UVT Agroland încheie anul în forță, UVT Agroland începe returul pe val, cu cel mai notabil succes de la promovare: 3:0 cu Știința Bacău

Fără absolut nici un punct câștigat în tur în clasament împotriva primelor patru clasate, nou-promovata timișoreană UVT Agroland a încheiat anul 2017 cum nu se poate mai bine, adjudecându-le pe toate trei fără set pierdut în meciul jucat acasă vineri de la ora 17:30 cu a treia clasată în Divizia A1 de volei feminin, CS Știința Bacău. Roșu-alb-negrele au început așadar returul cu dreptul, asigurându-și practic prezența în prima grupă valorică dar, mai semnificativ, și demonstrând că sunt capabile să se impună chiar și la zero în fața unei componente a careului fruntaș.

UVT Agroland, al 3-lea succes din 4 meciuri jucate în Timișoara în Divizia A1, și tot cu 3:0. Șase partide din elită au fost disputate în schimb în deplasare

Elevele lui Bogdan Paul completau vinerea trecută suita înfrângerilor în tur în fața fruntașelor consacrate în elita voleiului feminin intern, 3:0 la Blaj pentru campioana CSM Volei-Alba, după ce bănățencele mai pierdeau în prima jumătate a sezonului regular și în runda inaugurală, la Bacău, cu 3:1, precum și la București cu CSM, cu 3:0, iar ulterior în sala UVT cu CSM Târgoviște, scor 1:3, însă în această după-amiază au spart gheața împotriva fruntașelor care le devansează în ierarhia din Divizia A1, trecând de vizitatoarele de la CS Știința Bacău cu 3:0, pe seturi 25:15, 25:16 și 25:21, în 73 de minute de joc efectiv.

Într-adevăr, doar o oră și jumătate le-a luat timișorencelor de la debutul întâlnirii pentru a intra cu zâmbetul pe buze în scurta vacanță de iarnă, semnând întâiul triumf conturat în acest campionat de o ocupantă a pozițiilor 5-10 în dauna primelor patru clasate, succes prin care nou-promovata și-a încununat cel mai bun an calendaristic de la lansarea clubului.

Aceasta n-a fost prima victorie cu 3:0 a lui UVT Agroland de la pătrunderea în elita A1, timișorencele bifând trei la rând începând de la cea cu CSM Lugoj pe 28 octombrie în sala ”Constantin Jude” în cadrul etapei a III-a, urmată de cea de la Cluj precum și încă una pe teren propriu, cu ACS Penicilina, însă este de departe cea mai semnificativă, semnalând potențialul roșu-negrelor de a lua la bani mărunți grupările consolidate ale primei divizii.

Gazdele din sala UVT n-au așteptat invitații speciale pentru a profita de săptămâna mai grea a Științei Bacău, care marți câștiga acasă în manșa I din 16-imile Challenge Cup cu 3:1 cu Azerrail Baku, dispută europeană căreia i s-a adăugat și deplasarea efectuată mai apoi spre Banat, UVT Agroland revanșându-se mai clar pentru eșecul din Moldova din runda inaugurală și provocând astfel băcăuancelor față de care și-au înjumătățit la trei handicapul de puncte în clasament cel de-al treilea eșec din acest campionat.

Nou-promovata de pe Bega a dispus astăzi de a patra clasată în precedentele 3 ediții ale Diviziei A1 după faza play-off, cu mențiunea că Știința încheia în două cazuri tot pe poziția a patra și sezonul regular, mai puțin în urmă cu 3 campanii, când era prima după retur, cu mențiunea că moldavele cucereau în 2014 ultimul titlu național înaintea demarării dominației clubului din Blaj.

Triumf dătător de speranțe timișorencelor în perspectiva continuării returului peste nici o lună printr-un alt meci acasă, în jur de 13 ianuarie, cu CS Dinamo București, după care urmează deplasarea la Lugoj, în duelul bănățean din runda a XII-a. Ulterior, UVT Agroland va mai ieși în retur doar la Iași și Târgoviște.

Tot cu 3:0 s-a încheiat și celălalt meci al zilei de la ora 17:30, nou-promovata CS ”U” NTT Data trecând la Cluj de CSU Medicina CSȘ Târgu Mureș cu 25:15, 25:16 și 25:21. Clasamentul provizoriu după aceste două întâlniri și restul jocurilor etapei a X-a, prima din retur, pe coloana datelor tehnice.

 

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 × doi =

 


Ultimele articole din categoria Volei: