Timişoara, una dintre cele doar 6 de cadeţi în jumătate de ţară

Rarefiere nesănătoasă în voleiul juvenil al băieţilor, CSŞ Bega Timişoara fiind una dintre cele doar 6 echipe din zona interiorului arcului carpatic aliniată în Campionatul Naţional FRV al Diviziei Cadeţi (1996-1997) respectiv una dintre cele 12 din Divizia Juniori (1994-´95), în condiţiile în care la nivel naţional evoluează în 2012-2013 numai 24 respectiv 29 de formaţii. Rezultatele elevilor lui Dan Jitaru sunt însă bune, cu cîte 3 respectiv două victorii…

CSŞ Bega Timişoara şi-a adjudecat duminică, în sala „Profesor Mircea Albu”, şi cel de-al treilea şi ultimul meci din turul Seriei D a Campionatului Naţional de juniori, Divizia Cadeţi, într-o competiţie serios descompletată, cu doar 24 de echipe aliniate la nivel naţional la categoria de vîrstă 1996-1997.

În consecinţă, elevii lui Dan Mihai Jitaru au avut parte de doar 3 jocuri în întregul tur, într-o serie ce acoperă întreaga parte de sud-vest a României, trecînd duminică şi de Colegiul Naţional Mircea cel Bătrîn Vartex Râmnicu Vâlcea, pe seturi cu 25:12, 25:17 şi 25:16, după ce dispuneau cu 3:0, în deplasare, de Colegiul Naţional Nicolae Titulescu Craiova respectiv CSŞ Şcoala 1 Oţelu Roşu.

Doar două dintre cele 5 grupe ale Diviziei Cadeţi includ şi grupări din interiorul arcului carpatic, Seria D regăsindu-le aşadar în întrecere pe CSŞ Bega şi CSŞ Şcoala 1 Oţelu Roşu iar Seria E pe CSŞ Topliţa, CSŞ Zalău, CSŞ Dej şi LPS Bihorul Oradea.

Situaţia stă ceva mai bine în cadrul celei mai superioare categorii de vîrstă în voleiul juvenil, Divizia Juniori, admiţînd componenţi din anii 1994 şi 1995, cu 29 de cluburi aliniate la start, dintre care 12 din tot ceea ce înseamnă interiorul curburii arcului carpatic.

Dat fiind că Divizia Cadeţi este categoria imediat inferioară celei a „Juniorilor”, se poate estima, ţinînd cont de cele doar 24 de echipe la start, că numărul tinerilor dornici de a se înălţa la fileul de volei este în scădere.

Concurînd în Seria D şi în cadrul Diviziei Juniori, una cu 6 formaţii în competiţie, CSŞ Bega a înregistrat momentan, avîndu-l tot pe Dan Mihai Jitaru la timonă, două succese cu 3:1, la Pro Volei Arad şi acasă cu CSŞ Caransebeş, cedînd în Circumvalaţiunii, 2:3 cu CNMB Vartex, din Vâlcea.

La juniori, timişorenii se vor deplasa duminică la CSŞ Blaj, în cadrul etapei a IV-a, urmînd a încheia turul peste 3 săptămîni, acasă cu CSŞ Şcoala 1 Oţelu Roşu.

La cadeţi, returul va începe peste două săptămîni, acasă cu CNNT Craiova.

Acest articol a fost publicat în Juniori, Volei și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 − trei =

 


Ultimele articole din categoria Juniori: