„U”, înscrisă în campionat: „Moare dar nu se predă”

Universitatea Timişoara s-a înscris în campionatul ligii secunde de volei masculin, Divizia A2 Seria Vest, revenind aşadar la nivelul la care a evoluat ani la rîndul pînă cînd, în mai 2011, promova în elita A1. Continuitatea pe Bega a jucătorilor care au evoluat pentru galben-albaştri în sezonul nu demult încheiat de prima ligă este oarecum sub semnul întrebării, aici fiind vorba de Liviu Rîpeanu şi Alex Cotoranu, însă profesorul Sorin Grădinaru speră să conserve întreaga garnitură cu care a retrogradat, inclusiv cu căpitanul – antrenor secund Sorin Schiesz dar şi cu veteranul Albert Balint.

Seria vestică a ligii secunde a oferit în această primăvară ambele nou promovate în elita A1, şi anume CSS LPS Bihorul Oradea şi CS Phoenix Şimleu Silvaniei, care au trecut la baraj de grupările din Suceava şi Bacău, aşa încît „U” va fi cel puţin pe hîrtie creditată ca una dintre favoritele la cîştigarea acestei serii sau măcar accederea de pe locul 2 la turneul de promovare.

Sezonul 2011-´12 a fost diferit în cazul diviziei a doua în ceea ce priveşte sistemul competiţional faţă de cel în care Universitatea promova în elită, constînd în jocuri tur-retur, 14 la număr, între cele 8 grupări din întreaga jumătate vestică a ţării, de la CNMB Vartex Râmnicu Vâlcea şi ProVolei Arad, cunoştinţe ale timişorenilor din 2010-´11, şi pînă la cele din nord-vestul ţării, dintre care s-au ales şi promovatele. Iar în funcţie de locurile obţinute la finele celor 14 etape demarînd în 2011 în noiembrie, au urmat două serii de jocuri play-off, care au desemnat cele două calificate la barajul de promovare.

„Echipa moare dar nu se predă” a specificat antrenorul Grădinaru pe seama înscrierii Universităţii în campionat, fiind însă greu de crezut că după nefasta experienţă a nesusţinerii galben-albaştrilor la nivelul cerinţelor elitei va mai năzui la o nouă atacare a promovării, aspect pe care îl puncta chiar în ziua retrogradării din A1.

Totuşi, este de apreciat tenacitatea profesorului Grădinaru de a menţine echipa masculină fie şi la flacără mai mică, dacă este să ne gîndim că garnitura fetelor Universităţii este în stare dormantă de cîteva sezoane încoace…

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

5 răspunsuri la „U”, înscrisă în campionat: „Moare dar nu se predă”

 1. Aqwilla-Violla spune:

  DACA, daca,daca………….,in tot acest timp ar fi fost alesi si niste tineri si macar „plimbati” un pic cu echipa, acum era alta „socoteala”, dar nu-i tarziu! Oricand poate fi un inceput, pt. orice! A,…….de unde tineri? Nu stiu! De prin zona, de unde s-or gasi…..ca undeva tot se gasesc niste tineri voleibalisti, mai buni, mai slabuti……..Parerea mea…………..

 2. Cristian spune:

  Ma bucura foarte mult faptul ca se pastreaza traditia voleiului masculin in Timisoara ! Singura problema care o intalneste aceasta echipa este sprijinul financiar , o echipa fara potential financiar care sa poate platii jucatorii la adevarata lor valoare , si/sau sa transfere jucatori valorosi , sau jucatori tineri de perspectiva este egal cu 0 ! Eu cred ca Domnul Gradinaru ar trebui sa investeasca mai mult in jucatorii tineri , si sa nu lase ca acestia sa se piarda! Spre exemplu am fost de multe ori la meciurile cadetilor a domnului jitaru si am vazut acolo o mana de copii cu ceva sclipire , ar trebui Domnul
  Gradinaru sa faca ceva selectii ! Bafta in noul sezon ! Cristian Stefan

 3. Bere mokka spune:

  Ceva bani au venit de la „organele locale”, dar cam tarziu! In plus cica sunt probleme cu clubul Universitatea, ca acolo e unul care nu se intelege cu nimeni! Dar oricum trebuie tineri,cat mai multi tineri!

 4. Cristian spune:

  Da asa e , sunt de aceeasi parere cu tine ca tinerii trebuie valorificati si pusi de tineri in lupta !

 5. Alex Shaft spune:

  imi pare rau ca plec de la echipa, dar sunt prea bun pentru ei 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 6 = doisprezece

 


Ultimele articole din categoria Volei: