Turneul final național, ziua 2. CSȘ Bega Timișoara învinge la zero trupa Centrului Național de Excelență, la aceasta acasă

CSȘ Bega Timișoara a adăugat în această după-amiază victoriei la zero de ieri, din debutul turneului final al Campionatului Național – Divizia Cadeți, un alt succes categoric, 3:0 (-18, -20, -21) pe terenul Liceului Alexandru Papiu Ilarian Dej, de fapt selecționata Centrului Național de Excelență din localitatea clujeană, ceea ce face triumful elevilor pregătiți de profesorul Dan Mihai Jitaru cu atît mai frumos și valoros.

După ce ieri au dispus de CSȘ1 Constanța cu 3:0, cadeții Begăi au cîștigat și astăzi, în 79 de minute, cu 75 de puncte adjudecate și 59 pierdute, mai făcînd un pas important spre cucerirea unei medalii naționale. Utilizînd același sextet de start în care se impuneau ieri în dauna dobrogenilor, și aceiași doi înlocuitori, printre care junele George ”Gicu” Dincă Anghioiu, născut în 1998 și provenind din categoria imediat inferioară de vîrstă, Divizia Speranțe, timișorenii continuă astfel să sufle în ceafa favoritei CVM Tomis Constanța, cealaltă grupare cu două victorii la zero după primele două zile ale turneului final.

”Doar în primul set am fost conduși, 4:8 la primul time-out tehnic, pe fondul unor bîlbîieli în atac și apărare, dar am reglat relațiile de joc și evoluția s-a îmbunătățit. De fiecare dată, după micul dejun, realizăm o pregătire tactică a partidei, disecăm jocul adversarei, în funcție de care ne abordăm strategia”, a explicat profesorul Jitaru, ai cărui elevi s-au impus și pe fondul unei ambianțe partizane gazdelor de la LAPI Dej, în fața unor tribune ale Sălii Sporturilor aproape pline și vuind de scandări, tobe și vuvuzele.

Liceul Alexandru Papiu Ilarian este practic și o pepinieră a prim-divizionarei de seniori CS Unirea Dej, locul 5 la finele actualei ediții a Diviziei A1, ceea ce încarcă și mai mult de semnificație reușita cadeților Timișoarei, campioni naționali în 2011, la precedenta categorie de vîrstă, a Speranțelor. ”La Dej sunt sportivi aduși din toată țara la Centrul Național de Excelență și de această echipă am trecut cu 3:1 în sferturi, în turneul de la noi de-acasă. Acum, la cel final, la ei acasă, am cîștigat la zero”, a mai specificat Jitaru.

CSȘ Bega, Divizia Juniori, în jocul de 3:0 cu LAPI Dej: Bădiceanu Lucian, Roşu Marius, Roşu Mircea, Kaburek Florian, Ene Vlad, Urechiatu Raul. Au mai jucat Călin Sergiu și George Dincă Anghioiu.

În celelalte meciuri ale zilei a doua, CSȘ Zalău – CSȘ Steaua 3:1, bucureștenii, pregătiți de Ioan Șoacă, care a obținut pe bandă rulantă la Rapid medalii naționale de juniori și cadeți, și care lansa numeroși selecționabili, aliniind o echipă frumoasă, ca expresie a ”mîinii” acestui ex-antrenor al loturilor naționale de juniori, respectiv CVM Tomis – CSȘ1 Constanța 3:0, într-un derby dobrogean destul de strîns, în care favorita nu s-a impus atît de ușor.

CVM Tomis este însoțită la finalele de la Dej de statisticianul pe sistemul datavolley al campioanei naționale de seniori din orașul de la malul mării, ceea ce reliefează dificultatea examenului timișorean de duminică, din ultima zi a competiției, cînd CSȘ Bega va avea de înfruntat la fileu trupa din port. Elementul surpriză ar rămîne unica variantă de abordare.

Ca o completare la consemnarea noastră de ieri, în ultimul joc al primei zile, CSȘ Zalău – LAPI Dej 2:3.

CSȘ Bega joacă mîine cu CSȘ Zalău iar sîmbătă cu CSȘ Steaua.

Clasament după două zile (mai sunt 3 de jucat): 1-2. CVM Tomis 6p (6:0), CSȘ Bega 6p (6:0), 3. CSȘ Zalău 4p (5:4), 4. LAPI Dej 2p (3:5), 5. Steaua 0 (1:6), 6. CSȘ1 C-ța 0 (0:6).

Acest articol a fost publicat în Juniori, Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 4 = patru

 


Ultimele articole din categoria Juniori: