Timișoreni învinși pe terenul campioanei, timișorence învinse pe terenul fruntașelor

Divizionarele de seniori ale voleiului timișorean au jucat la sfârșitul acestei săptămâni în dificile turnee patrulater cărora nu le-au făcut față, băieții de la CSU UVT cedând tot mai drastic de la o zi la alta în ultima reuniune a returului din primul eșalon, găzduită de campioana lider Arcada Galați, iar alb-violetele de la CSU Politehnica având o misiune la fel de imposibilă în play-off-ul zonei 1-4 a seriei vestice în liga a doua, organizat la Craiova pentru stabilirea celor două calificate la barajul de promovare în elită.

La Dunăre, în Divizia A1 de volei masculin, CSU UV Timișoara a înregistrat astăzi de la ora 12 un nou eșec drastic în cadrul turneului de 3 zile de pe terenul campioanei lider Arcada Galați, tocmai în fața amfitrionilor fruntași, calificați în trombă în play-off-ul zonei 1-4 a elitei, după ce treceau clar atât vineri cât și sâmbătă de celelalte vizitatoare, 3:1 cu SCM U Craiova și 3:0 cu CS Știința Explorări Baia Mare. 

Universitarii bănățeni le-au smuls un set vineri seară maramureșenilor, dar au cedat categoric sâmbătă craiovenilor marșând și aceștia spre prima grupă valorică a locurilor 1-4, înfrângeri cărora li s-a adăugat una la fel de severă, astăzi, 25:10, 25:15, 25:20 pentru campioana având în teren și un tânăr din generația 1999 lansat la fileul timișorean, Ovidiu Darlaczi.

De fapt, în vreme ce studenții de pe Bega s-au aliniat în sudul Moldovei într-un efectiv restrâns, campionii și-au rodat jucătorii în perspectiva mai dificilelor partide din play-off, apelând astăzi de exemplu și la Alexandru Rață – din generația 2000, liberoul Vlad-Alexandru Kantor (1995), Răzvan Olteanu (1991) sau Marian Bala (1990), dar și la voleibaliști din străinătate, și anume sârbii Igor Jovanovic (1990) și Mihajlo Stankovic (1993), croatul Filip Sestan (1995), rusul Aleksey Nalobin (1989), moldoveanul Marin Lescov (1990), Eugene Stuart (1996) – din Bahamas, olandezul Niels Klapwijk (1985) ori nord-americanul Michael Keegan.

Cel mai categoric s-au impus favoriții în setul inaugural, desprinzându-se din start, cu 5:1, 7:2, 9:3 și de la 10:5 la 16:5, adjudecat în 17 minute de joc efectiv. Cel de-al doilea a durat 19 minute, timișorenii revenind în schimb în cel de-al treilea, de la 8:6 la 8:10, dar și spre final, de la 22:15 la 23:20, în urma a 7 puncte consecutive în contul gălățenilor, învingători cu 25:20 în 22 de minute de joc efectiv, 3:0 după 58 de minute. Robert Vârlan a fost principalul realizator al învinșilor de pe penultimul loc, cu 10 puncte, Micu și Rodina obținând câte 7, pe când Stankovic a realizat 14 puncte pentru campioni iar Rață 11.

La Craiova, în play-off-ul zonei 1-4 a Diviziei A2 Vest Feminin, ”violetele” de la CSU Politehnica Timișoara au pierdut și sâmbătă cu 3:0, după ce vineri cedau cu același rezultat lui ACS Volei Cristina Pîrv Turda, a doua clasată. Ieri, bănățencele s-au înclinat cu 25:16, 25:13, 25:22 celor de la CSU Oradea, în fața cărora pierdeau de puțin în 31 ianuarie la Sighetu Marmației, în turneul din retur al sezonului regular, atunci cu 3:2, pe seturi 26:28, 25:20, 25:21, 24:26 și 15:12 în decisiv pentru bihorence.

Acel eșec s-a numărat între cele 4 înfrângeri înregistrate de studentele secund-divizionare în sezonul regular tur-retur, celelalte trei fiind la zero, în două cazuri în fața craiovencelor și o dată cu ”Cristina Pîrv” Turda, tot 4 fiind și cifra înscrisă pe coloana victoriilor repurtate de voleibalistele de pe malurile Begăi, succese cu 3:0, de două ori cu CSM Sighetu Marmației, o dată cu cele din Turda respectiv cu concitadina codașă CSM Timișoara.

Astăzi după-amiază, și ultima apariție a alb-violetelor în play-off-ul de la Craiova, în fața gazdei SCM U, lider după sezonul regular și virtual calificată cu victorii cu 3:0 vineri și sâmbătă împotriva celor din Turda și Oradea în barajul de promovare în elita ”A1”. 

Așadar un total de numai 11 meciuri jucate într-un întreg sezon divizionar de alb-violetele Timișoarei, foarte puțin în condițiile în care nivelul valoric și calitativ al campionatului ligii secunde este oricum slab. 

Ultimele rezultate și programul turneelor de la finele returului în Divizia A1 masculin, pe coloana clasamentelor.

 

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci + 1 =

 


Ultimele articole din categoria Volei: