Voleibalistele Timişului îşi complică existenţa de la 3 puncte de meci distanţă şi nu evită a doua lungă deplasare sub Pietricica: VC Unic Piatra Neamţ – CSM Lugoj 3:2 de la 0:2 şi 20:22

Miza s-a redus dar voleibalistele lui CSM Lugoj au abordat astăzi a treia şi ultima fază a play-off-ului Diviziei A1, în disputa cu VC Unic Piatra Neamţ pentru stabilirea ocupantei locului 7 la finele stagiunii 2013-2014, cu gândul la o victorie care, dublată de revanşa din 26 aprilie în sala „Ioan Kunst Ghermănescu”, să nu le mai pună pe drumuri spre Moldova şi pe 30 aprilie, pentru un al treilea joc decisiv. Însă socoteala de acasă, perfectă până spre finele sfertului 3, când bănăţencele aveau 0:2, s-a dat neaşteptat peste cap…

De fapt, lugojencele pregătite într-o frumoasă continuitate de profesorul Bogdan Paul, bucureştean aflat acum la finele celui de-al patrulea sezon la rând la cârma alb-albastrelor, nici n-au încheiat mai jos de locul 7 de la promovarea izbutită în urmă cu patru primăveri, ba chiar pe poziţia a şasea în 2011 şi 2013, aşa încât măcar repetarea clasării din urmă cu două ediţii, pe 7 în 2012, constituie principalul obiectiv al disputei după sistemul cel mai bun din 3 meciuri cu nişte nemţence care n-au avut parte de aceeaşi stabilitate a băncii tehnice, cu schimbări chiar şi în cursul acestui an.

CSM Lugoj va juca ultima oară acasă în 2013-2014 pe 26 aprilie, în revanşa cu Unic Piatra Neamţ, pentru obţinerea locului 7 în Divizia A1. Momentan e 1-0 la jocuri pentru moldovence, după 3:2 sub Pietricica

 

 

Şi CSM Lugoj a fost la 3 puncte distanţă de un foarte mare prim pas pentru apropierea de locul 7, însă totul a luat-o brusc la vale de la sfârşitul setului trei, deloc plăcut pentru un club care a avut şi-aşa suficiente neplăceri inclusiv de ordin financiar, şi căruia orice ban drămuit i-ar prii de minune. A fost însă VC Unic Piatra Neamţ – CSM Lugoj 3:2, după două ore de joc, de la 0:2, pe seturi 21:25, 22:25, 25:23, 25:18, 15:10, ceea ce echivalează cu încă o lungă, obositoare şi nu în ultimul rând costisitoare deplasare în nord-estul ţării, pe 30 aprilie, asta în condiţiile în care, bineînţeles, timişencele vor izbândi în revanşa acasă din 26 aprilie, peste exact două săptămâni.

Aşadar, la zece zile după ce ieşea din cursa pentru locul 5 cu un 1:3 acasă în revanşa cu CSM Târgovişte, CSM Lugoj a pierdut şi pentru a doua oară în acest campionat sub Pietricica, după acel 3:1 din 22 februarie.

Apelând la aceeaşi formulă de start conturată în cursul acestei campanii, cu căpitanul Diana Tătaru, Laura Lungu, Ionela Canea, Ivana Radonjic, Milica Trojancevic, Daniela Lupescu şi libero Milena Matic, gruparea oaspete şi-a adjudecat cu 21:25 un prim set în care a condus încă de la primele mingi şi pe alocuri şi cu 7 puncte avans.

Deşi sub presiunea revirimentului moldovencelor, care au condus în setul secund şi cu 8:6 sau 11:7, lugojencele au egalat la 14 şi au izbutit mai apoi o serie de neoprit de 7 puncte la rând, de la 18:16 la 18:23, prin care şi-au apropiat şi cel de-al doilea set, cu 22:25.

Şi nu puţin a lipsit ca în cea de-a 14-a deplasare în campionat din actualul sezon să obţină şi a patra victorie pe alte terenuri cu 0:3, după cele repurtate la Iaşi, Constanţa şi, în play-off, la Craiova, însă CSM Lugoj şi-a complicat existenţa când s-a apropiat la 3 puncte de meci, cedând sfertul trei, cu 25:23. După ce a trecut la conducere în urma primului time-out tehnic, de la 8:7 la 9:10, gruparea bănăţeană s-a distanţat punct cu punct, 13:16 şi 17:21, dar Unic a avut o tresărire de orgoliu prin care a răsturnat la rândul ei soarta setului ce se anunţa a fi şi ultimul, decisiv, revenind de la 20:22 la 25:23…

Ratând ocazia unui al cincilea triumf stagional în deplasare, CSM Lugoj s-a văzut condusă încă din debutul sfertului patru, cu 8:5, 12:6, 16:9 sau 19:12, cedându-l finalmente cu 25:18.

Iar ca revirimentul nemţencelor să fie complet, acestea au fost egalate doar la unu în setul decisiv, distanţându-se apoi la 7:3 şi răspunzând unei ultime tresăriri a vizitatoarelor, 10:8, prin a aplica forcingul final… 15:10.

O victorie în deplasare risipită printre degete şi o ultimă apariţie acasă, în faţa propriilor fani, care le lasă cu o unică opţiune: victoria.

Acest articol a fost publicat în Volei și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 + doi =

 


Ultimele articole din categoria Volei: