Timișorenele CSU UV și CSU Politehnica pierd la zero în deplasare

Voleibaliștii universitari timișoreni de pe ultimul loc în Divizia A1 n-au câștigat în această după-amiază nici un set și în cel de-al treilea duel direct avut cu nou-promovata CS Dinamo în ultimele nici 9 luni, Sorin Schiesz și elevii săi înclinându-se în penultima deplasare a returului, disputată în fief-ul ocupantei locului 7.

Alb-roșii recent urcați pe locul 7, cu 7 victorii, se anunțau a fi favoriți cerți ai partidei CS Dinamo – CSU UV Timișoara, jucată de la ora 17 în capitală în cadrul etapei a 19-a din sezonul regular al elitei masculine, bucureștenii fructificând avantajul terenului propriu și confirmând calculele hârtiei.

Cu o serie de voleibaliști de peste hotare în efectiv, în vreme ce timișorenii s-au aliniat, precum în deplasarea la Ploiești, într-un efectiv ceva mai restrâns, dinamoviștii au triumfat în puțin peste o oră de joc efectiv, 64 de minute, chiar și mai clar decât în partida tur, desfășurată în urmă cu 3 luni în sala UVT, când bănățenii obțineau pe seturi câte 18, 21 respectiv 22 de puncte.

Diferența dintre cele două formații era similară și în meciul jucat de Dinamo cu biletele promovării deja în buzunar, în ziua finală a turneului de promovare de la Baia Mare, duminică 21 mai 2017, când bucureștenii cedau 19, 20 respectiv 14 puncte, revenind atunci după numai un sezon în primul eșalon, cu un experimentat efectiv conservat după retrogradarea din elită în primăvara lui 2016.

Dinamo câștiga atunci patrulaterul de promovare prin a ceda un singur set gazdei CSȘ2 CNE Baia Mare, în ziua inaugurală, cu mențiunea că bucureștenii ajungeau la baraj după ce nu pierdeau absolut nici un set în sezonul regular tur-retur din Divizia A2 Est iar apoi în faza play-off a aceleiași întreceri.

Iar după revenirea în trombă în elită, roșu-albii și-au întărit lotul și cu voleibaliști de peste hotare, pentru a face față rigorilor Diviziei A1 și a evita implicit retrogradarea suferită în 2016 în ciuda alinierii unui efectiv suficient de bun pentru a domina ulterior la pas ostilitățile din A2.

Decalajul valoric explică și deznodământul întâlnirii de astăzi de la ora 17, 3:0 pe seturi 25:14, 25:17, 25:15, încheiate după 20, 23 respectiv 21 de minute de joc efectiv, fără ca bănățenii să poată emite cu adevărat pretenții.

Deși inițial, în setul I, au condus în câteva rânduri, Dinamo reușind însă apoi 5 puncte la rând de la 7:7 și atingând la un moment dat și 9 puncte avans. CSU UVT a evitat un eșec la fel de categoric în setul secund dar n-a mai ținut pasul în cel de-al treilea, recunoscându-se învinsă la o oră și 9 minute de la startul meciului.

Timișorenii tind de fapt a pierde unele meciuri din actuala ediție a elitei de maniera în care cedau oponenții lor inferior valorici în inegale confruntări derulate sezon de sezon în seria vestică a ligii secunde.

”Universitarii” galben-albaștri vor juca miercuri în intermediara acasă cu SCM U Craiova, după care sâmbăta viitoare de la ora 18 vor disputa ultima deplasare a returului, la Baia Mare, cu Știința Explorări, doar două zile mai apoi urmând a găzdui apariția finală în sezonul regular, în devans din etapa a 22-a, luni 19 februarie, cu Arcada Galați. Și mai clar au pierdut astăzi la zero în etapa a XIX-a penultimii clasați nou-promovați de la CSȘ2 CNE UKRO Baia Mare, acasă cu antepenultima clasată, ”U” Cluj.

Nu doar voleibaliștii de pe Bega au cedat astăzi la zero în deplasare, ci și alb-violetele de la CSU Politehnica, în ultima lor ieșire din sezonul regular al seriei vestice în Divizia A2, partidă abordată la Oradea de la egalitate de puncte cu gazda CSU.

Care a pricinuit timișorencelor pregătite de Cerasella Șerban a 5-a înfrângere în 13 etape, izbutind de fapt o ”dublă”, după ce bihorencele triumfau și în tur în sala de jocuri sportive ”Profesor Mircea Albu”, 2:3 în urmă cu 3 luni.

Gazdele orădene au învins cu 3:0, pe seturi 25:21, 25:22, 25:17, luând 3 puncte avans pe locul secund față de timișorencele completând podiumul. Iar acum, înaintea fazei play-off a seriei vestice cu 7 echipe rămase în cursă după retragerea târg-mureșencelor în iarnă, CSU Politehnica va găzdui sâmbătă în runda finală a returului duelul alb-violet cu liderul neînvins FC Argeș, care câștiga în tur la Pitești cu 3:1 pe 18 noiembrie 2017.

Ultimele rezultate, programul viitor și clasamentele actualizate, pe coloana datelor tehnice. Seara de volei divizionar continuă însă cu jocurile găzduite de la ora 18:30 de formațiile feminine din Timișoara și Lugoj, cu CSM București respectiv Penicilina Iași.

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 × doi =

 


Ultimele articole din categoria Volei: