U Timişoara moare frumos în fieful liderului campion neînvins

Universitatea Timişoara a smuls sîmbătă seară cîte 17 puncte în primele două seturi şi 21 în ultimul, pe terenul campioanei neînvinse cu 14 succese din primele 14 runde ale elitei, CS Remat Zalău, pierzătoare a doar 6 seturi în prealabil, ceea ce dă notă că lanterna roşie moare dar nu se predă, făcînd o figură cît mai frumoasă, în ciuda greţoasei indiferenţe cu iz superior cu care este tratată în propria bătătură sportivă, în special de mai marele clubului aparţinător.

Ritmul a devenit aşadar ameţitor, cu meciuri sîmbătă – miercuri – sîmbătă, dificil unei codaşe într-un picior şi cu unii componenţi în prag de sesiune, dar iată că universitarii au smuls între 17 şi 21 de puncte pe terenul unei campioane de eurocupe, la Zalău apelînd la strategia alinierii unora dintre componenţii mai puţin utilizaţi ai lotului, tocmai în vederea menajării pentru următoare jocuri cheie acasă, de exemplu cu clujenii ori gălăţenii, a unora dintre oamenii de bază. Timişoara a apelat la Palfi Tamaş, Râpeanu, Bălulescu, Dincă, Flonta şi Olar, plus la Grama şi Cotoranu… În aceste condiţii, a utilizării unor voleibalişti dinafara primului sextet, ce-i drept şi pe fondul alinierii de către sălăjeni tot a unor jucători de rezervă, cele 55 puncte obţinute cu siguranţă aduc mai degrabă onoare Timişoarei, şi nu altceva, nu-i aşa, Mircea Chiş? Sau poate că e vorba de ruşine, a te ţine pînă la 22:16 în setul de deschidere din fieful liderului campion neînvins!? N-ar fi însă exclus ca sub managementul altfel nul şi neavenit al lui Mircea Chiş, un înfometator pe bani publici al acestei echipe, să se fi măsluit nişte strategii care să transforme biata mîrţoagă în armăsar.

Previzibilul eşec de la Zalău este de fapt încă unul în contul lui Mircea Chiş, preşedintele CS Universitatea şi implicit păstor al secţiei de volei masculin, iar şi altele dintr-un roman al suferinţei voleiului timişorean ar trebui să înfiereze în măsura cuvenită impostura iresponsabilă ce a subminat decenii la rînd tentativele acestei formaţii, culminînd cu chinurile neajutorate din 2011-2012. 

Dar profesorul Sorin Grădinaru bine a ales să-şi menajeze unii titulari pentru proximul joc, de miercuri, acasă cu Ştiinţa Explorări Baia Mare, noi lăsîndu-vă în compania reportajului din www.handbalvolei.ro, printr-o corespondenţă de la faţa locului:

„Chiar dacă întâlnea campioana României şi liderul la zi al Diviziei A1 la volei masculin, Universitatea Timişoara s-a deplasat la Zalău cu un lot format mai mult din rezerve, antrenorul Sorin Grădinaru afirmând la fuinalul meciului că a dorit să menajeze titularii pentru partidele care urmează.

„Sincer, nu am venit aici să crem probleme adversarului, pentru că ştiam că nu putem emite nicio pretenţie în faţa campioanei. Sunt alte echipe, în partea de jos a clasamentului, mai de talia noastră, cu care ne vom confrunta în play-out. Am aliniat azi (n.r. sâmbătă) o echipă tânără, lipsită de majoritatea titularilior pe care i-am lăsat acasă, pentru că vizăm alte partide. Primele opt echipe sunt mult peste noi ca valoare. Ne vom juca şansa până la capăt în ceea ce priveşte evitarea retrogradării, pentru că în play-out este posibil orice”, a declarat la finalul partidei antrenorul principal al Universităţii Timişoara, Sorin Grădinaru.

Nici campioana nu a început cu formaţia de bază, dintre titulari aflându-se pe teren în primul set doar grecul Sarikeisoglou şi libero-ul Adrian Feher.

Rematul a început partida aşa cum era de aşteptat, având 8 – 1 la primul time-out tehnic, diferenşţa de şapte puncte înregistrându-se şi la al doilea timp tehnic de odihnă (16 – 9). La 23 – 16, antrenorul Timişoarei a cerut al doilea time-out, dar bănăţenii nu au mai avut puterea nici măcar să reducă din handicap, diferenţa din finalul setului fiind de opt puncte (25 – 17).

În setul al doilea, grecul Sarikeisoglou i-a lăsat locul juniorului Mihai Ciupe, care a rămas în teren până la finalul partidei.

Cu toate că diferenţa a fost tot de opt puncte şi la finalul actului secund, setul doi a fost mai disputat, mai ales în prima jumătate. Oaspeţii au avut 8 – 6 la primul time-out tehnic, iar la al doile, campioana a avut avantaj minim, 16 – 15. Pe final, voleibaliştii Rematului şi-au mai revenit şi s-au desprins decisiv, câştigând setul cu 25 – 17.

„Lanterna roşie” a reuşit chiar să treacă de pragul de 20 în ultimul set al întâlnirii, pierzând în actul trei cu 25 – 21, după ce Rematul a condus cu 8 – 7 la primul time-out tehnic, iar la al doilea Timişoara a fost cea care a avut avans minim, 15 – 16.

„Am jucat azi (n.r. sâmbătă) cu rezervele, dar nu cred că s-a pus niciun moment problema câştigătoarei. Am avut încă de la început primului set un avans şi le-am dat ocazia să joace celor care au evoluat mai puţin în alte partide. Într-un astfel de meci, liderul clasamentului cu ultima clasată, nu prea sunt multe de spus. Totuşi, băieţii puteau să joace puţin mai bine. Au jucat cam timoraţi şi nu ştiu de ce, pentru că adversarul nu ne-a creat probleme. Însă, întotdeauna când adversarul este slab este foarte greu să te motivezi”, a precizat antrenorul secund al Rematului, Ovidiu Macarie.

Remat Zalău: Răzvan Mihalcea, Andrei Stoian, Mihai Mărieş, Michalis Sarikeisoglou, Şerban Paşcan, Andrei Laza şi Adrian Feher – libero. A mai evoluat: Mihai Ciupe. Antrenori: Mariusz Sordyl (principal), Ovidiu Macarie (secund).

Universitatea Timişoara: Sebastian Palfi Tamas, Liviu Râpeanu, Cristian Bălulescu, Vasile Dincă, Florin Flonta, Paul Olar – libero. Au mai evoluat: Ioan Grama şi Alex Cotoranu. Antrenor: Sorin Grădinaru.”

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× opt = 72

 


Ultimele articole din categoria Volei: