Scandalos! Locul 2 pe ţară la minivolei fete, omis de Timişoara

www.sporttim.ro a semnalat în acest an neglijarea în general a voleiului la nivelul oraşului nostru iar ceremonia altfel bine intenţionată a edililor locali de nominalizare într-o festivitate din cadrul „Zilelor Timişoarei” a medaliaţilor juvenili la nivel naţional din rândul sporturilor de echipă a dovedit încă o dată ignorarea acestei ramuri, în condiţiile în care, deşi CSŞ Bega Timişoara, pregătită de profesorul Ciprian Dîrnescu, a adus pe… Bega, de la Bucureşti, unul dintre cele 3 titluri de vicecampion naţional în 2011 pentru capitala Banatului, a fost omisă sâmbătă de la nominalizări.

Ignorarea evidenţei este cu atât mai deranjantă cu cât, la aflarea de către www.sporttim.ro a listei de nominalizări, comunicată telefonic spre o bună informare de la municipalitate, redacţia noastră s-a sesizat imediat şi a avertizat prompt şi în prealabil pe cei avizaţi de omiterea performanţei echipei care în 22 mai ceda la Bucureşti în finala Campionatului Naţional de Minivolei în faţa gazdei Grupul Şcolar Industrial Mircea Eliade cu 2:3 (11:25, 10:25, 25:12, 25:21, 9:15), de fapt unica formaţie care le-a răpus la turneul final pe elevele lui Dîrnescu, altfel învingătoare atât în grupele competiţiei de la Bucureşti, 3:0 cu CSS Târgovişte şi 3:1 cu CS ADEP Satu Mare, cât şi în semifinală, 3:0 cu CSS Bogdan Petriceicu Haşdeu Buzău.

Deşi denumirea Minivolei ar putea induce în eroare, de fapt această categorie de vârstă pe palierele juvenile ale sportului la fileu este a patra şi cea mai mică, după diviziile Juniori, Cadeţi şi Speranţe, echivalând de exemplu cu juniorii D la fotbal, aspect sesizat şi de un cititor care explică în lumina nenominalizării vicecampioanelor naţionale: „Minivolei fetiţe? Dacă nu ştiaţi, este echivalentul juniorilor V de la handbal, iar edililor oraşului să le fie ruşine, pentru că se laudă că au premiat toate echipele medaliate anul trecut, dar acele „fetiţe” nici nu au fost nominalizate, deşi au muncit, poate mai mult ca oricine pentru a cîştiga acea medalie. Ruşine Timişoara, ruşine timişorenilor ce ne conduc……”

O reparaţie morală este însă posibilă miercuri, cu ocazia unei ceremonii similare şi la municipalitate. Respectiva performanţă se regăseşte într-un total timişorean la nivel juvenil naţional în 2011 de 5 medalii de aur, 3 de argint şi două de bronz, cluburile cu reuşite pe echipe cu sporturi de minge fiind LPS Banatul Timişoara, cu două medalii de aur, la fotbal prin generaţia 1994 (antrenor, profesor Cristi Petcu) şi la handbal prin grupa 2000-2001, junioare V (antrenor, profesor Adriana Hajdu), CSŞ Bega, la volei Divizia Speranţe (antrenor, profesor Dan Mihai Jitaru), FC Timişoara, la fotbal, juniori republicani A (antrenor, profesor Robert Fruşa), şi selecţionata judeţeană Timiş U16, tot la fotbal, pregătită de profesorul Cristian Contescu.

Celelalte două medalii de argint le-a obţinut tot CSŞ Bega, sub panourile de baschet, prin juniorii U20 antrenaţi de profesorul Tiberiu Ondreikovics şi junioarele U16 antrenate de profesoara Vera Gavrilă, în vreme ce două medalii de bronz au intrat şi în posesia lui FC Timişoara, cu generaţiile 1993, la cârmă tot cu Cristian Contescu, respectiv 1998, pregătită de Sorin Vlaicu.

Acest articol a fost publicat în Juniori, Sport juvenil, Volei și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la Scandalos! Locul 2 pe ţară la minivolei fete, omis de Timişoara

 1. amelia spune:

  Da, rusine sa le fie edililor Timisoreni. 3 din fetele care au adus argintul anul acesta la minivolei, anul trecut au luat bronzul la minivolei, iar anul acesta au obtinut locul IV la turneul final de junioare I, locul IV la turneul final de sperante, locul I la turneul international din Olanda, precum si Cupa pt cea mai buna echipa a turneului, iar una dintre ele a fost anul trecut convocata la lotul national de sperante. Oare ele nu merita sa fie aduse in cetrul orasului ? Cu ele nu ne mindrim? De ce daca au premiat locul III si locul II de fetele de la minivolei nu a amintit nimeni? Desi sunt generatia 98 au reusit cu succes sa isi ajute coechipierele care au fost cu 2-3 sau chiar 4 ani mai mari decit ele.
  Hai sa spunem ca au omis de data aceasta, dintr-o gresala umana, dar speram macar miercuri, in sedinta festiva din consiliul local sa repare aceasta gresala. Fetele astea, au mers aseara cu tristete in suflet, in Pta Unirii sa-si sustina si sa isi felicite colegii de la echipa de baieti si s-au intrebat, oare de ce de ele nu a amintit nimeni.
  Nu-i nimic, lucrul acesta nu face decit sa le ambitioneze, sa isi doreasca sa cistige anul viitor aurul si atunci, ca vor sau nu, edili Timisoreni vor trebui sa le aduca in centrul orasului sa le multumeasca pentru ca, prin volei, au facut cinste acestui oras.
  Pt reporterul care a scris acest articol Jos Palaria! si multumiri pentru ca ati sesizat aceasta nedreptate si asa cum am mai spus in comentariile mele, poate ca dvs, reprezentanti ai presei, reusiti cu puterea penitei sa schimbati mentalitatea celor care ne conduc, orasul si tara. Poate reusiti sa-i invatati sa aprecieze valorile care le au si sa nu-i faca pe acesti copiii sa-si caute aprecierea in alte tari straine.

  Multumiri redactiei Sporttim, multumiri redactorulu acestui articol… si Felicitari Echipe de Speranta CSS Bega – Baieti care au cistigat aurul

 2. printu" spune:

  Acum ce sa creada aceste „fetite de minivolei” ca locul II -medalia de argint- e un rezultat fara valoare?!?! din moment ce nu a fost nici premiat si nici amintit?!?!? ce motivatie sa mai aiba ele pe viitor? cu ce atitudine vor mai munci? cu ce ochi vor privi ele , sa zicem , disputarea unei finale „mici” adica pt locurile 3-4? oare ce a fost in sufletul lor cand sambata seara ele stateau in fata scenei si ii aplaudau pe ceilalti medaliati ai orasului?
  Eu unul , ca si impatimit al voleiului, nu mi-as fi dorit sa fiu in pielea lor!
  P.S. minivolei =juniori IV handbal, fotbal, si nu juniori V.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− sapte = 1

 


Ultimele articole din categoria Juniori: