UV Timișoara egalează de la 2:0 la seturi dar nu-și ia revanșa

Voleibaliștii Timișoarei au egalat astăzi la seturi de la 2:0 pe terenul vecinilor ierarhici nou-promovați mai bine clasați, însă au cedat în decisiv deși au condus cu 1:4 și 5:6, eșuând astfel în tentativa de a-și lua revanșa în fața CSU Știința București, care îi elimina în urmă cu două săptămâni din faza inițială de intrare în sferturi a Cupei României, atunci pe teren neutru. 

CS UV Timișoara a pierdut și în campionatul Diviziei A1 la volei masculin în fața nou-promovatei CSU Știința București, după ce era eliminată de cei din capitală din turul preliminar al Cupei României, cu 3:1 pe 28 ianuarie în turneul de 4 zile al ediției 2020-2021 a competiției eliminatorii, universitarii de pe Bega câștigând atunci primul set cu 25:16 dar pierzându-le pe următoarele cu 25:14, 25:21 și 25:13.

Reveniți în București, unde pe 15 și 16 ianuarie pierdeau cu 3:0 în primul turneu din noul an la startul returului în Divizia A1, atunci în fața lui CS Dinamo și a steliștilor, galben-albaștrii bănățeni s-au înclinat astăzi în fața CSU Știința, grupare care îi devansează ierarhic, duelul ocupantelor locurilor 9-10 derulându-se vreme de mai bine de două ore, 3:2 pentru gazde după 114 minute de joc efectiv.

Timișorenii pregătiți de Sorin Schiesz au pierdut în prelungiri setul inaugural, cu 26:24, iar la limită pe cel de-al doilea, 25:23, evitând înfrângerea la zero prin a-l câștiga pe cel de-al treilea, 21:25, după care, în revenire, au izbutit și egalarea la seturi, adjudecându-l la limită pe cel de-al patrulea, 23:25 după 26 de minute de joc efectiv.

Decisivul, abordat încurajator de bănățeni, pe valul revenirii, 1:4, 4:5 și 5:6, însă o serie de greșeli au dat aripi gazdelor, care au preluat cârma, fără replică, 10:6 și 14:7, la care CSU Știința București a ratat o minge de meci, din serviciu, nu însă și pe următoarea… 15:8

Cu excepția nou-promovatei codașe CSU Brașov, fără nici o victorie, CSU Știința București era cea mai accesibilă formație pentru ca timișorenii să adauge săracei zestre de o singură victorie în acest campionat, obținută chiar sub Tâmpa. Însă CS UV Timișoara a pierdut și pe teren în fața celor din capitală, după ce jocul tur, programat pe Bega, era pierdut de bănățeni la ”masa verde”, 0:3, fără joc, dat fiind rezultatele așa-zis ”pozitive” la ilegalele așa-zise ”testări” aplicate sportivilor, de fapt fără rol de detectare a patogenului și nici de diagnosticare, ”pozitiv” fără nici o semnificație reală în știință și medicină, dar unealtă pretext în scenariul farsei dictaturii pseudo-medicale la vânătoare de ”cazuri” și ”infectări”, pe baza căreia, precum de exemplu și în fotbal, handbal sau rugby, noul regulament strâmb și impropriu stipulează pierderea partidei fără joc pe criteriul extrasportiv al existenței unor rezultate ”pozitive”, deși jucătorii erau clinic sănătoși și apți de efort fizic în regim competițional.  

Bucureștenii mai câștigau în tur fără joc și în fața băimărenilor, pe aceleași criterii, victoria la fileu obținând-o tot cu ”lanterna roșie” CSU Brașov, oponentă a bănățenilor în turneul de peste două săptămâni, în care vor juca și cu CS Unirea Dej. CSU Știința, de la 2:3 în precedentul turneu cu CS ”U” Cluj, pe care o egalau de la 0:2 la seturi, bucureștenii cedând celor de sub Feleac tot cu 2:3 și în tur, la acest 3:2 de astăzi, în care Rodina și Micu au reușit câte 18 puncte pentru învinși, iar Vârlan 16.

De notat că CSU Știința era eliminată apoi în sferturile Cupei României cu 3:0 de concitadina CS Dinamo, care trecea în semifinale cu 3:0 de campioana Arcada Galați, tranșând mai apoi și ultimul act.

Rezultatele din weekend în turneele din Divizia A1 de volei masculin, pe coloana clasamentelor. Alte trei turnee ale returului vor avea loc între 12 și 29 martie, perioadă în care penultimii clasați de pe Bega vor mai juca cu CSȘ CNE LAPI Dej – SCM Zalău, CS ”U” Cluj, Știința Explorări Baia Mare, SCM U Craiova și Arcada Galați.

Timișorenii, reveniți în elită în anul 2019, au avut asigurat statutul prim-divizionar la finele sezonului trecut, 2019-2020, dat fiind abordarea competiției cu numai 10 cluburi la start, ceea ce a exclus din capul locului ideea retrogradării, cele zece formații rămânând 9 pe parcurs prin retragerea buzoienilor.

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ cinci = 12

 


Ultimele articole din categoria Volei: