UVT Agroland ia din nou toate punctele Bacăului și la Lugoj, CSM iarăși pierde acasă cu CSM Târgoviște tot de la 2:0 la 2:3, după exact 3 săptămâni

Continuată vineri seară cu un prelungit CSM București – CSM Volei-Alba Blaj 2:3, faza play-off a Diviziei A1 de volei feminin a oferit sâmbătă seară în restul etapei a II-a un cuplaj la fileul Lugojului în care s-au disputat nu mai puțin de 9 seturi, câștig de cauză având mai întâi nou-promovata UVT Agroland, 3:1 cu CS Știința Bacău, de care s-a apropiat astfel la 3 puncte, iar apoi CSM Târgoviște, care a reeditat întocmai răsturnarea de situație de pe același teren din urmă cu 3 săptămâni, de la 2:0 pentru CSM Lugoj la 2:3. Tot astăzi au mai jucat în alte întreceri și CSU UV Timișoara și CSU Politehnica, în condiții de deplasare…

La orele prânzului au intrat în teren ”universitarii”, în cea de-a doua deplasare consecutivă din startul fazei play-out a elitei masculine, la Cluj, iar tot în Ardeal și alb-violetele de la CSU Politehnica, în returul barajului de accedere în faza play-off a seriei vestice în Divizia A2 la fileul fetelor.

CSU UV Timișoara a egalat la seturi în partida de la Cluj cu CS Universitatea însă ”lanterna roșie” n-a izbutit aceeași ispravă și pentru a doua oară, deși a avut o minge de set la 2:1 pentru gazdele de sub Feleac: 25:19, 22:25, 25:22, 28:26, la capătul a 106 minute de joc efectiv. În celelalte meciuri ale zilei din etapa secundă a fazei play-out în zona locurilor 7-12, CS Dinamo București – CS Știința Explorări Baia Mare 3:1 și CSȘ2 CNE UKRO Baia Mare – CS Unirea Dej 0:3, alb-roșiii din capitală totalizând 34 de puncte cu 8 runde înainte de finalul sezonului, cei din Dej 33 de puncte, Știința Explorări 31, CS ”U” Cluj 17 puncte, nou-promovata din Baia Mare șapte iar ultima clasată din Timișoara, numai trei. ”Universitarii” de pe Bega vor juca și în etapa viitoare tot în nord-vest, la Baia Mare, cu CS Știința Explorări.

Un eșalon mai jos, dar la fileul fetelor, CSU Politehnica a câștigat și returul pentru intrarea în play-off-ul locurilor 1-4 al Diviziei A2 Vest, 1:3 la Sibiu, pe seturi 21:25, 25:22, 21:25, 24:26, după victoria la zero de sâmbăta trecută de pe teren propriu, pătrunzând pentru a patra oară la rând în patrulaterul seriei vestice, din 15-17 aprilie, când se vor alege cele două calificate la barajul de promovare.

Cele mai așteptate meciuri ale zilei au avut loc însă la Lugoj în runda a doua a fazei play-off din elita feminină, în cuplajul început la ora 16:30 cu disputa dintre ocupantele locurilor 5 și 3, UVT Agroland și CS Știința Bacău. Timișorencele, care au primit o mână de ajutor prin a găzdui partida cu moldavele în sala ”Ioan Kunst Ghermănescu”, pe fondul ocupării incintelor de pe Bega în acest weekend, porneau cu ascendentul moral al revanșei acontate la zero în decembrie în sala UVT în dauna Științei, iar reușita s-a repetat, fie și cu un set cedat, elevele lui Bogdan Paul înjumătățind astfel handicapul ierarhic de puncte raportat la gruparea de pe Bistrița.

Roșu-alb-negrele au triumfat la capătul a 112 minute de joc efectiv, la peste două ore de la debutul întâlnirii, evitând spre finele setului secund a fi egalate de CS Știința, care a risipit un avantaj semnificativ. Vizitatoarele au evitat la rândul lor eșecul în trei seturi dar nu și înfrângerea: UVT Agroland – Bacău 3:1 (25:22, 26:24, 22:25, 25:20).

Partida a început sub o ușoară notă de dominare a trupei din Bacău. CS Știința a condus la ambele time-out-uri tehnice, cu 5:8 și 14:16, dar nu a reușit să își mărească ecartul. UVT Agroland a egalat la 18 și a reușit să gestioneze avantajul creat ulterior până la finalului primului set.

Al doilea act a fost cel mai spectaculos al partidei. CS Știința Bacău s-a aflat la conducere până spre final și mai avea nevoie de două puncte pentru a egala la seturi, 18:23. A urmat însă o revenire splendidă a echipei de pe Bega. Diana Balintoni & Co. s-au apropiat la două lungimi, 21:23. Georgiana Faleș a făcut 21:24 pentru Știința Bacău, moment în care a început să se evidențieze extrema Ariana Pîrv, care a servit până la finalul setului, a reușit doi ași, ultimul chiar pentru 26:24.

A fost rândul echipei din orașul lui Bacovia să aibă o revenire spectaculoasă. În setul al treilea, UVT Agroland nu a reușit să gestioneze un avans de patru puncte (12-8). CS Știința a egalat și a reușit apoi să se desprindă și să prelungească meciul cu încă un set.

Ultimul act, cel cu numărul patru, părea că este la discreția gazdelor. UVT Agroland avea 17:10, dar Știința s-a apropiat incredibil la 17:16. Avantajul fragil avea să fie totuși suficient pentru timișorence, care au ajuns la minge de meci după un punct la care a contribuit decisiv Mihaela Ozun.

Cu 19 puncte, Ariana Pîrv a fost principala realizatoare în cel de-al 13-lea succes al lui UVT Agroland în acest sezon al Diviziei A1 de volei feminin, conturat în formula Roxana Bacșiș – 15 puncte (3 blocaje), Diana Balintoni – 4 puncte (1 as, 2 blocaje), Andrea Lakovic – 14 puncte (2 blocaje), Andreea Petra – 9 puncte, Daniela Lupescu – 11 puncte (2 ași, 1 blocaj), Ariana Pîrv – 17 puncte (3 ași, 2 blocaje) și Mihaela Ozun – libero. Au mai intrat Diana Cărbuneanu – 3 puncte (1 blocaj) și Larisa Vasilică.

Cel de-al doilea joc al cuplajului a avut și mai mari răsturnări de situație, repetându-se istoricul din 17 februarie, din penultima etapă a returului, când CSM Lugoj își asigura practic intrarea în play-off prin punctul cucerit în clasament. Timișencele cedau atunci acasă cu 2:3 celor de la CSM Târgoviște, după ce își adjudecau primele seturi, cu 26:24 și 25:17, dar le pierdeau pe următoarele trei, la 15, 22 și 7.

În această seară, la capătul a 132 de minute de joc efectiv, binișor după peste două ore și jumătate de la startul întâlnirii, CSM Lugoj s-a ales cu încă un punct din reeditarea duelului cu dâmbovițencele, și tot după ce a câștigat primele două seturi, cu 25:17 și 27:25, pierzându-le însă pe următoarele trei, din nou la 15 și 22 iar în decisiv cu 12:15.

Profitând de înfrângerea băcăuancelor în jocul inaugural al cuplajului din sala ”Ioan Kunst Ghermănescu”, CSM Târgoviște a egalat-o pe CS Știința la puncte în clasament, grupările de cupe europene fiind urmate la numai două puncte de nou-promovata UVT Agroland. Clasamentul fazei play-off în Divizia A1 de volei feminin, pe coloana datelor tehnice.

 

 

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu × 6 =

 


Ultimele articole din categoria Volei: