Trei pe două locuri: programul! Timișorenele CSU Politehnica și ACS Agroland, de joi până sâmbătă în patrulaterul play-off al Diviziei A2 Vest, în Sala ”Profesor Mircea Albu”

Sala de jocuri sportive ”Profesor Mircea Albu” din strada Amforei va fi începând de mâine după-amiază gazdă a turneului final al seriei vestice în eșalonul secund de volei feminin, Divizia A2 Vest, constând în câte două meciuri pe zi, joi, vineri și sâmbătă, cu participarea a 4 formații, dintre care 3 aleargă după cele două locuri având drept destinație barajul de promovare în elita senioarelor, Divizia A1.

Sunt 3 zile de sărbătoare pentru voleiul feminin timișorean, în contextul în care play-off-ul Diviziei A2 Vest a fost acontat tocmai de orașul de pe malurile Begăi dar mai ales ținând cont de faptul că anul trecut pe vremea aceasta nu exista picior de voleibalistă de la vreun club din capitala Banatului în preajma fileului în eșalonul secund divizionar al Federației Române de Volei.

Relansarea lui ”U” la acest nivel după 4 ani, sub stindardul CS Universitar Politehnica, și înființarea lui ACS Agroland Timișoara au fost urmate de pașii întreprinși de cele două grupări spre acest stadiu al competiției, ceea ce nu este deloc puțin lucru, deși întrecerea a fost mai mult echilibrată decât ridicată valoric, și în orice caz foarte restrânsă, cu numai 6 cluburi implicate în grupa vestică.

Secvență din returul Agroland - CSU Poli, 3:0 în ”Universității”, în ianuarie. Pe prima pagină, clișeu din CSU Poli - Agroland, 1:3 în noiembrie, în ”Profesor Mircea Albu”

Secvență din returul Agroland – CSU Poli, 3:0 în ”Universității”, în ianuarie. Pe prima pagină, clișeu din CSU Poli – Agroland, 1:3 în noiembrie, în ”Profesor Mircea Albu”

 

 

La finele căreia, după 10 etape, alb-violetele Cerasellei Șerban, care și-au jucat meciurile de acasă în sala ”Profesor Mircea Albu”, găzduind totodată și acest turneu de 6 partide, s-au regăsit pe poziția secundă, cu 6 victorii și setaveraj 20:17, clasare în virtutea căreia s-au calificat direct în play-off.

Concitadina ACS Agroland, pregătită de Dan Mihai Jitaru, a încheiat a șasea și ultima sezonul regular, cu 3 victorii și 7 puncte mai puțin în ierarhie față de cele 3 ocupante ale podiumului, dar tot s-a calificat direct în play-off, datorită retragerii celor de la CSȘ2 CNE Baia Mare, care încheiau pe locul 3 dar n-aveau oricum drept de calificare în faza următoare, cea a barajului de promovare, în virtutea statutului clubului, de Centru Național de Excelență.

De jucat în plus după încheierea returului pentru a atinge acest prag, a jucat doar CSU Medicina CNUE Târgu Mureș, a patra după cele 10 etape și dublă învingătoare mai apoi cu 3:0 în barajul cu CSU Oradea, de notat fiind că și voleibalistele de pe Someș sunt instruite tot de un profesor timișorean, Ciprian Dîrnescu, detașat contractual la Centrul Național Universitar de Excelență tocmai de la CSȘ Bega, adică din sala… ”Profesor Mircea Albu”. O revenire așadar ”acasă” pentru tânărul antrenor și selecționer național juvenil.

De notat înaintea acestui turneu este că nici târg-mureșencele nu au drept de calificare la barajul național de promovare, dat fiind statutul de ”pepinieră” juvenilă, în umbra prim-divizionarei de senioare Medicina, ceea ce transformă patrulaterul cu începere de mâine într-un… triunghiular reunind formațiile de pe Bega dar și CET Govora ”Colegiul Național Mircea cel Bătrân” Râmnicu Vâlcea. Cu o mențiune: rezultatele înregistrate cu târg-mureșencele vor conta în ierarhia finală, care, chiar dacă va regăsi ”CSU Medicina CNUE” pe unul dintre primele două locuri, va alege pentru calificare formația clasată imediat inferior, pe locul 3.

Ca o ciudățenie a sezonului regular, ”Medicina” a fost depășită tur-retur, acasă și în deplasare, de CSU Politehnica, însă târg-mureșencele au trecut tur-retur de ACS Agroland, care, la rândul ei, a dispus tur-retur de concitadina CSU ”Poli”.

Ceea ce face disputele cu atât mai interesante… Ca o rememorare, pe 8 noiembrie, în Sala ”Profesor Mircea Albu”, alb-violetele câștigau primul set dar se înclinau în următoarele 3, începând cu 23:25 în fața lui ACS Agroland, alb-roșiile impunându-se și în revanșa din Sala ”Universității”, anul acesta, pe 31 ianuarie, cu 3:0, la 20, 18 și 8.

Ce va fi până sâmbătă, rămâne de văzut. Programul este însă cert…

Joi 2 aprilie, de la ora 16, CSU Medicina CNUE – CET Govora, iar de la ora 18: CSU Politehnica Timișoara – ACS Agroland Timișoara.

Vineri, de la aceleași ore, în ordine, Agroland – Medicina și CSU Politehnica – CET Govora.

Iar sâmbătă, de la ora 10, Agroland – CET Govora, și de la ora 12: CSU Politehnica – Medicina.

În principiu, două cluburi timișorene ar putea ajunge la turneul de promovare ce oferă două bilete spre elita Divizia A1, în care evoluează CSM Lugoj, barajul așteptând din seria estică două dintre grupările Rapid București, CS Știința Miroslava Iași și CSM Pitești, cu mențiunea că Dinamo Romprest II, prima după retur în cealaltă grupă a ligii secunde, n-are la rândul său drept de accedere la play-off-ul de intrare în A1.

Ca o mențiune finală, este nițel mai greu pentru ACS Agroland, în condițiile în care clubul secund-divizionar are în acest final de săptămână, în paralel, o reprezentantă și în turneul semifinal național al Diviziei Speranțe, în seria de la Borș, iar cum lotul timișorean este extrem de fraged, unele jucătoare ar fi putut fi convocate și în componența pentru patrulaterul play-off din Sala ”Profesor Mircea Albu”. În consecință, zece sportive vor face deplasarea la întrecerea de 4 meciuri din Bihor iar 9 vor rămâne în Timișoara, împărțite între colegii Avrămoiu și Jitaru. De notat că turneul semifinal la ”Speranțe” este al treilea la acest nivel în 3 weekend-uri succesive abordat de Agroland, după calificarea în turneul final național al Diviziei Juniori și prezența pe locul 3, până duminică, în penultimul act al ”Diviziei Cadeți”.

* În elita feminină Divizia A1, în play-out-ul locurilor 9-12, CS ”U” Cluj a dispus cu 3-1 la meciuri de nou-promovata CSM Satu Mare, care retrogradează așadar după numai un an petrecut în prima ligă, iar SCM U Craiova a trecut cu 3-0 la partide de Penicilina Iași, trimisă spre eșalonul doi. Clujencele și craiovencele încheiau pe locurile 11 și 12 la finele returului.

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte − = 6

 


Alte articole legate de acest subiect: