UVT Agroland și CSM Lugoj înving acasă cu 3:0, CSU UV cedează dinamoviștilor cu 0:3

Voleiul timișean a găzduit sâmbătă nu mai puțin de patru partide divizionare de seniori la fileu, dintre care două în cuplajul mixt demarat la ora 17 în Sala UVT, unul dintre meciuri având loc la Lugoj, unde CSM a semnat primul succes din actuala ediție în elita feminină, într-un duel direct al ultimelor clasate. UVT Agroland și-a continuat parcursul devenit de metronom tot printr-un 3:0, pe când ”lanterna roșie” a elitei masculine, CSU UV, n-a putut face față nici nou-promovatei Dinamo, care aborda deplasarea ca antepenultimă clasată.

Voleibaliștii galben-albaștri aveau în față un examen ceva mai abordabil în comparație cu recentele întâlniri dezechilibrate însă au pierdut fără a cuceri încă primul punct în clasament și în cadrul etapei a VIII-a din Divizia A1, 0:3 sâmbătă de la ora 17 în Sala UVT, pe seturi 18:25, 21:25, 22:25, la capătul a 84 de minute de joc cu câștigătoarea patrulaterului de promovare din primăvară, CS Dinamo București.

Roșu-albii din capitală au obținut astfel a doua victorie în acest tur de campionat, după ce în etapa a II-a îi surprindeau pe concitadinii de la CSA Steaua prin a-i întrece cu 3:1.

S-a reeditat astfel deznodământul disputei din turneul de promovare de la Baia Mare, în ciuda eforturilor gazdelor timișorene de a reveni în meci, după ce au condus în marea majoritate a celui de-al treilea set, rămas însă și ultimul odată ce bucureștenii au revenit de la 18:15 la 19:21 și au cucerit decisiv pe final ultimele 3 puncte la rând, 22:25.

Cu un efectiv valoric superior, alb-roșii au putut emite mai multe pretenții în majoritatea întâlnirilor, spre exemplu în patru cazuri smulgând câte un set dar și cedând în duelul direct de la București al nou-promovatelor conform rezultatelor din teren, 2:3 cu CSȘ2 CNE UKRO Baia Mare, în vreme ce CSU UV a putut obține un unic set până acum, pe teren propriu în fața acelorași maramureșeni.

Iar încheierea turului nu le propune elevilor și colegilor lui Sorin Schiesz un program cu nimic mai blând, urmând deplasarea la SCM U Craiova, meciul acasă din 25 noiembrie cu CS Știința Explorări Baia Mare și lunga ieșire la Galați, bănățenii confruntându-se în Oltenia și în Moldova cu garnituri implicate în cupele europene.

Și totuși, timișorenii au reușit să strângă sâmbătă seară ceva mai multe puncte decât media de aproximativ 16,2 obținute în eșecurile primelor 7 runde.

Tot în Sala UVT, în completarea cuplajului voleibalistic de sâmbătă seară, UVT Agroland și-a păstrat de justețe și conform așteptărilor linia victorioasă prin a dispune foarte clar cu 25:11, 25:13, 25:14 de ACS Penicilina Iași, la capătul a numai 63 de minute de joc efectiv. 

Timișorencele în roșu-alb-negru erau favorite certe pe teren propriu în runda a V-a, de la mijlocul turului, aliniate după victorii cu 1:3 la CS Dinamo, 3:0 în Sala ”Constantin Jude” cu CSM Lugoj și 0:3 la Cluj cu CS ”U” NTT Data, plus calificarea cu 0:3 în fieful roșu-albelor bucureștencelor în Cupa României, în vreme ce Penicilina, triumfătoare doar în runda a doua, acasă, 3:1 cu Medicina Târgu Mureș, descindea în Banat după eșecuri la zero în dispute ca și inabordabile.

Pentru UVT Agroland urmează în schimb confruntări mai dificile, contra unor garnituri din primele 4 ale elitei, sâmbătă de la ora 19,30 la CSM București iar apoi acasă cu CSM Târgoviște, urmând ca în decembrie să se deplaseze la Târgu Mureș și să încheie turul pe 9 acasă cu campioana din Blaj, nu însă și sezonul de toamnă, propunând la mijlocul lunii viitoare revanșa cu CS Știința Bacău, la debutul returului în sezonul regular. În plus, intercalată, manșa I a sferturilor Cupei României, pe 29 noiembrie, acasă cu CSM București.

Momentan însă, elevele lui Bogdan Paul pot savura cel mai categoric triumf al nou-promovatei în Divizia A1.

Și-a trecut în cont primul succes și CSM Lugoj, sâmbătă de la ora 18,30 în Sala ”Ioan Kunst Ghermănescu”, timișencele depășindu-le cu 3:0 (25:12, 25:20, 25:21) pe nou-promovatele de la CS ”U” NTT Data Cluj, rămase fără victorie pe ultima poziție, a zecea în ierarhia elitei.

S-au reînnodat astfel după un sezon fără dueluri directe în A1 disputele Lugoj – Cluj, ultimul în Banat încheindu-se cu 3:1 în 14 noiembrie 2015, când ardelencele învingeau cu 22:25 în setul 3, încheind însă campionatul penultimele și retrogradând.

Un triumf de moral pentru lugojence, care mai au de jucat în acest an la Iași, acasă cu CSM București, o ”dublă” cu CSM Târgoviște, în manșa I a sferturilor de finală ale Cupei României dar apoi și în etapa a VIII-a, respectiv acasă cu Medicina Târgu Mureș, după care vor începe returul prin primirea campioanelor din Blaj.

În tot cazul, campionatul și așa diminuat numeric, la zece protagoniste, s-a defalcat valoric mai elocvent decât în oricare dintre ceilalți ani competiționali din acest deceniu, primele 4 forțe de care tinde a se alipi UVT Agroland Timișoara detașându-se de restul plutonului, care nu pare a avea în schimb bătăi de cap în privința retrogradării, ceea ce naște semne de întrebare dintr-un punct principial de vedere pe adresa decidenților din FRV.

Iar tot în Timișoara s-a jucat și în sala ”Profesor Mircea Albu”, la ultima apariție acasă pe 2017 a alb-violetelor în Divizia A2 Vest, sâmbătă de la ora 13, CSU Politehnica – CSU Oradea 2:3 (17:25, 25:20, 16:25, 25:21, 12:15), contând pentru etapa a șasea și penultima din tur, iar astfel bihorencele le-au egalat la numărul de victorii pe elevele Cerasellei Șerban și Traian Cionca, fiecare câte 4.

Timișorencele au suferit ambele înfrângeri de până acum în jocuri de 5 seturi, la Târgu Mureș și pe teren propriu, urmând a încheia turul în deplasare la Pitești, la liderul detașat FC Argeș, câștigător și ieri la zero pentru a patra oară, la Craiova.

Rezultatele din Divizia A1 la masculin și feminin precum și din Divizia A2 Vest a fetelor, plus clasamentele la zi și programul viitor, pe coloana datelor tehnice. 

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 5 = doi

 


Ultimele articole din categoria Volei: