UVT Agroland întoarce scorul la Târgu Mureș și ia toate punctele, CSM Lugoj și CSU UVT pierd la zero în deplasare în A1

Toate cele trei prim-divizionare timișene au jucat astăzi în deplasare de la ora 18 iar cea mai bine plasată grupare dintre reprezentantele Banatului la fileul elitei voleibalistice interne a învins cu 1:3 prin a răsturna soarta confruntării cu CSU Medicina CSȘ, UVT Agroland punând astfel punct unei serii de 3 eșecuri pe două fronturi. CSM Lugoj, tot în întrecerea fetelor, dar și ”lanterna roșie” CSU UV în Divizia A1 masculină au cedat în schimb la zero în puțin peste o oră de joc la Târgoviște respectiv Galați.

UVT Agroland a reacționat pozitiv și conform așteptărilor după seria înfrângerilor în campionat și în Cupa României la și cu CSM București respectiv acasă și cu CSM Târgoviște, câștigând ultima deplasare din turul sezonului regular, 1:3 la Târgu Mureș de la 1:0 pentru Medicina.

Tânăra garnitură gazdă, având în componență și câteva voleibaliste lansate la fileul de pe malurile Begăi, ca de exemplu Molnar, Rancz sau Cauc, s-a impus cu 25:19 în setul inaugural, nutrind speranțe că ar putea repeta triumful din prima apariție acasă, 3:1 cu nou-promovata CS ”U” NTT Data Cluj, victorie în urma căreia ceda de fiecare dată pe teren propriu cu 0:3 unor vizitatoare din careul fruntaș.

UVT Agroland a câștigat însă categoric setul secund, 8:25 în numai 17 minute de joc efectiv, dând semnalul revirimentului, continuat în pofida unei mai mari rezistențe a ardelencelor în seturile trei și patru, adjudecate de elevele lui Bogdan Paul cu 18:25 și 22:25.

Astfel, la capătul a 93 de minute de joc efectiv, dar în nici două ore de la start, UVT Agroland și-a adjudecat toate punctele puse în joc la Târgu Mureș, așteptând acum încheierea turului, programată pe 8 decembrie în fieful campioanei din Blaj. Timișorencele abordează însă ieșirea la CS Volei-Alba cât și reprezentația finală acasă pe 2017 cu CS Știința Bacău, pe 16 decembrie, dintr-o foarte confortabilă poziție pentru o formație nou-promovată, forțând din coasta ”careului de ași”.

De fapt, UVT Agroland a fost unica formație oaspete care a câștigat astăzi seturi în deplasare, în restul rundei a VII-a victoriile revenind pe linie gazdelor cu 3:0.

Astfel, colegele de eșalon de la CSM Lugoj s-au înclinat chiar și mai drastic în fața târgoviștencelor decât în întâlnirea directă de pe Timiș din urmă cu 4 zile, din manșa I a sferturilor de finală în Cupa României. Atunci, bănățencele au cucerit câte 22, 21 respectiv 18 puncte în cele 3 seturi, astăzi cedând cu 3:0 (25:19, 25:17, 25:20), după 71 de minute de joc efectiv în partida etapei a VII-a în A1.

CSM Târgoviște și-a adjudecat categoric și conform așteptărilor avantajul terenului propriu în ultima apariție acasă din tur, pentru bănățence urmând două partide pe Timiș, cu CSU Medicina CSȘ și CS Volei-Alba Blaj, în weekend-uri succesive.

O înfrângere la zero a suferit în această seară și prim-divizionara masculină CSU UV Timișoara, în celălalt capăt al țării, la Galați, cu Arcada, o grupare de podium și cupele europene care a încheiat conturile în puțin peste o oră, cu 3:0 (25:18, 25:16, 25:23), mai precis în 67 de minute de joc efectiv.

Cu un unic set adjudecat în primele zece etape, timișorenii au încheiat turul Diviziei A1 prin a capota la malul Dunării, unde obțineau pe teren precedenta accedere în elită din acest deceniu, în primăvara anului 2011. ”Lanterna roșie” a opus o mai mare rezistență în setul final, pe parcursul căruia s-a menținut în avantaj în majoritatea primei părți și a preluat apoi conducerea și pentru a treia oară de la 18:17 la 18:20, însă favoriții gălățeni au câștigat ultimele 4 puncte la rând și partida, 3:0.

A fost a cincea victorie acasă a ocupantei locului 3 în acest tur, după 3:2 cu CSM București, 3:1 cu Știința Explorări Baia Mare, 3:1 cu campionii din Zalău și 3:0 cel mai recent cu SCM U Craiova, înfrângerile pe teren propriu fiind înregistrate cu 2:3 cu Tricolorul Ploiești și 0:3 în urmă cu două runde cu CSA Steaua.

Pentru galben-albaștrii universitari de pe Bega urmează sâmbăta viitoare poate cea mai bună oportunitate de a sparge gheața în Divizia A1, la startul returului în sezonul regular dar și la apariția finală acasă pe 2017, cu CS ”U” Cluj, urmând apoi o ieșire la CSM București.

Rezultatele etapelor a VII-a în elita feminină respectiv a XI-a în cea masculină, laolaltă cu clasamentele, pe coloana datelor tehnice.

 

 

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt × 6 =

 


Ultimele articole din categoria Volei: