CS Alternative Timișoara, cu cea mai masivă prezență la ”Valea Jiului Climbing Open”, 10 cățărători, ia 3 titluri din 4

Odată cu începutul toamnei și scăderea temperaturilor, cățăratul pe stâncă se îndreaptă spre perioada cea mai îndrăgită de sportivi. Acum, feriți de căldura prea mare a soarelui, din timpul verii, temperaturile un pic mai scăzute oferă aderență optimă pe stâncă și se suprapun cu perioada de vârf din punct de vedere al formei sportive în cazul majorității cățărătorilor. De regulă, în România, în perioada de toamnă, vedem cele mai importante ascensiuni pe stâncă ale anului.

Adi Margea

 

În acest context, în perioada 6-8 septembrie, Clubul Alpin Valea Jiului, împreună cu Salvamontiștii din zona Parângului au reamenajat traseele de escaladă din cheile Taia și au organizat prima ediție a „Valea Jiului Climbing Open”.

Competiția a reunit cățărători din Valea Jiului, Timișoara, Cluj, Sibiu și București. Clubul Sportiv Alternative Timișoara a fost cel mai numeros ca participare, prezentându-se la eveniment cu zece sportivi. În aceste condiții și rezultatele au fost pe măsură. Astfel, cu excepția categoriei OPEN -băieți, prima treaptă a podiumului a fost trecută în contul CSA.

Rezultate…

Open Fete:

1. Bălăceanu Anca – CS Alternative

2. Silva Janelle – Canada

Masters Fete:

1. Ciocan Elena – CS Alternative

1. Ana Zaharia – Alpin Club Carpatic

3. Sârbu Ioana – CAR Universitar Cluj

Masters Băieți:

1. Corciovei Silviu – CS Alternative 

2. Maris George –  Naturalhigh Brasov

3. Margea Adrian – CS Alternative

Următorul concurs se anunță la sfârșitul lunii septembrie în zona Vadu Crișului, organizat de CAR Universitar Cluj, eveniment ce se anunță încă de pe acuma ca fiind de top prin prisma sportivilor deja înscriși în competiție.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Alpinism și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru + 4 =

 


Ultimele articole din categoria Alpinism: