UVT Agroland, de vineri în cantonament, amicale în septembrie. Bogdan Paul: ”Să o luăm treptat și cred că vom face o figură frumoasă”

UVT Agroland a demarat antrenamentele înaintea primului sezon în elita voleiului feminin românesc, Divizia A1, iar vineri va pleca într-un cantonament montan de 12 zile, la Cheile Grădiștei, urmând ca jocurile de verificare să înceapă în luna septembrie. Până atunci, câteva idei la startul pregătirilor de vară, prin spusele sportivelor nou achiziționate și ale antrenorului principal…

Roxana Bacșiș a explicat că „Am ales să vin la Timișoara pentru că, în primul rând, mă cunosc cu antrenorul Bogdan Paul de la CSM București. Cred că vom fi o echipă agresivă, îmi place foarte mult colectivul și m-am integrat foarte bine.”

„Într-adevăr, suntem o echipă nou-promovată și, de aceea, ne va fi ceva mai dificil. Însă nu ne dăm bătute, vom munci din greu. După cum vedeți, o facem deja, în condiții nefavorabile, deoarece este foarte cald. Indiferent dacă ne antrenăm afară sau în sală e același lucru. Cum am spus, nu ne lăsăm și vom munci până vom ajunge să culegem roadele”.

„Probabil că toată lumea vorbește despre o clasare a noastră în prima jumătate. Nu ne va fi deloc ușor, pentru că avem fete tinere, va trebui să avem grijă să nu ne accidentăm, iar pentru acest lucru va trebui să ne pregătim foarte bine. Sperăm să obținem o clasare cât mai bună. Nu aș vrea să spun de acum, de la început, unde vom încheia campionatul”.

„Mi-a fost foarte ușor să mă integrez aici, pentru că mă cunosc cu mai multe dintre jucătoarele de la Agroland de la echipa națională sau de la echipele de club. Acest lucru cred că mă va ajuta. Având în vedere experiența pe care am acumulat-o, cred că voi putea aduce un plus echipei”, a încheiat Bacșiș.

Ariana Pîrv a reliefat la rândul ei că „Am găsit o echipă foarte tânără, formată în marea majoritate din românce. M-a atras foarte mult acest grup, lucrăm foarte mult și sper să avem un campionat plin de bucurii. Vom încerca să ne batem cu toate echipele din campionat. Cred că fiecare meci va fi la fel, toate echipele, de la prima până la ultima, sunt foarte bune. Vom încerca să câștigăm în fața fiecărui adversar”.

„Lotul mi se pare foarte bun. Suntem tinere, lucrăm foarte bine împreună. Încercăm tot timpul să facem mai mult decât e obiectivul propus și sperăm să reușim.”

Diana Cărbuneanu a semnalat și ea că „Mi-a plăcut, în primul rând, proiectul de la Timișoara. Mi-au plăcut fetele de la echipă, antrenorul Bogdan Paul, pentru că am mai lucrat cu el. Acestea au fost motivele care mi-au determinat alegerea.”

„Nu mă simt în măsură să dau sfaturi, dar aș putea să le spun colegelor mai tinere să muncească la un nivel cât mai înalt, să încerce să dea maximum la fiecare antrenament.”

„Întotdeauna se pot produce surprize. Dar o clasare a noastră între primele echipe nu cred că ar fi o surpriză, pentru că lotul e foarte puternic. Vom avea un cuvânt greu de spus în viitorul sezon. Nu aș putea numi un obiectiv, dar din ce mi s-a spus, se dorește o clasare în prima jumătate.”

Andreea Petra a spus că „Am ales Timișoara datorită proiectului, despre care am auzit multe lucruri frumoase, și datorită domnului profesor (n.r. Bogdan Paul), alături de care am lucrat în urmă cu trei ani și a fost cel mai bun sezon din cariera mea. Au contat, bineînțeles, și fetele, colectivul, dar și orașul, despre care auzisem că e foarte frumos.”

„Sunt nume mari ale voleiului românesc și mă bucur că au acceptat să facă parte din această echipă. Sunt sigură că ne vor ajuta foarte mult în îndeplinirea obiectivului și să urcăm cât mai sus în clasament.”

„Tocmai le spuneam colegelor mai tinere că tinerețea constă în foarte multă muncă. Să lase deoparte distracțiile și să se concentreze asupra voleiului, pentru că sunt sigură că în cel mai scurt timp vor ajunge și ele să facă parte din lotul național de senioare și să poarte cu mândrie acest tricou.”

„E adevărat, campionatul e mai restrâns, dar sunt convinsă că vom face o figură frumoasă. Vom aborda fiecare meci la victorie, iar la sfârșit își va spune cuvântul experiența. Cu siguranță, vom practica un joc agresiv, plin de determinare și curaj.”

Antrenorul principal Bogdan Paul a apreciat „că am făcut cred exact transferurile de care aveam nevoie, așa cum ne-am structurat această campanie în momentul în care am promovat în Divizia A1. Am gândit ca echipa să fie compusă din jucătoare capabile să țină Liga 1 și din junioare care să facă față acestei provocări. Proiectul junioarelor continuă, vom continua să aducem la Agroland cele mai bune tinere voleibaliste din țară. Referitor la senioare, am acoperit posturile care trebuiau acoperite, astfel încât consider că lotul este unul echilibrat. Am lucrat cu toate jucătoarele înainte să vin la Timișoara, toate îmi sunt cunoscute. Ele sunt aici pentru că am dorit să creez un nucleu care se bazează și pe elemente afective. Acest lot va exprima și dăruire.”

„Chiar dacă sunt doar 10 echipe în campionat, nu consider că a scăzut cu mult nivelul primei ligi. Cred că au dispărut echipele care oricum s-ar fi regăsit în coada clasamentului. Sunt multe jucătoare române, vedeți cazul nostru, și cred că este un fapt ce trebuie scos în evidență. Noi acest moment avem o singură stranieră în lot (n.r. Andrea Lakovic).”

„Noi ne dorim să prindem play-off-ul de șase. Eu cred că se poate mai mult, îmi doresc un loc de cupa europeană, chiar dacă este Cupa Balcanică. Dar să o luăm treptat, eu cred că vom face o figură frumoasă.”

„Abia acum încep să filtrez invitațiile la competițiile cu caracter amical, ele există. Îmi doresc să facem un turneu spectaculos la Timișoara, să începem să aducem publicul către activitatea noastră. Vom merge și la alte turnee, sper și la unul afară. Echipa aceasta are nevoie de experiențe competiționale”.

 

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt − = 7

 


Ultimele articole din categoria Volei: