UVT Agroland egalează de două ori la seturi dar e eliminată din Cupa României

Uvertura ediției 2018-2019 a Cupei României a fost cât se poate de disputată iar diferența s-a făcut abia după 214 puncte și aproape două ore de joc efectiv, în favoarea gazdei CS Dinamo, aflată la debutul absolut în noul sezon, spre deosebire de vizitatoarele de la UVT ACS Agroland Timișoara, care se lansau sâmbătă în campionat printr-un victorios 3:0 acasă cu clujencele.

Astăzi însă, în partida eliminatorie în manșă unică programată în capitală de la ora 14, bucuria a fost de partea roșu-albelor, care au condus de fiecare dată la seturi și l-au câștigat pe cel decisiv, asigurându-și prezența în sferturile de finală din ianuarie 2019, acasă cu CSM Târgoviște, pentru un loc în Final4.

La capătul a 117 minute de joc, dinamovistele s-au calificat din unica întâlnire a turului preliminar cu 3:2 la seturi, 25:23, 21:25, 25:22, 22:25, 15:11, bine ghidate de căpitanul veteran Alida Cioroianu, centru în vârstă de 45 de ani care a strâns 18 puncte și a izbutit 5 blocaje, completată mai ales de trăgătorul universal croat în vârstă de 30 de ani Maja Burazer, cu 19 puncte și 4 blocaje, respectiv cehoaica Barbora Purchatova, cu 10 puncte, și trăgătorul secund brazilian în vârstă de 33 de ani Nikolle Correa del Rio.

Anul trecut, pe 25 octombrie, Agroland se impunea la București în exact aceeași fază inițială a întrecerii cu 0:3 pe terenul lui Dinamo, pe seturi la 19, 20 și din nou 20 pentru nou-promovata din Timișoara, care era eliminată ulterior din sferturi prin înfrângeri cu 0:3 de CSM București, mai întâi în noiembrie, pe Bega.

După o revanșă dinamovistă în Cupa României, un alt meci acasă în campionat pentru UVT ACS Agroland Timișoara fără antrenorul principal Bogdan Paul pe banca tehnică, suspendat fiind, în etapa a II-a din Divizia A1 sosind în weekend nimeni alta decât vicecampioana națională CSM Volei-Alba Blaj, calificată aseară grație unui 3:0 în returul de la Sibiu în ultimul tur preliminar înaintea fazei grupelor în CEV Champions League.

Câștigătoare în deplasare în manșa I cu 3:2, formația din Ardeal a învins-o pe VK UP Olomouc cu 27:25, 25:20 și 25:23, urmând a juca împotriva celor din Stuttgart pentru un loc în faza principală a grupelor din competiția continental inter-cluburi numărul 1 a Europei.

Doar două voleibaliste românce, Ioana Baciu și Ramona Rus, au figurat în efectivul lui Darko Zakoc pentru returul cu vizitatoarele din Olomouc, un prim pas reușit pentru gruparea din Blaj care pe 6 mai pierdea finala cu trofeul pe masă a ediției precedente în CEV Volleyball Champions League – Women, 3:0 pentru VakifBank Istanbul la București.

CSM Volei-Alba izbutea în luna februarie premiera ca un club din România să câștige o grupă din faza principală a competiției în Champions League, tur reunind 16 formații împărțite în 4 serii, iar notabila izbândă pentru voleiul feminin din Carpați a fost răsplătită prin saltul fără joc peste turul play-off Final6 și direct în turneul final, loc asigurat prin achiziționarea organizării Final4 la București pe 5-6 mai.

În care se mai califica din Final6 o singură câștigătoare de grupă în faza principală, VakifBank, dar și două ocupante ale locurilor secunde, secondanta sa Galatasaray și Imoco Volley Conegliano, pe când alte două învingătoare în serii clacau în dublele manșe eliminatorii din Final6, și anume Dinamo Kazan și Igor Gorgonzola Novara, ceea ce a deschis voleibalistelor din Blaj oportunitatea unui ideal culoar în turneul final, lărgit cu atât mai mult prin întâlnirea în semifinale a celei mai slab cotate formații din Final4, Galatasaray, depășită cu 3:1.

Vicecampioana Europei sosește așadar din nou și în weekend la Timișoara, în etapa a II-a din turul sezonului regular în Divizia A1 de volei feminin, al cărei program este enumerat pe coloana clasamentelor. Runda va fi inaugurată vineri de jocul CS Dinamo – Știința Bacău, de la ora 14. În eșalonul inferior, Divizia A2 Vest, datele meciului direct pe plan local CSM Timișoara – CSU Politehnica, în secțiunea-program ”Când mergem la meciuri? Program săptămânal: jocul, ora, locul”, de pe coloana dreaptă în pagina I.

 

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua + = 13

 


Ultimele articole din categoria Volei: