UVT Agroland: ”Am arătat că putem pune probleme echipelor puternice”. Vineri de la 17:30, despărțirea pe 2017, acasă cu Știința Bacău. Sâmbătă 18:30, CSM Lugoj – CSM Volei-Alba Blaj

Sfârșitul acestei săptămâni programează debutul returului la fileul elitei fetelor, începând cu primele două meciuri de vineri de la ora 17:30, echivalent totodată cu încheierea sezonului de toamnă în Divizia A1 de volei feminin. Iar runda a X-a se va derula sub auspiciile celor 3 succese repurtate în cupele europene la mijlocul săptămânii de ocupantele locurilor 2-4, depășit pe plan extern fiind doar liderul CSM București, cu mențiunea că două dintre învingătoare vor juca în Banat, vineri CS Știința Bacău, la Timișoara, cu UVT Agroland, iar sâmbătă campioana CSM Volei-Alba Blaj, la Lugoj, cu CSM.

UVT Agroland și CS Știința Bacău inaugurează vineri de la 17:30 în sala UVT returul Diviziei A1 de volei feminin, de la aceeași oră fiind programat și un duel ardelean Cluj – Târgu Mureș, urmând ca etapa să continue sâmbătă și duminică, iar țelul gazdelor din Timișoara este de a obține mai mult decât setul adjudecat în Moldova în partida tur, în urmă cu exact două luni, la debutul prim-divizionar al roșu-alb-negrelor din Banat.

Ocupanta locului 5 va primi însă vizita unei proaspete câștigătoare în cupele europene, a treia clasată CS Știința Bacău, care s-a impus marți seară acasă în manșa I din 16-imile de finală în Challenge Cup, 3:1 cu Azerrail Baku, pe seturi 25:23, 25:20, 22:25, 25:18.

Pe plan intern, băcăuancele au pendulat în ultimele două deplasări din tur de la un 0:3 victorios la Târgoviște la eșecul cu 3:0 în fieful campioanei din Blaj, pe când timișorencele caută întâiul succes acasă în A1 după mai bine de o lună, între timp primind vizita unei grupări din careul fruntaș, 1:3 cu dâmbovițencele.

Iar apropo de CSM Târgoviște, tot în turul 16-imilor din Challenge Cup s-a impus miercuri și cealaltă reprezentantă a Diviziei A1 în competiția cu numărul 3 ca importanță la fileul continental inter-cluburi, în Bulgaria, la Sofia, cu Levski, 1:3, pe seturi 15:25, 25:27, 27:25 și 17:25, un alt triumf fiind semnat la Sibiu dar în întrecerea numărul unu de campioana CSM Volei-Alba Blaj, la debutul fazei grupelor în Champions League, 3:1 cu mai vechea cunoștință a sa Volero Zurich, pe seturi 26:24, 25:22, 24:26 și 25:21, ultim set în care ardelencele n-au fost conduse absolut deloc, după ce în cel inaugural erau conduse de numai două ori cu câte un punct iar în cel de-al doilea strict doar până la 1:2.

Învinsă a fost numai CSM București în competiția numărul 2, CEV Cup, 0:3 acasă cu Uralochka NTMK Ekaterinburg, pe seturi la 19, 21 și 21.

Revenind la etapa din weekend, două dintre cele 5 meciuri ale rundei a X-a la fileul feminin sunt găzduite în Banat, mai echilibratul duel de vineri al locurilor 5 și 3 fiind prefațat de spusele jucătoarei timișorencelor, Andrea Lakovic, respectiv ale antrenorului principal Bogdan Paul, după care sâmbătă, ocupanta poziției a șasea, CSM Lugoj, va oferi ultima reprezentație în fața propriilor susținători de la ora 18,30, în compania campioanei naționale la zi, CSM Volei-Alba Blaj, eveniment la care accesul în sala ”Ioan Kunst Ghermănescu” este gratuit.

 

Andrea Lakovic, de la UVT Agroland, a spus: ”Jucăm acest meci acasă, în sala în care ne antrenăm zilnic și pe care o cunoaștem foarte bine. În tur, am fost destul de aproape de adversar, dar de data aceasta eu cred că vom fi mult mai pregătite. Știința are jucătoare foarte disciplinate, jucătoare valoroase, dar cred că le putem contracara dacă ne facem jocul așa cum trebuie, dacă vom fi și noi disciplinate. Dacă vom urma strategia trasată pentru acest meci, avem oportunitatea să câștigăm. Ne-am descurcat bine în prima parte a campionatului, am câștigat toate partidele pe care trebuia să le câștigăm, care sunt foarte importante pentru obiectivul nostru. Împotriva formațiilor mai puternice, mă refer la Blaj, Târgoviște, CSM București și Bacău, am arătat că putem pune probleme. Cred că în retur și în partea a doua a campionatului ne vom descurca mai bine, pentru că acum avem mai multe informații despre acești adversari”.

Antrenorul principal Bogdan Paul a spus tot pentru www.volei-timisoara.ro, portalul oficial al nou-promovatei, că ”am pus probleme în prima etapă, mi-aș dori să punem foarte mari probleme vineri și să luăm și puncte. Începe returul, apoi urmează pauza de Sărbători, și cred că ne-ar sta bine cu mai multe puncte, oricâte ar fi ele, în vistieria clubului, după acest meci. Va fi important ulterior în economia clasamentului, să fim siguri de o poziție cât mai bună pentru faza a doua a campionatului. Știința Bacău este o echipă de tradiție a voleiului românesc. An de an a avut rezultate foarte bune în competițiile interne și să nu uităm că a avut și un parcurs eficient în primele etape ale cupelor europene. Este o echipă care a reprezentat România cu succes și poate să facă o figură frumoasă și în această ediție. Am tot respectul pentru această grupare! Chiar dacă în trecut a avut și jucătoare din străinătate, domnul Grapă a mizat mereu pe jucătoare autohtone și a a avut mereu și jucătoare tinere. Ocupă o poziția bună în clasament, doar cu jucătoare române, iar din punctul meu de vedere contează enorm. Nu am nici o îndoială referitor la capacitatea jucătoarelor noastre de a se mobiliza și de factorul motivațional, chiar dacă, pe alocuri, acesta nu este atât de vizibil și de evident în volei. Fanii să fie convinși că fetele își doresc foarte mult, iar la acest gen de meciuri ele vor da tot ce vor avea mai bun din bagajul voleibalistic și cel fizic. Per total, lucrurile au fost în grafic. Mi-aș fi dorit ca echipa să fie mai prezentă în joc cu Volei Alba Blaj și CSM București. Cu aceste două echipe nu prea am contat, și chiar dacă sunt favorite la titlu, sunt convins că acasă am putea să dezvoltăm un alt gen de joc. Au fost și probleme medicale, și o anumită stare de oboseală. Echipa are în componență doar 9 senioare, e un pic mai complicat să te bați de la egal la egal cu granzii. Dar, repet, această echipă poate mai mult, și vineri va arăta acest lucru, sunt sigur!”

Sâmbătă se joacă și primele 4 meciuri ale rundei finale din sezonul de toamnă al Diviziei A1 la volei masculin, inclusiv partida CSM București – CSU UV Timișoara, de la ora 17, contând pentru etapa a XIII-a, a doua din retur.

Programele complete și ierarhiile la zi în Divizia A1 la volei feminin și masculin, pe coloana datelor tehnice.

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 + opt =

 


Ultimele articole din categoria Volei: