„U” trece primul hop spre barajul de promovare: 3-1 cu Cluj

Universitatea Timişoara şi-a adjudecat sâmbătă la amiază avantajul terenului propriu, din sala Universităţii, câştigând cu 3-1 (25-19, 25-16, 32-34, 25-14) primul joc al duelului în sistemul „cel mai bun din 3 meciuri” pentru accederea la barajul de promovare ce va fi disputat de 4 echipe, în luna mai. Returul va avea loc la 9 aprilie, sub Feleac.

„Am dominat jocul şi l-am fi putut câştiga în trei seturi, însă am cedat la mare luptă, după ce iniţiativa a alternat, aşa încât ne-am folosit de al patrulea set, pentru a ne impune destul de clar”, a spus profesorul Sorin Grădinaru după succesul cu 3-1 al timişorenilor în dauna lui Chimszed UMF Cluj, care a fost adversara universitarilor în aceeaşi fază a luptei pentru promovare din ediţia trecută.

„Atunci ne-am chinuit mult mai mult, câştigând cu 3-2 primul joc, aici la Timişoara, şi cu 3-0 pe cel de-al doilea. Şi astăzi ne-am consumat suficient, trecându-mi tot felul de scenarii prin cap, odată ce Chimszed a revenit la 2-1, dar astfel avem un serios ascendent moral în perspectiva returului de peste două săptămâni, ţinând cont şi de palmaresul de anul trecut”, a mai spus Grădinaru, care s-a limitat la a-i utiliza numai pe Craia, Unguraş, Balint, Grama, Palfi-Tamaş şi Ungureanu, cu Olar libero.

„Mediatizarea acestui duel de baraj a fost ca şi nulă, deloc surprinzător fiind că, deşi au venit ceva spectatori la sală, cei care au avut galerie au fost oaspeţii clujeni. Parcă ei jucau acasă! Era un grup de studenţi aflaţi în Timişoara cu ocazia unei reuniuni universitare”, a spus profesorul Grădinaru, care speră să nu fie nevoie de un al treilea meci, decisiv, înapoi pe malul Begăi, în data de 16 aprilie. „Avem două săptămâni să pregătim cum se cuvine returul, retuşând minusurile ivite în jocul de astăzi dar fără a mai evolua în meciuri de pregătire. Mai avem treabă şi cu expirarea vizelor medicale, săptămâna viitoare, aşa încât doar ne pregătim în Timişoara şi abordăm returul, în speranţa unui 2-0 la meciuri ca anul trecut”.

Chimszed a încheiat a doua în Seria Nord-Vest a Diviziei A, cu 9 victorii cu 3-0 sau 3-1 şi alte două cu 3-2, din totalul de 16 meciuri, după CSS2 UKRO Baia Mare, care a dispus astăzi, „în cruciş”, cu 3-0, de secondanta Universităţii Timişoara în seria de Sud-Vest, ProVolei Arad. „Aşa se pare, că băimărenii şi Ştiinţa Bacău cu Rapid, din seriile de est, ar emite pretenţii la calificarea în barajul de promovare, în care se va merge pe valoare. Noi suntem în ape tulburi, fără resurse pentru a licita ofertele de organizare a barajului de promovare în elită, în aceeaşi continuă notă de dezinteres faţă de activitatea voleiului masculin. Nu suntem sprijiniţi…” a reliefat Grădinaru starea de fapt.

Universitatea a pregătit duelul cu clujenii prin două meciuri amicale, a câte 5 seturi indiferent de evoluţia scorului, pentru a rula câţi mai mulţi jucători, contra lui ProVolei Arad. „Din păcate nu i-am putut utiliza pe toţi băieţii, unii fiind la serviciu ori lipsind din motive absolut obiective”.

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la „U” trece primul hop spre barajul de promovare: 3-1 cu Cluj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 5 = doi

 


Ultimele articole din categoria Volei: