Timişoreanca Daiana Mureşan, cu gîndul la Germania şi Elveţia

În vreme ce voleiul feminin divizionar de pe Bega este inexistent chiar şi la nivelul Diviziei A2, o secţie totuşi „dormind” la CS Universitatea, Timişoara are în Daiana Georgiana Mureşan, lansată de CSS Bega, o reprezentantă în selecţionata României, aliniindu-se începînd de mîine, sub Pietricica, în preliminariile C.E. Cu ce gînduri, se destăinuie chiar voleibalista, portalului la fileu voleibanat.wordpress.com.

Născută în 6 iulie 1990, timişoreanca de 1,91 metri şi 70 kilograme evoluînd pe postul de trăgător fals, cu săritura de 3,05 metri în atac, are numărul 17 în reprezentativa României, la nivelul echipelor de club consacrîndu-se şi cîştigînd trofee cu gălăţencele, în 2009 şi 2010, iar mai apoi trecînd pe la ASZ Bialystok şi Infotel Forli. Iar de joi pînă sîmbătă Mureşan va fi din nou în „tricolor”, România începînd campania de calificare la C.E. din 2013, care va avea loc în Germania şi Elveţia, între 6 şi 14 septembrie, anul viitor.

Naţionala feminină va disputa primele meciuri de calificare la Piatra Neamţ, acolo unde va întâlni în ordine Portugalia (joi), Croaţia (vineri) şi Marea Britanie (sîmbătă).


(Daiana Mureşan în atac pentru „tricolore” )

Convocată în lotul naţional, pentru care are peste 60 de selecţii, timişoreanca ce evoluează pe postul de fals este de părere că reprezentativa poate face acest pas, dar una dintre condiţii este ca niciunul dintre adversari să nu fie subestimaţi, după cum a explicat pentru VoleiBanat: ”Cel mai greu meci mi se pare cel împotriva Croaţiei, dar nu trebuie neglijate celelalte reprezentative. Să nu uităm că Marea Britanie a fost prezentă la Jocurile Olimpice, deci a jucat la un nivel ridicat. Eu totuși sper și cred că ne vom califica”.

Tricolorele au avut parte de un program intens de pregătire, din care nu au lipsit partidele de verificare. ”Într-o perioadă relativ scurtă de timp, am participat la două turnee amicale, unul la Piatra Neamţ şi unul în Bulgaria, am avut şi cantonamentul din vestul ţării, pot să spun că suntem încrezătoare. Ultimele meciuri amicale disputate în ţara vecină ne-au ajutat foarte mult. Cu toate acestea, rezultatele oficiale vorbesc, nu cele obţinute în partidele de verificare”, a mai spus Daiana Mureşan pentru VoleiBanat.

Tricolorele fac parte din Grupa D a preliminariilor, alături de Croaţia, Marea Britanie şi Portugalia, iar cele două turnee de calificare sunt programate în România (Piatra Neamţ, 6-8 septembrie 2012) şi Croaţia (Rovinj, 13-15 septembrie 2012). Câştigătoarea grupei se califică la turneul final, iar formaţia de pe locul secund va susţine baraj tur-retur (17/18/19 şi 24/25/26 mai 2013) cu a doua clasată din Grupa F, cel mai probabil Cehia sau Bulgaria.

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Timişoreanca Daiana Mureşan, cu gîndul la Germania şi Elveţia

  1. GRION ARMANDO spune:

    sei la migliore!!!
    con affetto armando
    BACI………………………….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 − sase =

 


Ultimele articole din categoria Volei: