Timişoreanca Mureşan, a doua la puncte şi finalizări în 3:0

Mai e mult pînă departe şi a fost doar începutul, însă unul bun fără îndoială, la care a pus umărul şi timişoreanca de 22 de ani Daiana Giorgiana Mureşan, ca principală purtătoare a asalturilor României şi a doua în ceea ce priveşte atacurile finalizate şi punctele cucerite de către „tricolore” în debutul din Grupa D a preliminariilor Campionatului European, 3:0 în 74 de minute, cu lusitanele. Dar iată întreaga statistică în ceea ce o priveşte pe ex-junioara lansată de CSŞ Bega Timişoara, noi întrebîndu-ne cum este posibil ca una dintre cele 6 titulare ale României să fie de pe Bega iar oraşul nostru să n-aibă o echipă măcar în liga a doua, şi cum de Piatra Neamţ poate atrage investiţii în săli care să găzduiască mai nou evenimente peste evenimente internaţionale în sporturi pe echipă, iar fruncea Banatului pas, cîcîindu-se cu o tabelă şoadă cînd ţi-e lumea mai dragă…

Mureşan a cîştigat aşadar 11 puncte pentru voleibalistele României, dintre care 4 pe serviciul Portugaliei, a doua după şeptarul Elena Lăpuşneanu, cu 14 puncte, dintre care 7 din break. Totodată, a finalizat 10 atacuri la fileu, cu unul mai puţin decît aceeaşi Lăpuşneanu, în total Mureşan purtînd 28 de atacuri, cele mai multe, dintre care două irosite şi unul blocat.

Selecţionerul Atanas Petrov a mers pe sextetul (postul 1) Diana Ioana Calotă, (postul 2) Denisa Adriana Rogojinaru, (3) Nneka Obiamaka Onyejekwe, (4) Daiana Giorgiana Mureşan, (5) Elena Lăpuşneanu (Florentina Nedelcu), (6) Iuliana Roxana Nucu, rulîndu-le în alte cel puţin două seturi şi pe celelalte componente, Ana Bianca Moldovan, Adina Salaoru, Sabina Miclea-Grigoruţă şi Ana Cristina Cazacu, respectiv pe liberoul Nicoleta Manu în toate cele 3, iar succesul a fost concludent, 3:0 (:17; :18; :11), în cîte 25, 27 respectiv 22 de minute.

De fapt, cei 300 de spectatori din noua sală a sporturilor din Piatra Neamţ le-au văzut pe românce conduse doar în primul minut, 0:1, ceea ce nu s-a mai întîmplat pe întreg parcursul acestui debut, în care s-au distanţat şi la cîte 9 puncte în primele două seturi, respectiv chiar la 17 în ultimul, cu situaţiile la pauzele tehnice 8:4 şi 16:10 în primul set, 8:7 şi 16:10 în cel de-al doilea respectiv 8:0 şi 16:4 în cel de-al treilea.

Mureşan, numărul 17 la românce, era lansată în 2007 de CSS Bega, cunoscînd consacrarea în 2009 şi 2010 cu multipla laureată Metalul Galaţi, de unde a ajuns în nord-estul Poloniei, la Bialystok, iar anul trecut la Infotel Forli.

Mai greu ar putea fi mîine şi sîmbătă, după ce în celălalt joc al Grupei D, în deschidere, Croaţia a dispus cu 3:0 de Regatul Unit, gazdă a voleiului feminin la Jocurile Olimpice. Turneul final al Campionatului European va începe exact peste un an de zile, în Slovenia, iar româncele aspiră la calificare.

* La băieţi, România a pierdut joi seară debutul în preliminariile C.E., 2:3 cu Grecia la Trikala, elenii fiind egalaţi de la 2:0, după cum urmează: 25:14, 25:18, 21:25, 21:25, 15:12.

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase − = 3

 


Ultimele articole din categoria Volei: