Universitatea Timişoara cedează într-un set unicat, 35:37, da, 35:37, şi se înclină la Caransebeş şi în faţa Stelei Bucureşti

O a doua zi cu palpitaţii şi cu de toate în barajul de promovare în elita voleiului masculin românesc, U Timişoara şi Steaua oferind un set de un echilibru cum rar poţi vedea iar apoi gazda CSVC Banatul Caransebeş trezindu-se neaşteptat cu plumb în picioare, eşec surpriză, dar şi cu o accidentare care a necesitat intervenţia Ambulanţei…

 

Voleibaliştii timişoreni au fost în această după-amiază protagonişti ai unui set decis abia după 72 de puncte jucate, însă în defavoarea lor, pierzând şi cel de-al doilea meci disputat în turneul de promovare în Divizia A1 şi subţiindu-şi foarte mult şansele de a obţine la Caransebeş biletele de evadare din eşalonul secund, A2.

Cu toate acestea, nici prima clasată înaintea ultimei zile de baraj nu este încă promovată în elită, la fel cum nici ultima clasată, CS Universitatea, nu este complet ieşită din cărţi. Captivant până la capăt…

CS Universitatea a cedat cu 0:3 Stelei Bucureşti, pe seturi 14:25, 35:37, 19:25, după ce ieri, tot de la ora 16, pierdea de o manieră dramatică în faţa surprinzătorilor prahoveni de la Tricolorul Ploieşti, cu 2:3, pe seturi 18:25, 16:25, 25:21, 25:21, 14:16.

Cu o singură înlocuire faţă de formula de start de ieri, şi anume Dincă în lotul lui Reitmayer, galben-albaştrii de pe malurile Begăi, în alcătuirea Unguraş (Bădiceanu), Schiesz, Balint (Flonta), Dincă (Reitmayer), Vîrlan (Bălulescu; Stănoiu), Ungureanu, Toma – libero, au început apăsaţi de miza duelului cu steliştii şi de necesitatea de a acumula puncte în ierarhie după înfrângerea de ieri, timorare ce le-a jucat festa, pierzând primul set, la 14.

După ce au ratat o sumedenie de mingi de set, elevii profesorului Sorin Grădinaru s-au recunoscut depăşiţi şi într-un mai mult decât dramatic set secund, decis abia după 34 de minute din totalul celor 79 necesare Stelei pentru a se impune.

Fără a reuşi un joc de regularitate, dar având fluctuaţii de la mingi remarcabile la greşeli nepermise, timişorenii au resimţit din plin la ora duelurilor cu reprezentantele Diviziei A2 Est lipsa meciurilor cu miză din seria vestică, în care numeroase întâlniri au fost floare la ureche, ceea ce nu a mai fost cazul la Caransebeş.

Nu totul este însă pierdut, fiind de aşteptat o ultimă zi de foc, cu atât mai incandescentă cu cât toată suflarea locală e conectată la dorinţa de promovare a „Banatului”, atmosfera din sală fiind aşadar pe măsură, partizană cauzei cărăşenilor.

CS U ceda la Caransebeş gazdelor în ziua finală a fazei play-off a seriei vestice, cu 3:0, pe 31 mai, mâine fiind care pe care în derby-ul Banatului.

Duel decisiv pe care gazdele îl vor aborda fără centrul Cătălin Lelea, un component exponenţial al „Banatului”, îngrijorător de grav accidentat în această seară, la jumătatea setului IV al jocului cu prahovenii,  întrerupt circa un sfert de oră, cu intervenţia Ambulanţei, dat fiind rotirea labei piciorului sportivului la un unghi de 90 de grade faţă de postura firească.

Ca o remarcă în privinţa „Tricolorului” Ploieşti, învingătoare pe rând, ieri şi azi, a timişorenilor şi cărăşenilor, prahovenii au dispus într-o formulă sudată de un fost component al Universităţii, ex-elev al profesorului Grădinaru în perioada 1999-2004,  Alexandru Călin, libero care îşi desfăşura atunci studiile în învăţământul superior pe malurile Begăi.

Aşadar, în cel de-al doilea meci al serii de sâmbătă, gazda CSVC Banatul Caransebeş a cedat de o manieră dramatică revelaţiei Tricolorul Ploieşti, 1:3, de la 1:0. Banatul câştiga ieri cu acelaşi scor, 3:1 cu CSA Steaua, 25:20, 19:25, 25:18, 25:19.

Universitatea Timişoara mai deţine doar şanse matematice şi teoretice de a promova în Divizia A1, având nevoie atât de o victorie măcar cu 3:1 în dauna gazdei din Caransebeş dar şi de jocul rezultatelor, mai exact de un succes cel puţin cu 3:1 al prahovenilor în faţa Stelei. Bucureştenii au dispus însă de 3 ori din 3 întâlniri în acest sezon de Tricolorul, cu 3:1 în Prahova, cu 3:0 la Bucureşti, ambele în sezonul regulat, iar apoi cu 3:2 în ziua finală a barajului play-off al seriei estice, pe care roş-albaştrii l-au găzduit, revenind de la o:1 şi 1:2 în acel duel din 31 martie.

*

Programul final…

Duminica va fi aşadar decisivă în privinţa departajării finale, doar primele două clasate având drept de accedere în A1. Programul zilei va fi după cum urmează: Banatul Caransebeş – U Timişoara de la ora 13 şi Tricolorul – Steaua, în continuare.

*

Clasament după două etape din 3 ale turneului de promovare masculin din A2 în elita Divizia A1:

  1. Tricolorul Ploieşti   2 1 1 0 0 6:3 5 puncte
  2. CSVC Caransebeş     2 1 0 0 1 4:4 3p
  3. Steaua Bucureşti     2 1 0 0 1 4:3 3p
  4. Univ. Timişoara       2 0 0 1 1 2:6 1p

 

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru × 6 =

 


Ultimele articole din categoria Volei: