UVT Agroland, prim joc în deplasare în noul sezon, la Dinamo, în Cupa României

UVT Agroland Timișoara este în fața a două meciuri în această săptămână, primul, la debutul în noua ediție a Cupei României, programat miercuri în capitală și coincizând cu ridicarea de cortină în respectiva competiție, iar cel de-al doilea, acasă în Divizia A1 cu vicecampioana CSM Volei-Alba Blaj, care chiar astăzi dispută manșa a II-a din turul secund preliminar în 2019 CEV Volleyball Champions League.

Prima dintre cele 5 reprezentante ale Diviziei A1 de volei feminin care a și jucat deja în actuala ediție a cupelor europene este CSM Volei-Alba Blaj, învingătoare miercurea trecută cu 2:3 în jocul tur la VK UP Olomouc, pe seturi 25:23, 16:25, 24:26, 27:25, 13:15, returul fiind programat în această seară la Sibiu și având drept miză calificarea în faza a treia a preliminariilor, cel mai probabil cu Allianz MTV Stuttgart, care s-a impus în manșa I cu 0:3 în deplasare în Olanda, la Sliedrecht Sport. Respectivul tur următor, împerechind 4 cluburi, va fi și ultimul înaintea fazei grupelor, nivel al întrecerii la care se va alinia la fileu și CSM București, noua campioană națională de senioare la feminin.

În cea de-a doua competiție ca importanță a cupelor europene, CEV Cup, reunind 21 de cluburi din Europa, vor lua startul la finele lunii noiembrie și CS Știința Bacău respectiv CSM Târgoviște, formația din Moldova mai întâi în deplasare pe 28 ale lunii la Zeleznicar Lajkovac, pe când dâmbovițencele în manșa I acasă cu Galatasaray, miza fiind intrarea în optimile de finală.

Iar cam tot pe-atunci, dar în 16-imile Challenge Cup, competiție adjudecată la mijlocul acestui deceniu de CSM București, își va semna debutul absolut în cupele europene și UVT ACS Agroland Timișoara, în deplasare în manșa I din ultima săptămână din noiembrie, la învingătoarea duelului în dublă manșă Formula Formis Rogoza – Vasas Obuda Budapesta, din 7 și 14 noiembrie. Clubul bănățean va reprezenta România între cele 44 de grupări din Challenge Cup.

Până atunci însă, un prim joc eliminatoriu dar în manșă unică, într-o întrecere internă, cu ocazia întâii deplasări a roșu-alb-negrelor în actuala campanie, și pentru care UVT Agroland a plecat în această dimineață spre București, pentru disputa din turul 1 al Cupei României, la CS Dinamo, programată miercuri 31 octombrie de la ora 14.

Apoi, după meciul acasă din weekend cu CSM Volei-Alba Blaj, timișorencele vor mai juca până la debutul în cupele europene și în deplasările consecutive la Târgoviște și Bacău, între care nu se va intercala și o apariție în intermediara din 14 noiembrie, rundă în care vor sta, dar și pe teren propriu în 24 noiembrie cu CSM Lugoj, în etapa a VI-a din turul sezonului regular.

Mai întâi, în perspectiva deplasării la Dinamo, noua achiziție Katarina Jovanovic cât și antrenorul principal suspendat Bogdan Paul au spus câteva cuvinte.

Voleibalista a declarat: ”Sper că vom reuși să arătăm pe teren tot ce am lucrat la antrenamente. Este o atmosferă foarte bună în vestiar și cred că acesta este un plus, pentru că avem o echipă nouă, cu multe jucătoare nou-venite în acest sezon. Ne pregătim serios la fiecare antrenament, relațiile de joc încep să fie tot mai bune și sper să ajungem la un nivel cât mai ridicat și să câștigăm meciul acesta. Am făcut un joc bun acasă. Au fost multe emoții fiind prima partidă de pe teren propriu. Vreau să îmi felicit colegele pentru prestația de sâmbătă, toată lumea a jucat bine și este important că am fost concentrate. Cred că pot spune că pentru noi acum încep meciurile puternice. Este bine că avem o victorie, mai ales pentru moralul nostru. Am prins și mai multă încredere. Știu multe lucruri despre Dinamo și mă bucur că mă întorc acolo după doi ani. Am puține emoții, dar sunt constructive. Sunt obișnuită cu sala, le cunosc pe câteva jucătoare de la Dinamo. Sper că ne vom face jocul, că vom arăta în teren ce exersăm la antrenamente. Dacă reușim acest lucru, nu cred că vom avea probleme să evoluăm la un nivel bun”.

Bogdan Paul a explicat că ”valoarea echipei Dinamo a crescut mult față de sezonul trecut. Sunt absolut convins că este o formație care va avea multe de spus în acest campionat. Este o singură manșă, deci meciul acesta este și mai important. Miercuri trebuie să jucăm foarte bine pentru a ne califica. Ne dorim această calificare, acesta este obiectivul cu care mergem în București. Abordăm toate competițiile în care suntem implicați cu maximă seriozitate. Faptul că avem o deplasare lungă, conferă un anumit avantaj adversarului. Greu de spus dacă vreo echipă este avantajată. Din punct de vedere al oboselii, sigur că este avantajată echipa care a stat. Pe de altă parte, noi mergem la Dinamo după ce am jucat deja un meci oficial. Contează și acest lucru, contează că am evoluat acasă împotriva unui adversar la îndemână și faptul că am luat trei puncte dă o anumită stare de spirit pozitivă echipei noastre”.

CS Dinamo – Agroland este și unicul joc din faza I a Cupei României, din care nou-promovata CSU Belor Galați s-a calificat la ”masa verde” dat fiind abandonul ieșencelor, meciul din capitală având drept miză prinderea biletelor pe teren propriu în sferturile din 16 ianuarie cu CSM Târgoviște, tot în unică manșă pentru pătrunderea în Final 4.

Practic, actuala ediție a Cupei României implică un total de numai 8 partide pentru desemnarea câștigătoarei trofeului, deținut la zi de campioana CSM București. Și numărul jocurilor din sezonul regular al campionatului Diviziei A1 de volei feminin este într-o drastică scădere, doar 72 de întâlniri premergătoare conturării grupelor valorice, comparativ cu cele 132 în campanii cu numărul standard de participante, 12 cluburi. Concluziile sunt cât se poate de evidente pentru oricine vrea să le tragă și nu preferă îmbătarea cu apă rece.

Ultimele rezultate din Divizia A1 de volei feminin, clasamentul la zi și programul etapei a II-a, pe coloana datelor tehnice. 

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 + = cincisprezece

 


Ultimele articole din categoria Volei: