Timişoreanca Mureşan, cele mai multe puncte în România – Regatul Unit 3:1

România lui Atanas Petrov şi Bogdan Paul a încheiat cu brio, cu 3 victorii din 3, Grupa D a preliminariilor Campionatului European feminin, disputată de joi pînă sîmbătă seară la Piatra Neamţ, unde a dispus şi de britanice, cu 3:1, după două ore şi 4 minute de joc.

Iar timişoreanca Daiana Giorgiana Mureşan, 22 de ani, a condus cu bine atacul voleibalistelor românce, reuşind cele mai multe puncte ale meciului, 18, dintre care 4 pe serviciul adversarelor. Din cele 47 de atacuri purtate de Mureşan, lansată din 2007 de CSŞ Bega, 16 au fost finalizate cu punct, la fel, cele mai multe în statistica partidei, timişoreanca mai avînd un as din serviciu şi un blocaj de punct.

Interesant, româncele au întors soarta meciului în fiecare din ultimele două seturi, în care britanicele conduceau la un moment dat cu două puncte, spre final, fără însă a mai adăuga vreunul. Astfel, în cel decisiv, de la 22:20 pentru insulare, România s-a impus în 32 de minute, cu 25:22. Rezultat final, 3:1 (26:28, 25:23, 25:18, 25:22).

Echipele au avut evoluţii fluctuante, cu răsturnări de situaţii pe final de set. Astfel, în primul, încheiat cu 26:28 pentru insulare, în 33 de minute, România a condus constant iar la un moment dat şi cu 10 puncte, dar a cedat de la 26:25. În cel de-al doilea, adjudecat de „tricolore”, acestea au condus mai tot timpul dar aproape că au fost egalate din nou, strecurîndu-se la mustaţă în ultima minge… 25:23 în 30 de minute. În fine, reversul medaliei în cel de-al treilea, dominat de gazdele Jocurilor Olimpice, dar doar pînă la 18:16, după care România a smuls 9 puncte la rînd… 25:18 în 29 de minute.

În primul joc al zilei, Croaţia – Portugalia 3:0. Ierarhia după turneul din Neamţ: 1. România 6p (setaveraj 9:2), 2. Croaţia 5p (7:3), 3. Regatul Unit 4p (4:6), 4. Portugalia – 3p. Un turneu similar va avea loc săptămîna viitoare, în Croaţia, la Rovinj. Dacă-şi va păstra primul loc, România se va califica direct la turneul final. Dacă va cădea pe 2, va fi nevoită să joace un baraj play-off, tur-retur.

* La băieţi, România a pierdut şi cel de-al treilea şi ultimul joc din Grupa D a preliminariilor Campionatului European, 0:3 cu Muntenegru, cucerind tot mai puţine puncte cu fiecare set pierdut în faţa ex-iugoslavilor. „Tricolorii” au cedat joi în faţa Greciei iar vineri şi în faţa Finlandei.

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci − = 4

 


Ultimele articole din categoria Volei: