Top 10 cei mai buni voleibaliști din istoria jocului

Voleiul este destul de apreciat în România, performanța echipei feminine CSM Volei-Alba Blaj, care a ajuns în finala Ligii Campionilor în urmă cu trei ani, readucând acest sport în atenția opiniei publice.

Sunt și români care pariază pe volei, mai ales că unele partide pot fi urmărite urmărite în transmisiuni live prin Stanleybet. Totuși, pentru că este loc de o mediatizare mai bună, vă prezentăm un top al celor mai buni zece jucători din istorie, cu recomandarea de a căuta înregistrări cu ei. Cine știe, poate veți găsi motivația să mergeți la o sală de sport și să ridicați mingea la fileu, pentru că voleiul este unul dintre sporturile care ajută atât fizicul, cât și psihicul.

10. Valerio Vermiglio

A jucat pentru 15 echipe, alături de care a cucerit 30 de trofee. Are în palmares 8 medalii câștigate în tricoul Italiei, dintre care trei medalii de aur la Campionatul European și la World League. A fost apreciat pentru eleganța în joc și pentru precizie.

9. Tomasz Wojtowicz

A fost unul dintre cei mai buni voleibaliști polonezi, cucerind medaliile de aur la Olimpiada din 1976 și Campionatul Mondial în 1974. A fost nominalizat între cei mai buni 8 jucători ai lumii în „The Volleyball Hall of Fame”. După ce s-a retras, a jucat într-un film, a fost politician, a avut un restaurant și a fost comentator sportiv.

8. Andrea Giani

Este unul dintre oamenii care nu pot trăi fără volei. După ce și-a încheiat cariera de jucător, a devenit antrenor. Cu el pe teren, Italia a câștigat trei Campionate Mondiale la rând. Per total, jucătorul Andrea Giani a câștigat 16 medalii de aur. Ca antrenor, a fost selecționerul Sloveniei și, apoi, al Germaniei.

7. Vyacheslav Zaytsev

A reprezentat naționala Uniunii Sovietice, câștigând 14 medalii de aur și 6 de argint. Cu el în echipă, sovieticii au dominat voleiul mondial din a doua jumătate a anilor ‘70 până în prima jumătate a anilor ‘80. Și-a încheiat cariera în Italia, la Citta di Castello.

6. Dante Amaral

A făcut parte din naționala „galactică” a Braziliei, începându-și cariera profesională la 19 ani. În Europa, a evoluat pentru Dinamo Moscova (Rusia) și pentru Modena (Italia). A fost printre cei mai buni jucători de la Jocurile Olimpice din 2004 și de la Campionatul Mondial din 2004.

5. Ivan Miljkovic

Își dispută cu Nikola Grbic titlul de cel mai bun jucător sârb din istorie. Oricum, a fost an la rând cel mai important voleibalist din țara vecină. Cel mai important titlu obținut a fost cel olimpic, în anul 2000, când a concurat pentru Fosta Republică Iugoslavia. Un an mai târziu, a câștigat Campionatul European, cu Serbia și Muntenegru. În ciuda valorii incontestabile, a câștigat numai 11 medalii la nivel de națională și de echipe de club.

4. Sergio Dutra Santos (Sergio)

Fiind un atlet absolut, foarte puternic, Sergio și-a trecut în palmares 24 de medalii de aur, 7 medalii de argint și 2 de bronz, în cei 12 ani în care a evoluat pentru naționala Braziliei. De asemenea, a fost desemnat de 39 de ori drept cel mai bun libero.

3. Lorenzo Bernandi

În prezent, italianul este un antrenor bun, dar a fost un și mai bun jucător. În 12 ani, a câștigat 26 de competiții cu echipele de club pe la care a trecut. Cu naționala Italiei, a cucerit Campionatul Mondial (1990 și 1994), Cupa Mondială (1995) și cinci Ligi Mondiale. După intrarea în antrenorat a câștigat 14 medalii, dintre care 10 de aur.

2. Karch Kiraly

Este considerat unul dintre cei mai buni jucători din toate timpurile. Împreună cu Aldis Berzins și Dusty Dvorak, a condus naționala Statelor Unite spre medalia de aur la Jocurile Olimpice din 1984. A fost primul „aur” la Olimpiadă, urmând cele din 1988 și din 1996. Este jucătorul cu cele mai multe victorii din carieră (148), câștigând măcar un titlu în 24 din cele 28 de sezoane în care a activat. Federația Internațională de Volei l-a desemnat „Jucătorul secolului XX”.

1. Gilberto Amauri de Godoy Filho (Giba)

Brazilianul înalt de 1.90 este o legendă a voleiului. Nu există fan al acestui sport care să nu fi auzit de Giba. Cu el în echipă, Brazilia a câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice din 2004, trei titluri mondiale, din 2002 până în 2010, și opt ligi mondiale. Pe lângă medaliile obținute cu naționala „cariocas”, sportivul a câștigat și numeroase titluri individuale, cel mai valoros fiind cel de MVP la Olimpiada din 2004.

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ sapte = 12

 


Ultimele articole din categoria Volei: