UVT Agroland nu strică petrecerea campioanei CSM București

UVT Agroland a încheiat în această după-amiază parcursul primului sezon în elita Diviziei A1 de volei feminin prin a juca tocmai în meciul cădere de cortină peste ediția 2017-2018, coincizând totodată cu sărbătorirea de către gazda CSM București a cuceririi primului titlu național la fileul fetelor, adjudecat deja săptămâna trecută, înaintea acestei runde finale din play-off. Iar nou-promovatele din Timișoara n-au avut în Sala Polivalentă a capitalei capacitatea de a încurca socotelile proaspetelor laureate tocmai la ceas de petrecere.

S-au întâlnit la ora decernării trofeului, medaliilor de aur, tricourilor și diplomelor de campioane, toate pe adresa gazdelor, două formații care se pot declara foarte mulțumite de parcursul și deznodământul campaniei abia încheiate, CSM București curmând supremația de 3 sezoane a celor din Blaj iar UVT Agroland izbutind o foarte frumoasă figură în calitate de nou-promovată, autoare a 12 victorii în tur-returul regular, ceea ce i-a asigurat calificarea de pe locul 5 în play-off, fază a locurilor 1-6 în care a bisat depășirea medaliatei cu bronz din Bacău, sfârșind la doar 9 puncte în ierarhia finală de ocupanta locului 3, echivalentul a trei victorii cu 3:0 sau 3:1.

Diferența valorică s-a făcut resimțită în disputa de la ora 17 din etapa a X-a și ultima în prima grupă a locurilor 1-6, campioana arătând din capul locului că-și merită laurii, 25:9 în setul I, o demonstrație de forță pe msăura propriilor pretenții și așteptări. Vizitatoarele au echilibrat partida în setul al doilea, pierdut de puțin cu 26:24, dar CSM București a pus apoi piciorul în prag, etalându-și superioritatea și cu gândul la cât mai grabnica destupare a șampaniei: 25:16 în setul trei.

3:0 pentru CSM București la capătul a 71 de minute de joc efectiv, un deznodământ conform graficului unui sezon în care noua campioană din capitală a fructificat culoarul creat la începutul acestui an 2018 de străduințele încununate de succes ale ex-campioanei din Blaj pe frontul paralel al Ligii Campionilor, în al cărei Final4 au intrat, urmând a organiza patrulaterul cu trofeul pe masă tocmai la București, în prima decadă din mai.

Iar până atunci, ca pregătiri oficiale, Final4 în Cupa României la Bacău, la finele acestei săptămâni, între aceleași prime 4 clasate și în Divizia A1, în noua ordine cu două rocade de la un an la altul între pozițiile 1-2 și 3-4, CSM București – CSM Volei-Alba – CS Știința – CSM Târgoviște. Ultimele rezultate din runda finală în play-off și clasamentul pe 2017/8 în zona 1-6, pe coloana datelor tehnice.

Există actualmente o certă emulație în voleiul feminin românesc, reliefată și prin înălțarea noului val, cu performanța selecționatei sub 17 ani de a se califica la ”Mondialul” U18 de pe locul 5 la turneul final continental, în efectiv și cu junioare de la UVT Agroland, Florina și Karina Murariu, iar acestei efervescențe îi este părtașă la momentul oportun și nou-promovata de pe Bega, de-acum deja consacrată pe plan intern, cu speranțe îndreptățite de mărire în timp. În toate acestea însă, o necesara doză de realism pentru rămânerea cu picioarele pe pământ este mereu preferabilă, tocmai pentru a pune lucrurile în perspectivă. Voleiul românesc trebuie să insiste în timp în a crește și nu în a importa, iar până când această balanță nu-și va găsi echilibrul, oricâte titluri naționale nu pot înlocui și acoperi anumite neajunsuri.

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 1 = doi

 


Ultimele articole din categoria Volei: