UVT Agroland, universal din Franța: Maëva Orlé

UVT Agroland Timișoara a realizat în săptămâna găzduirii ”Cupei Timișoara” ultimul transfer pentru sezonul 2018-2019, postul de universal urmând a fi acoperit de Maëva Orlé, voleibalistă cu 40 de selecții în naționala de senioare a Franței care a evoluat în carieră doar în țara natală, având în palmares un titlu național.

Născută la Paris, la 8 mai 1991, Maëva Orlé, care măsoară 1,86 metri înălțime, a jucat până în prezent pentru trei formații de primă ligă din Hexagon: Le Cannet Volley Ball, (2010-2015), ASPTT Mulhouse (2015-2017) și Paris Saint-Cloud (2017-2018). Alături de Le Cannet a câștigat Cupa și Supercupa, în sezonul 2014-2015, iar cu Mulhouse și-a trecut în palmares titlul de campioană a Franței.

Maëva Orlé completează lotul formației timișorene, după transferurile jucătoarelor Roxana Iancu, Barbora Kosekova, Katarina Jovanovic, Teodora Pusic, Sorina Miclăuș și Cybill Catargiu.

La prima întâlnire cu presa, Maëva a precizat că își dorește un sezon cât mai bun în toate competițiile. Înainte de meciurile oficiale, noua jucătoare a ocupantei locului 5 în ediția anterioară a Diviziei A1 de volei feminin speră la o sală cât mai plină cu ocazia partidelor din cadrul turneului patrulater internațional dotat cu Cupa Timișoara 2018, întrecere programată de vineri până duminică.

„Sunt de puține zile aici, dar pot spune că totul este în regulă, echipa m-a primit foarte bine. M-am interesat puțin despre campionatul din România și cred că am luat o decizie bună, mai ales că voi evolua pentru prima oară într-o altă țară. Cu antrenorul Bogdan Paul m-am întâlnit în Liga Europeană, în perioada în care a fost selecționerul României. Am vorbit despre acest lucru și i-am spus că îmi amintesc de el. Știu că este un antrenor experimentat și cred că vom avea o colaborare bună”, a spus voleibalista din Hexagon.

Mă bucur că vom evolua în Cupa Challenge, o competiție în care am mai jucat. Este cu adevărat o provocare și sper că vom avea un sezon foarte bun, atât pe plan intern, cât și la meciurile europene. Îmi doresc să vină mulți suporteri la sală să ne vadă în acest weekend și sper că vom avea o atmosferă frumoasă. Pentru mine, fanii reprezintă al șaptelea jucător. Avem nevoie de voi!„, a conchis noua jucătoare a bănățencelor.

UVT Agroland nu va conta în schimb în turneul găzduit la finele acestei săptămâni pe noua achiziție Teodora Pusic, care sâmbătă va debuta cu campioana europeană Serbia în Japonia la turneul final al Campionatului Mondial de volei feminin rezervat senioarelor. Franța nu a obținut biletele la competiția niponă, pierzând fără noua componentă a timișorencelor în efectiv toate cele 5 meciuri jucate în preliminarii în grupa de calificare din Portugalia.

Programul etapei I în Divizia A1 de volei feminin, pe coloana datelor tehnice. 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 × = doisprezece

 


Ultimele articole din categoria Volei: