Volei la ”masa verde”, nu la fileu. Câte 5 din 6 jocuri în primele turnee ale Diviziei A2 feminine Est și Vest, nedisputate… 3:0 din pix. Jos pălăria CSM Sighetu Marmației, da sportului și sosit în 7 din Maramureș, deși prizonier al vânătorilor de ”cazuri”

Efectele răsturnării peste cap a vieții sociale firești sub cele mai false și nejustificate pretexte impuse prin restricții normative fără pic de acoperire științifico-medicală reală, ”urgență” și ”alertă” întreținute pe pielea populației prin frică sub forma unei ”narațiuni oficiale” de care nici regimul nord-coreean n-ar fi capabil, se resimt din plin în lumea arenelor, un  alt exemplu parvenind de la turneele inaugurale ale noului sezon al Diviziei A2 de volei feminin, demarat cu întârziere și într-un alt sistem, șuntând inițial clasicele etape de campionat în favoarea unor reuniuni cu meciuri în 3 zile consecutive pentru fiecare formație, nu neapărat toate din serie, unele așteptându-și rândul. Un sport nu doar avariat, ci de-a dreptul deturnat din albia sa normală, subminat și sabotat, fără a mai reaminti că oricum se târâie fără spectatori în tribună, așa-zisă ”distanțare socială”. Iar într-atât de mari sunt constrângerile condiționate prin protocoale dar și temerile inoculate populației, încât consecințele la start au fost crunte, doar o întâlnire având loc din totalul celor câte 6 în turneele de deschidere ale eșalonului secund feminin Est și Vest. S-a jucat în schimb mai ales din… pix, 3:0 la ”masa verde”, meciuri nedisputate și care astfel vor rămâne pe vecie, pierdute. În șapte seturi pe teren a constat rezultatul faptic al programării pe hârtie a celor 12 confruntări, cu pălăria jos în fața atitudinii maramureșenelor de la CSM Sighetu Marmației, descinse la Timișoara deși cu numai 7 sportive și fără antrenor. Și e vorba despre anticamera elitei senioarelor… Asta au reușit vânzătorii de panică și iluzii dar și vânătorii de pseudo-”cazuri”, asta au servit românilor pe tavă cozile de topor interne, decidenți echer ca executanți în teritorii ai urzelii oculte la scară mondială, și anume semidocta clasă politică, Președinte, Guvern, Parlament, DSU și toată șleahta, o patetică adunătură în buzunarul unor interese mari. Ura, ura, ura!

Iar Federația Română de Volei nu poate fi altfel decât tot echer în fața ”superiorilor” pe scară ierarhică, respectată în nota strictă a conformismului unei societăți mustind de minciună și ipocrizie, o falsitate ucigând sufletul și spiritul, care va să zică respectând impunerile normative și protocoalele expediate prin MTS și COSR dinspre Ministerul Sănătății, regulament competițional de ”urgență” și ”alertă” croit pentru a se plia întocmai constrângerilor condiționate ”de sus”, regulament susceptibil glisării disciplinei la fileu din teren spre ”masa verde”. 3:0 cu nemiluita…

Nu-i oricum de-ajuns că abia câte 6 cluburi mai poate strânge FRV în seriile geografice ale ligii secunde, de fapt nici măcar șase când vine vorba despre grupa estică în concursul masculin, cu 5 formații!? La atât se reduce voleiul divizionar intern de seniori în anticamera elitei, elită și aceea șchioapă, așa încât pesemne tare mult a fost stimulat sportul în șase la fileu, încât a ajuns să fie practicat într-un cerc atât de restrâns.

Capac la toate, reglementări ”de criză” pe liniile dictatelor cu derapaje spre tiranie, sport făcut franjuri, iar rezultatele s-au văzut și la debutul ligii secunde feminine. 

În Seria Est a Diviziei A2 a fetelor, cu 6 cluburi, patru ar fi trebuit să se întâlnească fiecare cu fiecare conform noului sistem de concurs, mai puțin în această primă reuniune ACS Bravol Brașov și CSM Unic Piatra Neamț. Dar din 4 negri mititei au rămas doar doi, căci Colegiul Tehnologic Feroviar Mihai I București a fost stopată din a efectua deplasarea în Dobrogea deoarece Ministerul Educației Naționale nu i-a permis în baza protocoalelor în vigoare, ”școală online, ura!, ura!”, ditamai ”Mens Sana in Corpore Sano”, iar CSM Focșani a fost prinsă în trapa vânătorilor de ”cazuri”.

Implicit, din șase meciuri în program, unul singur pe teren, adjudecat de gazda Academia de Volei Tomis Constanța, 3:1 (16:25, 25:21, 25:6, 25:17) cu CS Dacia Mioveni, celelalte 5 jucându-se din pix la scaunul biroului, 3:0, cu mențiunea că întâlnirea CTF Mihai I – CSM Focșani 2007 a fost pierdută cu 0:3 de ambele formații. Logic, nu? 

Aceeași parodiere a sportului competițional din puțul gândirii decidenților dintr-odată grijulii nevoie mare la adresa populației, un gen de ”Big Brother” gestionând doct noile ”Jocuri ale Foamei”, și în cazul Seriei Vest, și aceasta cu 6 grupări în competiție, mai puțin CSȘ ACS Volei Cristina Pîrv Turda și SCM U Craiova cu ocazia turneului inaugural, conform principiului de rotație adoptat. Sunt de fapt aproape aceleași echipe în hexagonul vestic precum în sezonul trecut, cu o excepție, reapărând ”pepiniera” CSM Timișoara, în locul promovatei în elită CSU Medicina CNUE Târgu Mureș.

Și pe Bega a fost însă precum pe litoral, din 4 negri mititei rămânând doar doi, căci localnica CSM Timișoara și CSU Oradea au declinat alinierea la start, eșantion perfect al sindromului fricii.

Comparativ, un exemplu pozitiv ca atitudine demnă de urmat și absolut necesară în niște momente de subminare a lumii arenelor din România a oferit Clubul Sportiv Municipal Sighetu Marmației, niște inimoși sufletiști care au înțeles pesemne ceva și au putut vedea mai departe decât îngusta retorică ”oficială” de 2 bani, respectându-se pe sine și competiția prin a descinde la Timișoara deși în efectiv numeric redus, cu atât mai meritoriu și prin prisma distanței din nordul Maramureșului. Numai 7 voleibaliste a putut alinia clubul din Sighetu Marmației, însoțite de directorul grupării, dar au răspuns prezent, în condițiile în care 5 colege de lot și antrenorul au devenit captură a zeloșilor vânători de ”cazuri”.

A rezultat implicit o unică partidă a turneului organizat de clubul alb-violet în sala ”Profesor Mircea Albu”, CSU Politehnica Timișoara trecând cu 3:0 (25:10, 25:9, 25:10) de echipa cu o rezervă a celor de la CSM Sighetu Marmației. În rest, CSU Oradea și CSM Timișoara au pierdut fiecare cu 3:0 meciul lor direct. Logic, nu?

Și mai rău în Seria Vest din Divizia A2 masculină, turneul de deschidere fiind amânat, cu mențiunea că în componența grupei sunt 3 trupe ardelene, din care două sălăjene, ACS Volei Club 2015 Zalău și ACS Volei Municipal II Zalău, plus combinata clujeană-sălăjeană CSȘ CNE LAPI Dej – SCM Zalău, respectiv alte trei din Arad, Oțelu Roșu și Suceava. Iar cel mai mult s-a jucat în schimb în Seria Est a băieților, cu 5 cluburi în campionat, CS Rapid obținând 3 victorii în reuniunea de start, Titanii ASE București două iar ACS Academia de Volei Constanța una, în vreme ce băcăuanii și cei din Râmnicu Sărat au cedat la zero.

Însă situația nu este cu mult mai roz nici în Divizia A1 de volei, de elită, atât la feminin cât și la masculin, după cum Sporttim consemna cu ocazia recentelor turnee din noua ediție de campionat 2020-2021, CSM Lugoj neparticipând la a doua reuniune, de la Galați, iar CSU UVT renunțând la al doilea joc al triunghiularului din capitală, la fileul băieților…

Sportul, captiv impunerilor normative fără justificare științifico-medicală, birocrație și nu normalitate. CSM Lugoj, eșecuri la ”masa verde”, pradă ”cazurilor pozitive”. Înseamnă ”pozitiv” a fi și infectat? Nu. Dar bolnav? Nici atât. Secvența primară “CTCCCTTTGTTGTGTTGT” din testul PCR impus de OMS, în cromozomul 8 al fiecărui locuitor al Terrei: testare pentru exozomi, deci toți am fi ”pozitivi” într-un moment dat. Postulatele lui Koch, de căpătâi, total ignorate: ”teste” absolut irelevante în absența specimenului agentului patogen izolat + VIDEO… Inventatorul PCR, laureat al Premiului Nobel, explică: testul nu-i o formă de diagnosticare

Spălarea pe creier a dat roade, paranoia e în floare, temerile nejustificate fac jocul sforarilor. Sportul timișorean continuă să întrețină frica prin țară, captiv grijii ”Fratelui cel mare”. La rând, CSU UVT, în capitală: neprezentare. Până și Centers for Disease Control and Prevention, organismul oficial de profil din SUA, publică studiul de cercetare al unor virusologi care dovedește că SARS-CoV-2 e inofensiv pentru ființa umană

 

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 + = opt

 


Ultimele articole din categoria Volei: