Tardiv:U Timişoara nu trece de o învinsă de 10 ori cu 3:0 în 2012

Două codaşe, acelaşi deznodămînt: CSU Galaţi şi „U” Timişoara au smuls cîte 52 de puncte fiecare în eşecurile cu 0:3 suferite marţi după-amiază, în jocuri restanţă din Divizia A1, dar pe cînd bănăţenii au pierdut la Bucureşti, în faţa unei Tomis care trage la titlu, dunărenii au cedat acasă în faţa unui club cu 16 puncte mai puţin decît ale constănţenilor, de pe locul 5, ceea ce doar măreşte regretele că elevii lui Sorin Grădinaru rămîn cu doar 4 puncte şi la două în urma unor moldoveni bătuţi pe linie cu 3:0 în toate cele 10 jocuri din 2012, inclusiv pe Bega.

Comparativ, acesta a fost doar al patrulea eşec cu 3:0 suferit de galben-albaştrii Timişoarei într-un 2012 în care au trecut clar de omologii nou-promovaţi de la Dunăre şi au pierdut alte 4 partide cu 1:3, dueluri mai strînse care însă nu-i încălzeşte deloc la ora scadenţei finale, aşteptată sîmbătă, cînd universitarii vor evolua în ultima rundă la Dej, cu CS Unirea, pe cînd CSU Galaţi va disputa un al treilea meci la rînd tot acasă, cu SCM U Craiova.

A fost CVM Tomis Constanţa – „U” Timişoara 3:0 (25:15, 25:18, 25:19), într-o ameliorare a handicapului faţă de cel mai drastic eşec stagional, înregistrat în tur pe Bega, în faţa dobrogenilor, la 14, 12 şi din nou 12, care rămîne şi cel mai detaşat scor înregistrat în întregul sezon.

Profesorul Grădinaru a promis că „U” se va bate pînă la ultima minge şi rămîne interesant de văzut cum vor aborda timişorenii următoarea restanţă, de mîine (miercuri, ora 17), tot în Bucureşti, cu CSM Agronomia: şi anume aruncînd în joc toate resursele, în speranţa unei minuni pe linia de sosire, sau calculînd strategic că poate tocmai bucureştenii le vor fi adversari în ceea ce se conturează a fi duelul locurilor 9 şi 12.

Şi care ar demara cu două prime meciuri pe Bega, în 19 şi 20 martie, adică peste 3 săptămîni. Oricum, se mai pune şi problema resurselor fizice ale lotului timişorean, care a jucat sîmbătă la ora 11, apoi marţi la ora 15, mai avînd parte de două partide, miercuri şi… sîmbătă. Patru în 8 zile, drept continuare a altor 7 în numai 6 săptămîni…

Dar, după cum a spus Sorin Grădinaru, pînă la ultima minge, şi încurajator e că „U” pare a-şi fi derulat sezonul mai degrabă într-un crescendo decît altcumva, ceea ce ne duce cu gîndul la faptul că… speranţa moare întotdeauna ultima.

În celălalt joc de marţi, CSU Galaţi – VCM LPS Piatra Neamţ 0:3 (16:25, 16:25, 20:25).

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 + opt =

 


Ultimele articole din categoria Volei: