în Juniori, Volei și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Juniori: