U Timişoara, set cîştigat la 2! Grădinaru: „Nu-mi amintesc să fi cîştigat vreodată sub 5”

Universitatea Timişoara a reliefat astăzi, la Târgu Mureş, în urma unui nou clar succes în liga a doua de volei masculin, că se ridică semnificativ peste nivelul mai diluatei competiţii din Divizia A2 Vest, din care evada spre elită la mijlocul anului trecut, actualele bune evoluţii prin care galben-albaştrii dovedesc că au trecut hopul psihologic al anticipatei retrogradări la loc doar restîrnind regretele că jucătorii de pe Bega şi antrenorul lor n-au fost susţinuţi cum se cuvine atunci cînd conta mai mult, la ora promovării.

„Diferenţa între echipa noastră şi unele formaţii din acest eşalon este net mai mare decît handicapul pe care îl aveam noi în prima ligă faţă de fruntaşe”, ne-a spus Sorin Grădinaru, antrenor CS Universitatea Timişoara, după cel mai clar triumf stagional, înregistrat astăzi cu 3:0 la Târgu Mureş, unde oaspeţii au cîştigat primul set la… 2! A fost aşadar 0:3 (2:25, 9:25, 15:25), după un meci fără istoric, încheiat în 44 de minute. Comparativ cu timpul petrecut pe drum, cîte 7 ore la dus respectiv pe întoarcere, jocul în sine a fost ca o pauză, mai puţin obositor.

„Nu-mi amintesc în întreaga carieră, ca jucător şi apoi antrenor, să fi cîştigat vreodată mai clar, sub 5. Decalajul este foarte mare la acest nivel…”, a mai spus antrenorul Grădinaru, care a apelat în Ardeal la aceiaşi componenţi, mai puţin doi, şi anume Unguraş (Mirea), Schiesz, Balint (Flonta), Dincă (Grama), Bălulescu, Ungureanu.

„Târgu Mureş avea o echipă cu pretenţii de primele 4 clasate în liga I, dar care s-a prăbuşit între tur şi retur, după ce finanţatorul şi-a retras sprijinul iar jucătorii au fost transferaţi”, ne-a spus Grădinaru despre rămăşiţele ex-prim-divizionarei la care antrenor-jucător, în urma crahului, a fost actualul căpitan şi antrenor secund al universitarilor, Sorin Schiesz.

CS „U” are sîmbătă un joc pe teren propriu aparent mai dificil, cu Chimszed Cluj-Napoca, după care în 1 decembrie, cu ocazia ultimei runde a turului, va sta, urmînd a mai evolua pe 8 şi 15 decembrie, în primele două etape din retur, la Oradea, cu LPS Bihorul, poate cel mai serios test al sezonului regulat pentru timişoreni, respectiv acasă cu CSM Câmpia Turzii.

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci − 4 =

 


Ultimele articole din categoria Volei: