Despre știință, îndemânare și determinare în alpinismul de performanță, cu Horia Colibășanu

Alpinistul Horia Colibăşanu susţine miercuri de la ora 17 la Universitatea de Vest din Timişoara conferinţa „Ştiinţă, îndemânare şi determinare în alpinismul de performanţă”, care va avea loc în Aula Magna şi va fi urmată de un dialog cu publicul. Care sunt secretele celor mai buni alpinişti din lume? Cum poţi ajunge la performanţe remarcabile sau cum poţi dezvolta abilităţile necesare pentru a face faţă provocărilor?

Sunt doar câteva dintre subiectele abordate de marele alpinist. Anul trecut, Horia Colibăşanu a reuşit, în premieră pentru alpinismul românesc, să urce pe vârful Kangchenjunga (8.586 metri altitudine), fără oxigen suplimentar şi fără ajutor din partea şerpaşilor. Kangchenjunga era singurul munte de peste 8.000 de metri neatins de români. Este unul dintre cele mai dificile vârfuri din Himalaya, cu o rată a mortalității de peste 29%.

Horia Colibăşanu a participat de-a lungul carierei la 23 de expediţii internaţionale, fiind românul cu cele mai mari performanţe în alpinismul de altitudine, cu nouă „optmiari” urcaţi. A fost distins cu medalia de aur pentru Merit Sportiv din partea guvernului Navarrei şi cu „Spirit of Mountaineering” (Piolets d Or, 2009) din partea British Alpine Club – cel mai vechi club montan din lume.

Horia Colibăşanu oferind autografe participanţilor cu ocazia unei alte expuneri interactive la UVT, o proiecţie video urmată de întrebări din partea publicului

 
 
 
 
Distribuie
Acest articol a fost publicat în Alpinism și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 + patru =

 


Ultimele articole din categoria Alpinism: