Nu ţii un jurnal de pariuri? Vezi de ce e important…

Primul lucru pe care trebuie să îl faci atunci când pariezi este să te organizezi cât mai bine. Una dintre modalitățile prin care te asiguri că activitatea ta nu stă sub semnul haosului este ținerea unui jurnal. Nu vorbim despre un „registru” în care să treci bilete câștigătoare Winner, ci despre un instrument mult mai complex şi foarte util.

În jurnalul de pariuri, scrii o relatare detaliată a evenimentelor care au dus la rezultatul cu care s-a terminat partida, impresii din timpul jocului, evoluţia cotelor din primul până în ultimul minut. De asemenea, notezi ce anume te-a făcut să alegi respectiva selecţie şi punctezi dacă ipotezele tale de dinaintea fluierului de start au fost confirmate sau infirmate de realitatea din teren.

Este greu să ţii minte toate aceste detalii. În pauza dintre două sezoane, poţi analiza tot ce ţi-ai notat în jurnal şi este posibil să identifici un model de pariere pe care nu l-ai fi descoperit fără ajutorul unui astfel de instrument. În acelaşi timp, ai posibilitatea să vezi unde ai greşit şi să corectezi erorile care ţi-au adus bilete necâştigătoare.

Cum să structurezi informaţia

Atunci când vine momentul „recapitulării”, este bine să interpretezi ce scrie în jurnal din perspectiva unor întrebări care să structureze informațiile astfel încât să îți fie mai ușor să transformi concluziile în decizii care să te ajute să evoluezi ca parior:

  • Ce tipuri de bilete mi-au adus cel mai mare profit? Ce categorie de bilete m-a tras în jos?
  • Există echipe sau jucători care contribuie constant la balanța mea pozitivă?
  • Au fost situații în care am încălcat planul de joc stabilit inițial, sau nu am făcut nicio excepție de regulă?
  • Am luat toate deciziile așa cum o impunea logica, sau au fost situații în care m-am ghidat după instinct?
  • Am respectat mereu principiile de management al banilor, sau am ignorat formula de calcul al mizei atunci când au fost supărat?
  • Cât de bine funcționează sistemul gândit de bine? Merg pe el și în sezonul următor?
  • Emoțiile mele afectează deciziile pe care le iau la pariuri?
  • Mediul în care analizez meciurile are influență pozitivă sau negativă asupra deciziilor mele?

Un jurnal de pariuri poate fi ținut fizic sau online. A doua variantă este mai bună, mai ales dacă ce scrii este public, astfel încât alți pariori să îl poată vedea și să își dea cu părerea. Iei în considerare doar comentariile constructive, care te pot ajuta să îți îmbunătățești performanțele pe termen lung. La rândul tău, poți consulta jurnalele altor pariori. Nu este exclus să găsești un model care să ți se potrivească.

Așadar, completând într-un jurnal propriu de pariuri sportive online de fiecare dată când plasezi un bilet, vei putea să consulți istoricul personal, vei vedea ce competiții au fost mai profitabile și care ți-au adus pierderi, vei verifica dacă biletele verzi au fost rodul unui raționament corect sau al norocului, vei avea oportunitatea să îți perfecționezi algoritmul în care înglobezi factorii ce pot influența evenimentele dintr-un meci. Sunt avantaje pe care este greu să le conștientizezi până când nu pui în aplicare cele citite mai sus.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Advertorial, Fotbal și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru × 9 =

 


Ultimele articole din categoria Advertorial: